Faedah-faedah yang diperolehi daripada Vitamin B kompleks – kuasa vitamin

Faedah-faedah yang diperolehi daripada Vitamin B kompleks – kuasa vitamin

Vitamin B kompleks terdiri daripada B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, dan B17. Ini adalah vitamin yang memainkan peranan penting dalam pertumbuhan dan pembangunan serta pelbagai tujuan fizikal lain. Apabila dimasukkan ke dalam regimen pemakanan seseorang hari demi hari, mereka juga mempunyai kuasa untuk menghalang pembentukan penyakit berbeza – kanser juga.

Komponen masing-masing yang membentuk vitamin B kompleks memberikan fungsi yang berbeza. Vitamin B1 dan B2 membolehkan badan untuk memberikan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan enzim yang menyentuh hati, saraf dan otot. B3 mempunyai tanggungjawab untuk pengeluaran tenaga sel dan menjaga kulit, sistem penghadaman dan sistem saraf yang sihat. Vitamin B5 dan B12 menyentuh wholistic kematangan dan kemajuan serta pengeluaran sel-sel darah merah. B6 menambah untuk kesihatan sistem saraf, sistem imun serta sel-sel darah merah. B7 yang membolehkan tubuh untuk mengeluarkan hormon badan. B9 yang mencipta dan mengekalkan DNA, dan begitu juga memainkan fungsi utama dalam pembuatan sel-sel darah merah. Vitamin B17, bahan terakhir cemerlang dalam vitamin B kompleks, telah diuji untuk menghentikan pembentukan kanser apabila diambil cukup dan pada kadar yang tetap, dan juga merawat kebanyakan jenis penyakit yang dahsyat.

B17 adalah belajar untuk menjadi satu mekanisme pertahanan yang cekap terhadap kanser oleh pakar-pakar terkemuka di dunia lebih tiga dekad yang penuh yang lalu. Didapati bahawa vitamin ini dibenarkan tubuh manusia untuk membangunkan Pertahanan penting bertarung dengan penyakit yang amat ditakuti. Pakar-pakar ini mengajar tentang makan biji aprikot sebagai sumber vitamin hairan yang berkesan. Walaupun beberapa biji buah-buahan – termasuk peach, anggur dan epal – mempunyai kuantiti B17, biji aprikot adalah terbaik ditengahkan takungan itu di bumi.

Di samping itu, ujian saintifik telah dikemukakan bahawa tetap ditelan biji aprikot oleh pesakit-pesakit kanser sangat mengurangkan saiz mereka sel-sel malignan. Pesakit-pesakit lain melaporkan yang benar-benar bebas daripada penyakit mereka kerana mereka makan layak kuantiti biji aprikot sebagai kaedah rawatan. Ini adalah kerana sumber B17 yang mendalam dalam benih membolehkan tubuh sasaran dan memadamkan sel-sel kanser, mengubati individu secara semulajadi dan berkesan.

Ia adalah sentiasa wajar untuk meraih manfaat vitamin B kompleks melalui sumber-sumber makanan semulajadi. Walaupun suplemen vitamin B kompleks membawa nutrien utama, kapsul inescapably mempunyai aditif bahan kimia yang diperlukan untuk membuat vitamin ke dalam keadaan pil dan memanjangkan jangka hayat – tubuh telah tidak perlu bagi bahan-bahan kimia ini yang membentuk berbuka sebatian kimia ini sukar pada badan. Begitu juga, dengan apa-apa ubat yang lain, terdapat bahaya akibat dos berlebihan vitamin B kompleks. Mengelakkan ini sepenuhnya oleh lebih suka untuk mendapatkan manfaat maksimum vitamin B kompleks melalui biji aprikot kerana dos adalah berdasarkan berat badan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *