Faedah-faedah kayu manis

Faedah-faedah kayu manis

Anda mungkin suka rasa hangat yang kayu manis menambah kepada hidangan makanan. Tetapi Tahukah anda bahawa rempah purba ini dimuatkan dengan antioksidan dan manfaat kesihatan yang luar biasa. Kulit kayu manis dan kehilangan berat badan pergi bersama-sama begitu juga agak menghairankan bahawa kayu manis suplemen tidak penjual terbaik kerana manfaat kayu manis akan benar-benar luar biasa apabila dibandingkan dengan makanan lain dan rempah ratus.

Kayu manis adalah inducer yang dominan sensitiviti insulin yang menjadikannya satu rawatan berkesan untuk penyakit kencing manis jenis II. Walaupun kayu manis telah dilaporkan mempunyai kesan farmakologi yang menakjubkan dalam rawatan kencing manis. Kayu manis menguatkan sistem kardiovaskular dengan melindungi badan dari hati berkaitan gangguan. Adalah dipercayai bahawa kalsium dan fiber yang hadir dalam kayu manis menyediakan perlindungan terhadap penyakit jantung. Manfaat kesihatan herba seperti chamomile membantu menenangkan perut, menenangkan saraf, membantu dalam menggalakkan tidur, dan meredakan gejala-gejala yang sejuk untuk mengelakkan demam. Perkhidmatan Urutan aromaterapi telah diterima semalam untuk memainkan peranan dalam berehat, pemulihan dan pencegahan penjagaan kesihatan dalam perubatan Barat juga.

Menambah ground cinnamon resipi Tat buah-buahan seperti epal dan rhubarb, mempunyai kesan pemanis zat yang membantu mengurangkan kandungan gula. Bawang juga telah digunakan selama berabad-abad untuk merawat batuk, selsema dan asma serta angina, jangkitan bakteria serta masalah pernafasan. Lada hitam juga membantu mencegah pembentukan gas usus, menggalakkan kencing dan menggalakkan peluh. Ianya penuh dengan mangan, dan ia juga mempunyai jumlah yang baik besi dan serat makanan, juga. Satu kajian yang dijalankan oleh Makmal Pemakanan pada kami Penyelidikan Perkhidmatan pertanian mendapati bahawa kulit kayu manis boleh meningkatkan anda menerusi tindak balas insulin. Toning tisu – bukti anekdot yang agak besar wujud untuk mencadangkan bahawa kulit kayu manis mungkin mempunyai keupayaan untuk nada dan constrict tisu-tisu di dalam badan.

Berbau kayu manis atau mengunyah kayu manis-flavored gusi sebenarnya meningkatkan pelbagai bidang pemprosesan otak dan fungsi; segala-galanya dari ingatan untuk kelajuan visual motor untuk pengiktirafan kepada perhatian & fokus. Di Timur jauh, halia telah digunakan untuk lebih daripada beribu-ribu dua untuk merawat marah perut, cirit-birit, artritis dan penyakit jantung. Coklat mengandungi Amina biogenic, bahan-bahan yang tenaga otak sambungan. Ini termasuk serotonin dopamine dan norepinephrine, biasa panjang untuk biochemists untuk keupayaan mereka untuk mengawal suasana. Menggunakan herba tertentu dalam masakan harian anda boleh membawa kepada manfaat kesihatan. Kunyit adalah baik sistem pencernaan, dan bukti adalah pemasangan bahawa ia benar-benar boleh membantu dalam penyembuhan ulser gastrik.

Manfaat penyembuhan minyak pati boleh diterima dengan tiga cara. Mereka boleh digunakan topically dengan menggunakan mereka terus ke kulit. Sesetengah minyak mempunyai kesan caustic dan pencairan mungkin diperlukan. Sesungguhnya, kulit kayu manis yang paling terkenal sebagai seorang yang mempunyai keupayaan untuk memusnahkan jangkitan kulat, mencegah ulser, melegakan senak, dan melawan kerosakan gigi dan penyakit gusi. Kayu manis adalah bagus untuk pesakit kencing manis kerana keupayaannya untuk mengurangkan tahap gula dalam darah. Ia melawan terhadap kanser dan penyakit jantung. Ia merendahkan kolesterol, mengekalkan darah dari kaunseling dan membaiki kitaran darah. Allspice adalah juga dikenali sebagai lada Jamaica, Myrtle lada. Atribut bermanfaat itu datang dari cerita di mana ia memberikan kelegaan bagi masalah penghadaman.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *