Faedah-faedah penghalang Estrogen yang akan meniup anda jauh

Faedah-faedah penghalang Estrogen yang akan meniup anda jauh

Mana-mana gynecologist boleh membuktikan kepentingan estrogen dalam mengekalkan kesejahteraan keseluruhan wanita. Ini adalah penting terutamanya semasa menopaus apabila tahap estrogen menurun biasanya membawa kepada banyak manifestasi yang tidak diingini. Sesetengah wanita, terutamanya, juga menggunakan pil estrogen sebagai satu kaedah kawalan kelahiran dan pemulihan yang berkesan untuk jerawat pada masa yang sama. Tetapi seperti mana-mana perkara lain, estrogen terlalu banyak boleh meletakkan kehidupan seseorang dalam bahaya dan membawa kesan-kesan negatif yang tidak akan pernah berani untuk mendapatkan. Ini adalah apabila penghalang estrogen datang ke gambar.

Menurut pakar-pakar perubatan, tahap estrogen meningkat seperti yang kita umur. Ini dianggap biasa kecuali kes-kes tertentu apabila terlalu banyak estrogen boleh membawa lebih banyak mudarat daripada kebaikan. Bagi lelaki, peningkatan tahap estrogen juga adalah sama sahaja dengan testosteron menurun, hormon lelaki yang bertanggungjawab ke atas proses-proses penting yang beberapa, berkata, pengeluaran sperma. Oleh kerana testosteron adalah hormon yang penting, lelaki dengan kepekatan kurang ini akan lebih cenderung untuk mendapat kanser prostat kemudian nanti dalam kehidupan.

Begitu juga kepada wanita dengan peningkatan tahap estrogen; fenomena ini telah dikaitkan dengan peningkatan kes-kes kanser payudara di kalangan wanita. Ini adalah sebab mengapa anti-estrogens, telah digunakan dan ditetapkan oleh doktor-doktor seluruh dunia untuk pesakit dengan masalah estrogen.
Satu jenis Penyekat estrogen yang dipanggil aromatase inhibitors yang tertentu telah terbukti berkesan dalam mengurangkan risiko kanser payudara di kalangan wanita pada tahun-tahun menopaus. Kumpulan Kanada NCIC CTG telah mendapati bahawa penghalang estrogen boleh mengurangkan risiko seseorang untuk menghidap kanser payudara untuk sehingga 65% untuk mengejutkan. Dapatan ini adalah tidak benar-benar baru kepada telinga kami kerana penghalang hormon ini lama telah dianggap agen anti-kanser untuk lelaki dan wanita.

Selain daripada kesan anti-kanser yang biasa, anti-estrogens yang telah diketahui serta ubat ajaib dalam industri kecergasan. Orang-orang yang telah mencuba menggunakan ia telah mengalami peningkatan yang pernah berlaku sebelum ini kedua-dua mereka umum fizikal dan nisbah lemak otot tanpa lemak. Tetapi bagaimana hormon penghalang lakukan? Mulakan dengan, estrogen dan testosteron adalah dua rapat berhubung seks hormon dalam badan. Testosteron boleh dijumpai dalam darah dan bahagian-bahagian badan yang tertentu seperti tisu-tisu otot anda. Apabila timbul keperluan, menjadi pemangkin yang dipanggil aromatase akan menukar testosteron yang berlebihan di dalam badan menjadi hormon estrogen mengalir secara bebas. Ini akan membawa kepada tahap estrogen yang tinggi jika dibiarkan tidak terkawal. Estrogen juga yang dihubungkan kepada badan bertambah lemak demikian jika anda merancang untuk mendapatkan tanpa lemak, maka lebih baik anda mencari jalan untuk meletakkan lebihan estrogen terkawal. Ia adalah berita baik sekarang bahawa anda mempunyai hormon penghalang untuk melakukan kerja untuk anda. Ia tidak sahaja akan mengurangkan tahap estrogen anda tetapi akan juga membawa keluar yang sihat. Oleh kerana testosterone meningkat dalam badan anda, anda akan mengalami beberapa manfaat yang anti-estrogens hanya boleh membawa seperti otot-otot yang mempunyai kurang lemak dan lebih jelas. Menggabungkan ini dengan seimbang dan suatu regimen senaman yang berkesan dan akhirnya, anda akan mendapat tubuh ideal yang anda selalu bermimpi tentang.

Hormon penghalang boleh menawarkan anda pelbagai manfaat tetapi kerana terdapat pasaran yang semakin meningkat bagi ubat tertanya-tanya ini, ia akan menjadi terbaik untuk berunding dengan doktor anda terlebih dahulu dan mencari produk terbaik yang sesuai untuk keperluan individu. Tiada akan banyak ubat-ubatan di sana menjanjikan anda langit dan langit tetapi tidak seperti mereka, penghalang estrogen akan pasti membawa keluar yang terbaik anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *