Faedah-faedah dari Yoga yang konsisten

Faedah-faedah dari Yoga yang konsisten

Yoga adalah bahasa Sanskrit untuk “Kesatuan” dan ia merupakan satu aktiviti di mana menimbulkan badan dan pernafasan techiniques membiarkan rasa penuh ketenangan dan mendapatkan kekuatan minda dan badan, antara faedah kesihatan yang lain.

Yoga telah disahkan untuk membenarkan lebih banyak keanjalan badan kepada pengamal-pengamal yang melalui postur berbeza yang mana kesan lebih banyak pelincir bagi sendi-sendi, otot, tendon dan ligamen, termasuk orang-orang yang biasanya diabaikan.

Beberapa kajian mengesahkan keputusan memberi manfaat berterusan yoga. Walaupun kononnya jawatan “bebas-berat” menjejaskan bahagian-bahagian badan yang berbeza. Pelbagai posisi yoga melaksanakan segerak untuk mencapai fleksibiliti badan, bahkan orang-orang yang berada di stiff pertama.

Adalah dipercayai bahawa yoga hanya menguruskan untuk benar-benar memanipulasi semua dalaman kelenjar dan organ-organ, malah prostat dan kelenjar tersebut yang hampir tidak bergerak seumur hidup. Yoga mempunyai kesan yang menyeluruh terhadap pelbagai bahagian badan. Apabila posisi yoga kacau dan organ-organ yang beroperasi, kami terus dari penyakit dan dimaklumkan mengenai pendekatan mungkin penyakit.

Posisi yoga Uruskan untuk meregangkan otot-otot dan sendi dan urut organ-organ yang berbeza, dengan itu memastikan bekalan darah yang maksimum untuk semua bahagian badan dengan perlahan-lahan. Ini membantu toksin yang sedang dicuci sehingga mata Aqsa badan, pada masa yang sama memberi makan bahagian-bahagian yang berbeza. Proses pembersihan ini menghasilkan lebih banyak tenaga dan keghairahan untuk kehidupan dan sesungguhnya menangguhkan proses penuaan.

Begitu juga berulang kali melakukan posisi yoga mendorong pembuangan flab tambahan dan kelesuan dari otot-otot yang lemah dan lembap dari tidak aktif.

Satu kelebihan yang berpanjangan dari yoga berterusan berkembang kesedaran menghampiri penyakit yang boleh membantu kita mendapatkan semula atau menghalangnya daripada memperhebatkan.

Ini akan tetapi nampak kelebihan yang kita dapat daripada yoga. Pada akhirnya, ia adalah yoga yang memberikan kelebihan sebenar keseluruhan badan dan minda yang bekerja di konsert. Kini kita boleh mendapatkan pelbagai akaun kekuatan mental di sebalik pencapaian fizikal yang mengejutkan dan ini mengesahkan saling hubungan antara minda dan badan.

Meditasi semasa yoga menyebabkan Kesatuan badan dan fikiran apabila ia stirs minda untuk melakukan bersama-sama dengan badan. Kami biasanya dapat melakukan, atau melakukan yang terbaik, fungsi kami tetap – di rumah atau kerja, apabila fikiran kita tertumpu pada masalah, kebimbangan, kebimbangan.Meditasi yoga dilaporkan menyembuhkan tekanan yang meletakkan sistem fizikal dan emosi kami dalam keadaan huru-hara.

Yoga telah diibaratkan meditasi.Kedua-dua tindakan bekerjasama bagi matlamat perpaduan minda-badan-roh, disebut sebagai syarat kekal kebahagiaan.Meditasi dan yoga mengajar kita melambangkan identiti dari persekitaran kita, fizikal dan sebaliknya, dan membuat keputusan ini dalam mengimbangi emosi kami. Ia memberi kita ketenangan dan keamanan untuk pandang yang yakin yang sudah tentu memberikan kita fizikal yang baik kerana banyak faedah.

Yogis awal (pengamal yoga) melakukan yoga yang disokong oleh meditasi, di ques mereka ke arah matlamat self-realization atau kesedaran.” Meditasi mereka tidak hanya dalam minit, tetapi hari-hari, malah minggu. Ini perlu banyak tenaga dan keupayaan untuk sara diri terdedah. Dari yoga dalam postur datang tentera kebanyakan dengan sedikit tekanan semasa meditasi dibekalkan dengan semangat dan fokus untuk melakukan jawatan dengan berkesan. Ia adalah satu kes yang baik sebab dan kesan.

Memperlihatkan Kesatuan matlamat minda-badan-roh yogis dicapai melalui faedah-faedah yang saling asanas dan meditasi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *