Faedah menggunakan Cla pemakanan Phd

Faedah menggunakan Cla pemakanan Phd

Terkonjungsi asid linoleik (CLA) telah dikaji dan diuji untuk beberapa tahun sekarang. Diet dan Kesihatan, CLA oleh sebagai antioksidan dan mempunyai sifat anti-caner. Lebih-lebih lagi, CLA telah digunakan yang utama untuk pengurusan berat badan, kajian menunjukkan bahawa kesan tambahan asid linoleik terkonjungsi mempunyai kesan-kesan yang positif terhadap lemak badan, terutamanya perut lemak pada manusia.

PhD pemakanan CLA mengandungi empat isomer borang dan terkonjungsi asid linoleik, c-9, t-11 (kebanyakannya terdapat dalam susu dan daging), t-10 c-12, semua mempunyai kesan positif mengurangkan jumlah lemak badan.

Orang yang berlebihan berat badan dan obes, terkonjungsi asid linoleik dipaparkan untuk mengurangkan berat badan dan jisim lemak badan. CLA telah didapati menghalang lemak yang didepositkan ke dalam sel-sel dalam badan, bertindak untuk menghalang lipoprotein lipase, yang merupakan satu enzim yang diperlukan apabila sel-sel lemak mengambil lemak dari aliran darah. Oleh itu, simpanan lemak berkurangan, membawa kepada lebih rendah lemak badan besar-besaran.

PhD CLA ini juga berguna untuk meningkatkan otot besar-besaran. Satu kajian menunjukkan tambahan itu dengan terkonjungsi asid linoleik kenaikan tanpa lemak badan besar-besaran dalam orang-orang yang kerap bersenam. Ia juga telah membuktikan bahawa orang yang berlebihan berat badan, dalam keadaan yang anabolik – preferentially berat selepas sesi diet kehilangan berat, mendapatkan jisim tanpa lemak, oleh itu meningkatkan komposisi badan. Kajian terkini menunjukkan bahawa pengambilan jangka panjang asid linoleik terkonjungsi boleh juga ketara peningkatan lean jisim tubuh dan meningkatkan penurunan berat badan yang berlebihan berat badan individu tanpa apa-apa sumbangan yang diet atau senaman.

Lain-lain sumber pemakanan asid linoleik terkonjungsi adalah daging lembu dan kambing. Telur merupakan sumber baik CLA kerana ia telah terbukti bahawa conjugated asid linoleik dalam telur terselamat suhu yang ditemui semasa menggoreng.

PhD pemakanan CLA datang di dalam bekas yang kecil dengan 90 kapsul-gel lembut di dalam, setiap mengandungi 1000mg terkonjungsi asid linoleik. Bahan-bahan lain termasuklah; gelatine, glycerol, air tulen dan semulajadi caramel.

Di samping itu, CLA pemakanan PhD juga telah terbukti untuk mengurangkan kesan-kesan sampingan daripada diet rendah kalori, seperti ruam kulit, keresahan, kemurungan, dan keguguran rambut.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *