Faedah-faedah yang banyak Labiaplasty, pertimbangan dan kos

Faedah-faedah yang banyak Labiaplasty, pertimbangan dan kos

Labiaplasty, satu prosedur pembedahan yang sering dikenali sebagai faraj rejuvenasi, telah mendapat banyak memuji serta sneers dari pelbagai Kumpulan. Manakala beberapa mengkritik pilihan pembedahan kosmetik wanita ini, orang lain meluluskan ini proses pembedahan rekonstruktif yang direka untuk mengurangkan saiz labia ini dan menghapuskan sebarang penyelewengan, termasuk percaya. Untuk wanita yang mencari labia besar mereka tidak hanya merupakan punca kebimbangan utama tetapi juga ketidakselesaan fizikal, labiaplasty menyediakan pelbagai manfaat.

Wanita yang mengalami labias diperbesarkan sering berurusan dengan rendah diri, kerengsaan, dan diturunkan kepuasan seks. Pada 1990-an, labiaplasty adalah satu prosedur pembedahan kosmetik yang disediakan hanya untuk orang-orang dalam model perniagaan atau baju renang terbitan lucah. Walau bagaimanapun, dengan peningkatan bahan seks, wanita kini lebih berhati-hati tentang apa yang badan mereka kelihatan seperti, terutamanya dari segi kesejahteraan seksual. Sekarang labiaplasty biasanya disediakan untuk wanita yang mahu untuk estetika menggembirakan faraj yang mereka tahu akan seks merayu kepada rakan-rakan mereka.

Kebanyakan tidak tahu tetapi ini adalah jenis yang sangat popular pembedahan kosmetik untuk wanita. Salah satu daripada kebimbangan terbesar wanita mempunyai sebelum menjalani labiaplasty Keselamatan. Sebelum tahun 1999, kaedah yang biasa digunakan dicipta parut, bukan untuk menyebut pendarahan berlebihan dan penyembuhan tidak teratur. Walau bagaimanapun, pakar bedah plastik tidak lagi mengeluarkan lebihan tisu labial dan kemudian menjahit sehingga di sisi. Ia kini menggunakan pembedahan persis, yang lebih kurang berbahaya. Kajian pada tahun 2006 yang pakar oleh American Society of bedah plastik menunjukkan bahawa daripada 1,000 pesakit wanita yang menjalani labiaplasty, hanya sehingga tujuh peratus memerlukan rawatan tambahan. Ini benar-benar membuat labiaplasty salah satu prosedur pembedahan kosmetik yang selamat disediakan.

Bagi beberapa wanita, labiaplasty menawarkan peningkatan dalam keyakinan diri dan harga diri. Ia juga menawarkan lebih banyak kemudahan dan peluang untuk mengalami pengalaman seksual yang lebih menyeronokkan. Lapiaplasty adalah satu proses pembedahan kosmetik yang selamat dengan peratusan yang sangat tinggi daripada kepuasan pesakit. Ramai wanita mempertimbangkan dengan serius labiaplasty jika mereka tidak berpuas hati dengan rupa semasa faraj mereka dan/atau kehidupan seks mereka. Terdapat peratusan yang tinggi kepuasan yang bercampur dengan peratusan yang sangat rendah mungkin komplikasi. Dalam satu kajian yang dilakukan oleh pakar bedah plastik, daripada 407 pesakit wanita yang telah labiaplasty, 98 peratus berkata mereka akan melakukannya lagi. Lain-lain statistik termasuk 95 peratus mengatakan bahawa kemaluan keselesaan baik sangat, 93 peratus berkata meningkat keyakinan diri mereka, dan 71 peratus berkata labiaplasty yang ditawarkan banyak seks kehidupan yang lebih baik. Dari keputusan ini, ia adalah mudah untuk melihat bahawa ramai wanita akan berpuas hati selepas menjalani labiaplasty.

Hari ini, labiaplasty yang diiktiraf sebagai yang popular, selamat kosmetik prosedur pembedahan. Emosi yang negatif terhadap labiaplasty akan cepat pudar yang mula wanita yang menyedari nilai yang sedia ada. Wanita yang ingin meningkatkan keyakinan, di dalam dan di luar bilik tidur, dan rev penampilan seksual mereka akan meneliti banyak manfaat daripada labiaplasty. Ianya jauh lebih murah daripada prosedur pembedahan kosmetik lain seperti ini berjalan hingga $4,500 $7,000, bergantung kepada bagaimana rumit prosedur akan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *