Faedah-faedah teh dandelion

Faedah-faedah teh dandelion

Dandelion teh dibuat daripada akar, bunga atau daun dandelion biasa (Taraxacum officinale). Ia telah digunakan selama beratus-ratus tahun untuk berbagai penyakit termasuk penyakit edema, buah pinggang dan hati masalah, masalah kulit, pedih ulu hati dan perut yang kecewa. Loji ini, malah, kaya dengan pelbagai khasiat dari vitamin A, B, C dan D serta sumber kalium, zink dan besi yang besar.

Teh dandelion adalah popular sebagai minuman percuma kafein, tetapi ia adalah ciri terpenting adalah bahawa ia adalah diuretik semulajadi. Ia adalah lebih baik dan lebih lembut daripada banyak ubat dan sering diutamakan oleh mereka yang mempunyai masalah swelling berselang seli atau untuk wanita dengan penyakit kembung. Dandelion teh juga telah membantu untuk sesetengah orang sebagai satu dan bahan perangsang selera makan. Ia difikirkan bahawa teh dandelion mungkin mampu untuk meningkatkan kesihatan secara keseluruhan dengan bertindak sebagai pembersih ginjal dan hati.

Untuk hasil terbaik, mula dengan hanya satu cawan teh dandelion sehari, meningkat seperti yang diperlukan, mengikut arahan-arahan pakej, atau nasihat penyedia penjagaan kesihatan anda. Ia juga disyorkan bahawa ia diminum kadang-kadang lebih awal pada hari yang pertama, sebaliknya kesan diuretik boleh teruskan anda pada waktu malam.

Jika anda telah mencuba teh dandelion yang satu dan tidak suka rasa, anda mungkin mahu cuba lagi sebelum memberi. Terdapat pelbagai pilihan citarasa mengikut jenama dan sama ada atau tidak ia adalah bunga dandelion teh, teh akar atau daun teh. Selain itu, teh yang ada rasa lebih panggang yang sesetengah orang mungkin atau mungkin tidak menghargai. Pilihan lain adalah pengganti kopi dandelion.

Jika teh dandelion bukanlah hanya untuk anda, ia boleh juga didapati secara meluas sebagai tambahan dalam kapsul dan mengeluarkan Borang. Walau bagaimanapun, harap berhati-hati jika anda alah kepada chamomile, Ekinasea atau lain-lain tanaman daripada keluarga aster kerana anda mungkin mendapati bahawa anda akan juga alah kepada dandelion.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *