Faedah-faedah minyak hati Cod Norway

Faedah-faedah minyak hati Cod Norway

Perairan Atlantik Norway dipenuhi codfish, membuat cod Norway hati minyak produk popular seluruh dunia. Norway adalah pengeksport dan pengeluar minyak terapeutik, begitu banyak produk minyak ikan yang didapati di seluruh Eropah dan Amerika Syarikat yang berasal dari negara ini.

Minyak Norway cod hati dipenuhi dengan Vitamin D, Vitamin A, dan lain-lain asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA yang banyak. Jika anda menambah minyak ini untuk anda diet yang biasa, ia akan menambah pelbagai manfaat untuk kesihatan anda. Ia boleh membantu untuk menguatkan hati, menghapuskan masalah tekanan darah dan mengurangkan jerawat.

Kencing manis

Norway cod hati minyak telah terbukti berfaedah untuk ibu-ibu hamil yang menghidap kencing manis. Untuk mengelakkan lulus pada bayi itu, cod minyak harus diberikan kepada bayi semasa tahun pertama mereka hidup, manakala ibu juga perlu untuk mengukuhkan payudara dia susu. Ini akan mengurangkan peluang untuk kanak-kanak kencing manis, walaupun ibu bapa dan saudara lain yang pernah mengalami penyakit yang sama.

Faedah bersama

Minyak COD adalah terkenal dengan keupayaan anti-radang. Ia adalah penawar yang sangat baik bagi orang-orang yang mengalami penyakit sendi seperti arthritis. Walaupun ia akan benar-benar menyembuhkan keadaan, ia akan menjadikan pergerakan jauh kurang menyakitkan.

Kekuatan tulang

Vitamin D adalah bertanggungjawab untuk membantu penyerapan kalsium, menjadikannya sesuatu mineral yang penting untuk menguatkan tulang dan gigi. Vitamin ini secara semulajadi adalah dicipta apabila kulit terdedah kepada matahari. Orang-orang yang tinggal di negara-negara utara seperti Norway mempunyai pendedahan matahari yang minimum, terutamanya semasa musim-musim seperti musim gugur dan musim sejuk. COD minyak boleh membantu untuk mengurangkan tanda-tanda kekurangan Vitamin D dan sering disyorkan untuk orang-orang yang tidak melihat cahaya matahari yang banyak.

Kesihatan kardiovaskular

Asid lemak Omega 3 boleh didapati di tuna, salmon dan cod. Asid ini mempunyai kaitan dengan masalah jantung, tekanan darah tinggi, mencegah dan meningkatkan tahap kesihatan jantung. Minyak Omega 3 juga bertanggungjawab untuk mengurangkan keradangan arteri dan menggalakkan penyembuhan pesat selepas serangan jantung. Jika anda mengalami apa-apa jenis masalah jantung, ia adalah penting untuk mengambil Omega 3 yang banyak minyak.

Penjagaan kulit

Selain menguatkan jantung, cod minyak mempunyai pelbagai manfaat untuk kulit. Ia boleh digunakan terus pada luka untuk membantu mereka sembuh sehingga lebih cepat. Jika ia bercampur dengan zink oksida, ia boleh digunakan untuk merawat selaran matahari dan ruam lampin. Organik doktor juga mengesyorkan minyak ikan untuk merawat jerawat dan parut jerawat. Dos harian yang minyak ini akan memastikan kulit yang lembut dan licin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *