Faedah-faedah minyak biji flaks dan bagaimana Gurinda gandum tangan anda boleh membantu

Faedah-faedah minyak biji flaks dan bagaimana Gurinda gandum tangan anda boleh membantu

Apakah benih flaks dan minyak biji flaks?

Biji flaks datang daripada tumbuhan berbunga biru yang berasal dari Eropah. Benih adalah sedikit lebih besar daripada biji bijan dan mempunyai tekstur yang licin. Biji flaks mempunyai rasa yang pedas, bersahaja dan luluh yang sedikit kepada mereka. Untuk mengambil kesempatan daripada manfaat kesihatan benih flaks, ia biasanya tidak dimakan keseluruhan tetapi alasan untuk membenarkan nutrien untuk menyerap secara semulajadi. Biji flaks tanah juga boleh mempunyai beberapa masalah, bergantung kepada bagaimana kasar ia adalah gilingan. Manakala benih flaks adalah apa yang datang dari bunga faedah benar datang dari minyak di biji flaks.

Apakah manfaat minyak biji flaks?

Terdapat pelbagai manfaat minyak biji flaks. Faedah-faedah yang didokumenkan Tempahan minyak biji flaks adalah semua tentang yang asid lemak, termasuk omega 3s. Kekurangan omega-3s ini boleh membawa kepada banyak masalah kesihatan yang serius. Malah FDA telah raved mengenai faedah-faedah minyak biji flaks dan Omega 3s apabila ia bersetuju bahawa, “minyak biji flaks adalah sumber sayur-sayuran terkenal omega 3s. Lemak ini membantu menghasilkan prostaglandins yang mengekalkan struktur kulit, sendi dan membran sel yang sihat serta menggalakkan kardiovaskular dan Kesihatan sistem saraf.” Menurut satu dokumen yang menghulurkan oleh KECERGASAN Makmal Pemakanan Perbadanan pada 2004 yang ditemui pada () Laman web FDA, masalah kesihatan lebih khusus omega 3s boleh membantu dengan ada: penyakit jantung koronari, artritis, kanser, masalah kulit, dan tekanan.

Minyak biji flaks adalah juga yang julap semulajadi yang mampu membantu mereka dengan perut sensitif. Ia membantu menghapuskan asid perut, ia melegakan ulser perut dan masalah usus, dan melincirkan dan menyerap toksin itu menghalang pembentukan toksik. Manfaat ini banyak membuat minyak ramuan yang sempurna untuk ubat-ubatan yang banyak.

Bagaimana saya tangan gandum Gurinda akan membantu saya dengan minyak biji flaks?

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, manfaat minyak biji flaks tidak tersedia tanpa pertama mengisar biji-biji. Kilang-kilang bijirin Tempahan elektrik tidak mempunyai keupayaan mencanai flaks, atau mana-mana bijian yang berminyak dan benih lain. Salah satu cara terbaik anda boleh mengisar biji flaks adalah dengan gandum Gurinda tangan berkualiti, seperti bijirin tangan WonderMill Junior kilang atau kilang bijirin hidup negara ini. Pengisar bijirin tangan terbaik mempunyai pilihan untuk melampirkan burrs keluli tahan karat daripada kilang-kilang kepala batu. Ini membolehkan kilang bijirin tangan untuk mengisar biji berminyak, seperti benih flaks. Hanya mengambil kilang bijirin tangan anda, lampirkan burrs keluli tahan karat dan mengisar jauhnya! Kini, daripada membeli benih flaks minyak dalam botol, anda boleh membeli benih dan menghasilkan minyak biji flaks peribadi anda sendiri. Biji flaks milled boleh dimasukkan ke dalam hampir apa-apa. Memasukkannya ke dalam protein shake atau bermulut manis anda dan memperolehi nilai yang lebih berkhasiat daripada campuran. Tabur keju atau ke atas kentang dimasak, tambah ia kepada sup atau yogurt, atau menambah kepada roti dan resipi lain. Dengan rasa pedas dan lazat ia boleh ditambah sebagai tambahan kepada makanan hampir apa-apa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *