Faedah-faedah yang ditawarkan oleh Hotel polisi insurans

Faedah-faedah yang ditawarkan oleh Hotel polisi insurans

Betul-betul dari berurusan dengan pelbagai Kumpulan berkepentingan dan faktor-faktor kejadian malang, bencana alam dan keadaan perniagaan yang tidak menguntungkan, perniagaan hotel adalah terdedah kepada pelbagai risiko. Untuk membuat perniagaan dengan meredah halangan-halangan ini dengan lancar dan membuat ia mampan, terdapat keperluan perlindungan kewangan yang mencukupi. Satu itu menyeluruh alat yang menawarkan bantuan kewangan dalam kesukaran dan membuat perniagaan yang mampan adalah ‘polisi insurans perniagaan hotel’.

Kepentingan insurans hotel
Sebagai pemilik perniagaan hotel, anda akan berisiko menghadapi situasi yang boleh menyebabkan kehilangan dan kerosakan ke atas perniagaan anda. Situasi ini termasuk kemalangan kebakaran, liabiliti awam, kecurian kandungan sebarang bencana yang membawa kepada kerosakan harta benda atau mangsa kepada pelanggan/pekerja, tuntutan undang-undang dari rungutan pelanggan, pertikaian majikan-pekerja, dan lain-lain. Selanjutnya, mungkin terdapat situasi, kemelesetan, dan sebagainya, apabila anda akan dipaksa untuk menutup perniagaan anda buat sementara waktu.

Oleh itu, ia adalah penting bahawa anda namun risiko untuk perniagaan hotel anda dan membeli perlindungan insurans yang mencukupi, perlindungan akan datang untuk menyelamatkan anda dalam situasi ini.

Faedah-faedah
Faedah-faedah yang terakru daripada hotel perniagaan akan meluas. Oleh perbelanjaan jumlah yang munasabah mendapat insurans, anda boleh menghasilkan beberapa faedah penting, iaitu seperti berikut:

• Perlindungan, harta dan isi kandungan
Walaupun perniagaan hotel datang di bawah industri hospitaliti, ia berkaitan dengan berat infrastruktur seperti bangunan-bangunan yang luas, storan-storan canggih, jentera penting, inventori yang besar, dan juga kandungan lain seperti artikel, instrumen, pinggan mangkuk, peralatan perabot, perabot, lekapan, pemasangan elektrik, Penghawa dingin, dan sebagainya.

Walaupun bangunan fizikal yang terdedah kepada kerosakan akibat kejadian seperti malapetaka alam, kebakaran, kemalangan, dan sebagainya, komponen-komponen tersebut akan terdedah kepada risiko daripada kerosakan, kecurian dan liabiliti daripada pelanggan/pekerja, dan lain-lain. Oleh itu, adalah wajar untuk membeli polisi insurans untuk melindungi perniagaan hotel anda dari risiko-risiko yang mungkin dan tidak dijangka.

Memandangkan hotel ini insurans menawarkan perlindungan untuk kedua-dua bangunan hotel serta kandungannya, anda tidak perlu mengambil dua polisi insurans yang berasingan.

• Perlindungan terhadap tuntutan yang dibuat oleh ramai
Hotel perniagaan melibatkan pelbagai urusan dengan masyarakat umum, termasuk menjual makanan dan minuman, menyediakan penginapan, mengatur percutian pelancongan, Persidangan Perwakilan perniagaan dan pelbagai aktiviti lain. Besar atau kecil, terdapat tinggi risiko liabiliti dalam semua perkhidmatan ini kerana pelanggan nampaknya tidak berpuas hati atas sebarang sebab semasa berurusan dengan perniagaan anda atau kerana isu-isu yang kecil antara pekerja anda dan pelanggan atau kerana apa-apa kerosakan berlaku kepada pelanggan atau pelanggan harta, kerana kecuaian perniagaan atau pekerja anda.

• Majikan dan tuntutan-tuntutan liabiliti produk
Di sini, Terdapat dua segmen – liabiliti majikan dan liabiliti produk. Kita akan membincangkan setiap satu secara berasingan.

liabiliti majikan o: undang-undang mengarahkan semua majikan untuk menjaga kesihatan pekerja dan keadaan kerja di tempat kerja. Ia adalah tanggungjawab majikan untuk mengambil langkah-langkah yang mencukupi untuk penyakit atau mangsa. Dalam kes ini, syarat-syarat kerja mana-mana membahayakan kesihatan pekerja, maka terdapat kemungkinan menghadapi liabiliti seperti yang dituntut oleh kakitangan.

o liabiliti produk: hotel menghidangkan pelbagai hidangan dan minuman, termasuk rutin makanan, minuman beralkohol dan tanpa-alkohol. Tetapi, terdapat risiko tinggi daripada liabiliti yang berkaitan dengan barang-barang makanan – orang boleh jatuh sakit selepas menggunakan produk anda, katakan harga RM2.50 hamburger. Hotel liabiliti insurans melindungi perniagaan anda terhadap tuntutan yang berasal dari kerana barang-barang rosak makanan yang dihidangkan oleh anda.

• Memastikan berjalan lancar perniagaan – gangguan perniagaan
Selain daripada risiko yang berkaitan dengan pekerja, orang awam dan pelanggan, anda mungkin menghadapi risiko-risiko yang benar-benar berada di luar kawalan anda. Ini termasuklah kemelesetan ekonomi secara umum, malapetaka seperti hujan lebat, banjir, gempa bumi dan sebagainya. Semua ini mengganggu perniagaan hotel anda, dan mungkin mengakibatkan penutupan sementara perniagaan. Hotel perniagaan insurans menawarkan perlindungan untuk semua risiko-risiko tersebut.

Firma broker boleh dipercayai membantu anda mendapatkan polisi khusus mengikut kehendak
Menyedari risiko yang terlibat dalam perniagaan hotel anda dan kepentingan insurans perniagaan hotel, Inilah masanya untuk membeli untuk perlindungan insurans yang sesuai dari segi jumlah perlindungan, span dan premium. Daripada membeli perlindungan insurans yang pelbagai, ia adalah lebih baik untuk membeli satu polisi yang merangkumi kemungkinan risiko yang anda hadapi. Tambahan lagi, ia adalah lebih baik untuk membeli perlindungan insurans yang diinginkan dan bukannya satu standard.

Untuk mendapatkan perlindungan insurans perniagaan yang paling sesuai, ia dinasihatkan untuk mendekati sebuah firma broker denagan yang mempunyai pengalaman dan pengetahuan dalam jualan insurans perniagaan hotel. Berunding untuk perlindungan yang komprehensif untuk perniagaan hotel anda. Ia bergantung kepada saiz, bilangan pelanggan, kerja, dan produk/perkhidmatan yang anda jual.

Hotel insurans itu penting dan oleh itu, anda perlu membeli menghalang memandangkan risiko yang terlibat di dalamnya. Ia melindungi perniagaan anda berharga terhadap pelbagai risiko dan liabiliti.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *