Faedah-faedah jus cranberries adalah pelbagai

Faedah-faedah jus cranberries adalah pelbagai

Pada masa ini, setiap orang telah mendengar bahawa jus kranberi adalah apa yang anda perlukan untuk diambil apabila anda mempunyai jangkitan saluran kencing. Ini adalah benar dan ia merupakan salah satu lokasi manfaat kesihatan daripada meminum jus kranberi. Perkara-perkara yang baik datang dalam pakej yang kecil dan cranberries adalah tidak terkecuali. Bagi yang berry yang kecil ia mengandungi jumlah pelbagai nutrien yang tinggi.

Jika anda minum koktel jus kranberi dengan gula atau Sirap jagung fruktosa tinggi ditambah untuk mengurangkan rasa pahit cranberries tersebut, anda sedang mengalahkan tujuan turun minum jus kranberi dan benar-benar menetapkan diri untuk jangkitan saluran kencing dengan semua gula tambahan. Cranberries mempunyai rasa yang agak pahit jadi pilih jus yang menggunakan lain-lain jus buah-buahan seperti apple, blueberry, Raspberi, anggur atau PIR untuk sweeten ia. Anda akan melakukan anda badan nikmat serta mengambil khasiat tambahan yang terkandung dalam buah-buahan lain.

Proanthrocyanidin nutrien yang terkandung dalam cranberry dalam mencegah bakteria berbahaya dari melekat ke dinding saluran kencing dengan menghasilkan tannin dan asid hippuric. Apabila bakteria berbahaya tidak mampu untuk mendapatkan kaki dalam saluran kencing dan pundi kencing mereka tidak dapat membiak. Sebagai manfaat tambahan bakteria yang menyebabkan masalah seperti Escherichia coli, lebih dikenali sebagai E. coli, sebenarnya dipam keluar dari saluran dengan air kencing melalui usaha orvitamin asid sitrik C dan pH air kencing yang dibuat lebih berasid serta untuk membantu menggalakkan keadaan saluran kencing yang lebih sihat. Pengajian akan masih berterusan, tetapi ia dipercayai bahawa herpes virus juga mungkin dihalang dari saluran kencing yang disertakan.

Dalam kes wanita hamil, minum jus kranberi juga disyorkan kerana kadar tinggi jangkitan kencing. Kerana janin membangun terdapat satu separa tersumbat saluran kencing yang menyebabkan tidak semua air kencing untuk memerah dari badan. Ini membawa kepada jangkitan seperti cystitis, yang boleh menyebabkan bahaya kepada kanak-kanak yang belum lahir. Dengan minum jus kranberi dengan kandungan bakteria yang melawan bahan kimia yang tinggi, anda boleh memusnahkan jangkitan, mengusir bakteria berbahaya dan menghalang jangkitan pada masa hadapan semua pada masa yang sama.

Dengan cara yang sama yang jus kranberi menghalang bakteria dari mematuhi dinding saluran kencing ia juga boleh menghalang bakteria dari berpegang kepada enamel pada gigi anda. Ia juga bermanfaat dalam mencegah dan merawat penyakit gusi disebabkan oleh bakteria plak.

Vitamin C adalah nutrien penting lain yang terkandung dalam jus kranberi dalam amaun yang tinggi. Vitamin C adalah penting untuk sistem imun yang kuat untuk mencegah dan melawan jangkitan terutamanya jangkitan tekak dan jangkitan telinga dan sebagai bantuan kepada antioksida dalam jus kranberi untuk membantu mencegah kanser yang disebabkan oleh radikal bebas yang merosakkan.

Bersama-sama dengan manfaat jus kranberi, kami mempunyai jumlah vitamin K untuk kesihatan tulang yang tinggi dengan meningkatkan kalsium dan fosforus penyerapan, sumber yang kaya vitamin E untuk jelas sihat kulit dan mencegah jerawat, sejumlah besar kalium betul otot berfungsi dan fosforus untuk tulang dan juga untuk perkembangan kukuh sel-sel darah, serta semua ini bersama-sama dengan vitamin C yang penting untuk kesihatan kardiovaskular yang betul.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *