Faedah-faedah masa Barcode dan kehadiran sistem untuk perniagaan

Faedah-faedah masa Barcode dan kehadiran sistem untuk perniagaan

Sistem automatik masa dan kehadiran adalah sebagai pengganti yang baik untuk sistem manual untuk merakam kehadiran pekerja dan waktu bekerja. Ia bukan sahaja mengurangkan usaha dan masa yang diperlukan untuk mengesan pekerja masa dan kehadiran tetapi ia juga ketara mengurangkan ralat dalam pengiraan upah.

Sistem masa dan kedatangan automatik menggunakan teknologi tangkapan data seperti Kod Bar. Faedah sistem masa dan kedatangan barcode telah membuat ia popular di kalangan pelbagai industri seperti pembuatan, penjagaan kesihatan, runcit, gudang dan pengedaran, kerajaan, dan pendidikan.

Faedah-faedah:
Sistem masa dan kedatangan barcode mempunyai banyak manfaat bagi syarikat-syarikat dalam pelbagai cara seperti:

• Meningkatkan kecekapan
• Mengurangkan masa yang diperlukan untuk tugas-tugas pengauditan gaji
• Meningkatkan prestasi
• Menghapuskan penyelewengan dan menyimpan kertas kerja
• Meningkatkan kepuasan pekerja

Meningkatkan kecekapan
Masa barcode dan kehadiran sistem tepat menjejaki waktu bekerja kakitangan. Ia meningkatkan kecekapan Jabatan-Jabatan perakaunan oleh mengira payrolls tepat. Ia juga membantu dalam memahami masa yang digunakan oleh tenaga kerja. Ini boleh meningkatkan produktiviti buruh dan seterusnya kecekapan organisasi keseluruhan.

Mengurangkan masa yang diperlukan untuk tugas-tugas pengauditan gaji
Data yang diambil oleh sistem Kod Bar adalah pantas dan tepat. Ianya juga mudah untuk menyimpan dan menguruskan data yang dikumpul. Sistem perisian mengira waktu dan mengenal pasti isu-isu gaji mana-mana dalam masa yang singkat. Ini menghapuskan masa yang digunakan untuk mendaftar secara manual Audit gaji.

Meningkatkan prestasi
Masa yang cekap dan pemantauan kehadiran mengekalkan sifat-sifat yang negatif daripada pekerja, seperti ketiadaan berlebihan, datang lewat, meninggalkan awal, dll, di Teluk. Barcode masa dan kehadiran sistem boleh menjana laporan-laporan yang memberi gambaran singkat waktu kakitangan mereka Pengurus. Ini memudahkan untuk mengesan sebarang masalah serta merancang keperluan tenaga kerja pada masa hadapan. Oleh itu, penggunaan Kod Bar yang membantu dalam meningkatkan prestasi kedua-dua pada individu dan pasukan peringkat.

Menghapuskan simpanan penipuan dan kertas kerja
Manual kemasukan pekerja masa boleh termasuk disalahgunakan dan penipuan data. Orang boleh masukkan masa salah masuk atau keluar. Selain itu, ia melibatkan Menyimpan daftardaftar dan kertas kerja untuk disimpan dengan baik untuk rujukan masa depan. Mengurus dan menyimpan data tersebut adalah sukar. Masalah-masalah ini telah dihapuskan oleh masa barcode dan kehadiran sistem yang menyimpan semua data secara elektronik.

Meningkatkan kepuasan pekerja
Beberapa pekerja yang terlibat dengan kerja-kerja masa dan kehadiran merasa mereka adalah laborious dan sukar untuk mengekalkan. Masa barcode dan kehadiran sistem memudahkan operasi data transaksi buruh. Ia juga mengurangkan masa mereka untuk menganalisis dan membuat laporan prestasi berdasarkan data yang dikumpul. Sistem secara automatik boleh menjana laporan penyelia. Ini boleh meningkatkan kepuasan pekerja-pekerja berkenaan, Pengurus dan penyelia.

Sistem masa dan kedatangan barcode yang sekali gus mengurangkan beban daripada gaji, HR dan IT kakitangan. Sistem ini apabila disepadukan dengan kerja-dalam-proses (WIP) pengesanan sistem dan pakej perakaunan yang membantu dalam menyediakan faedah-faedah yang lebih banyak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *