Faedah-faedah membuat makanan buatan sendiri anjing Fido

Faedah-faedah membuat makanan buatan sendiri anjing Fido

Kebanyakan orang memberi makan anjing-anjing mereka makanan yang berada dalam tin atau kering makanan yang datang dalam beg. Malah, anda mungkin tidak pernah pun berfikir tentang membuat makanan buatan sendiri anjing untuk anjing anda. Walaupun terdapat sesetengah makanan jadual yang pasti tidak sihat untuk anjing, memberi mereka makan makanan yang anda buat di rumah adalah tiada masalah juga. Malah, anda boleh meningkatkan nutrisi yang anjing anda semakin apabila anda mula mengambil kawalan makanan proses membuat.

Anjing banyak hari tidak mendapat nutrisi yang mereka perlukan daripada makanan anjing komersil dibuat. Malah, sesetengah penyakit degeneratif yang mendapatkan anjing mungkin akibat langsung tidak mendapat pemakanan yang betul. Perkara yang menarik mengenai makanan anjing buatan sendiri adalah bahawa anda boleh memastikan bahawa bahan-bahan yang sihat dan pemakanan untuk anjing anda. Ia adalah mudah untuk mencari Resipi untuk mencukupkan makanan yang berkualiti yang akan meningkatkan kesihatan anjing anda. Makanan anjing komersil Tempahan akan diproses dan mereka tidak boleh menawarkan pilihan yang terbaik untuk anjing anda. Tidak pasti, anda perlu mula membuat makanan anjing buatan sendiri? Di sini adalah hanya beberapa kelebihan untuk membuat sendiri makanan buatan sendiri anjing Fido.

Manfaat #1 – makanan segar

Salah satu manfaat utama mengambil masa untuk membuat makanan buatan sendiri anjing anjing anda adalah bahawa anda akan pastikan bahawa dia mendapat makanan segar. Tidak perlu risau tentang makanan tercemar atau lapuk. Anda akan berada di dalam kawalan dan membuat makanan, jadi anda boleh memastikan anjing anda mendapat makanan segar tanpa pencemaran.

Manfaat #2 – kemampuan

Satu lagi faedah-faedah yang boleh anda nikmati jika anda mula membuat makanan anjing buatan sendiri dan bukan membeli makanan komersial adalah kemampuan. Yang benar-benar hebat bahawa makanan anjing yang diproses boleh agak mahal. Mereka makanan dalam tin terutamanya boleh memakan bajet anda dengan cepat. Membuat makanan anda sendiri adalah jauh lebih murah untuk anda dalam kebanyakan kes, sementara masih menyediakan bahan-bahan berkualiti dan pemakanan yang baik untuk anjing anda.

Memberi manfaat kepada #3 – memberi pelbagai anjing anda

Terdapat banyak anjing berbeza resipi makanan sana yang anda boleh buat di rumah. Anda tidak perlu memberikan anjing makanan yang sama sepanjang masa. Biarlah dia menikmati rasa yang berbeza pada kadar yang tetap, yang dia mendapat pelbagai nutrien yang berbeza serta.

Manfaat #4 – peningkatan Kesihatan

Kerana anda boleh mengawal bahan-bahan ini, anda boleh pastikan makanan buatan sendiri yang sihat untuk anjing anda. Anda tidak boleh lakukan bahawa Bilakah anda membeli makanan diproses. Makanan yang anda buat adalah sihat, yang bermaksud bahawa anda akan melihat peningkatan dalam Kesihatan anjing juga. Selalunya anda akan perasan anjing anda mempunyai lebih banyak tenaga, kot boleh mendapatkan berkilat dan tebal, dan beliau adalah kurang berisiko untuk menghidap penyakit-penyakit degeneratif yang serius apabila beliau makan makanan yang menawarkan pemakanan yang diperlukan.

Seperti yang anda lihat, terdapat pasti beberapa faedah yang cemerlang untuk makanan anjing buatan sendiri. Pasti, ia akan mengambil sedikit masa untuk anda membuat makanan, tetapi anjing anda adalah berbaloi. Anda ingin memastikan bahawa anjing anda adalah seperti yang sihat yang mungkin dan yang bermula dengan makanan yang sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *