Faedah menggunakan frekuensi Radio dalam industri kesihatan

Faedah menggunakan frekuensi Radio dalam industri kesihatan

Menggunakan frekuensi Radio telah mendapati pelbagai aplikasi dalam banyak bidang operasi. Mereka bagaimanapun mendapat alasan yang lebih kuat dari dorongan mereka telah mendapat dari kemajuan teknologi sekarang. Kebanyakan adalah sangat digunakan untuk pengenalpastian item, biasanya, namun mereka juga akhir-akhir ini digunakan untuk mencari orang. Mereka menambah cip memori yang mempunyai keupayaan untuk menyimpan maklumat yang luas oleh pengenalan ringkas atau nombor siri buku-buku yang sebenar maklumat.

Frekuensi Radio sering terletak banyak permohonan di hospital dan industri-industri lain yang berurusan dengan orang ramai dan barang-barang juga. Kaedah ini digunakan terutamanya di hospital-hospital untuk memastikan bahawa pesakit-pesakit akan diberikan ubat-ubatan yang betul. Ia juga digunakan untuk memantau hospital peralatan seperti kerusi roda. Ia adalah satu permulaan yang baru dalam bidang Kesihatan, malah ia diatur untuk pergi lebih jauh.

Frekuensi radio digunakan secara meluas-untuk memerhatikan keadaan pesakit, terutamanya pesakit dalam keadaan yang penting di dalam bilik rawatan. Sekali lagi, ini adalah juga untuk kegunaan dalam penyediaan data penting dalam program-program yang terlibat di dalam rekod perubatan elektronik.

Oleh itu, bagaimana mereka mengendalikan? Emitters frekuensi radio menggunakan pembaca unik yang mengesan frekuensi tag dan mendapatkan maklumat dalam tag ini dengan memeriksa ia. Pembaca ini mempunyai mobiliti yang berlebihan. Mereka dibawa dari satu sudut yang lain, yang seterusnya memudahkan melalui hakikat bahawa mereka berguna dan kecil. Mereka akan mudah mountable semua item yang anda mungkin akan membaca maklumat yang dapat sesuatu dari harta, Kabinet, kerusi roda dan sebagainya.

Frekuensi radio mestilah berhati-hati bagi support di mana berkaitan. Mereka tidak harus menyediakan untuk bersenang-senang. Frekuensi-frekuensi telah mencipta tidak kerja diimplankan dan menghalang sistem operasi Defibrillators Cardioverters yang kardioverter. Ini boleh membawa maut. Di samping itu, peralatan yang menggunakan frekuensi-frekuensi boleh biasanya menjawab dengan betul. Oleh itu, mereka mesti sentiasa dikendalikan dengan betul untuk mengelakkan sebarang komplikasi.

Mengenai isu keselamatan masih, ia mesti dengan jelas diperhatikan bahawa frekuensi-frekuensi yang disebut teruk boleh menjejaskan pesakit-pesakit. Pesakit dengan frekuensi radio mikrocip harus diberi penerangan tentang apa yang mereka harus menjangka atau lakukan apabila mereka akhirnya di zon kekerapan. Pesakit perlu dinasihatkan untuk meninggalkan tempat itu untuk berjumpa doktor jika mereka mengalami komplikasi lain.

Frekuensi radio juga mengesan banyak digunakan dalam ubat-ubatan yang menjejaki di hospital-hospital seperti mereka amat membantu dalam mengekalkan kehilangan peralatan. Ubat-ubatan dan peralatan kerugian akan mengurangkan oleh penggunaan frekuensi ini sejak mereka menjadikannya mudah untuk mencari ubat-ubatan yang hilang atau peralatan kesihatan.

Mungkin, sekatan sahaja frekuensi radio adalah sebenarnya sedikit mahal mengenai kos awal pembelian dan penyelenggaraan. Ini adalah kerana anda akan mempunyai untuk menyewa Perkhidmatan pembuatan frekuensi yang menyokong dan mengambilnya dalam kejadian kegagalan.

Teks ini telah menunjukkan anda beberapa kawasan di mana anda boleh menggunakan frekuensi radio dalam perniagaan anda. Jika anda dalam bidang Kesihatan, anda akan membuat anda berikut kerja lebih baik. Namun, anda perlu dimaklumkan sebenarnya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *