Faedah-faedah Bodyweight Calisthenics: Lihat apa yang telah anda hilang

Faedah-faedah Bodyweight Calisthenics: Lihat apa yang telah anda hilang

Bodyweight calisthenics adalah kaedah senaman yang sangat baik (tetapi sering diabaikan) untuk meningkatkan tahap kecergasan, kesihatan dan fizikal. Cuba fikirkan, badan sangat duduk di hadapan komputer yang membaca ini boleh digunakan untuk membina sebuah badan yang kuat, membakar lemak, meningkatkan prestasi dan secara amnya memperbaiki kualiti kehidupan anda.

Jika anda memikirkan aktiviti-aktiviti yang anda lakukan pada siang hari, anda akan sedar berapa banyak anda pun badan anda. Pada hari tertentu, anda mencangkung, tolak apa-apa, bangun, duduk, twist, mencapai, melompat, mempercepatkan, tarik dan bergerak dalam cara yang menentang penerangan. Anda bertanya banyak badan anda. Tidak perlu anda melatih badan anda supaya anda boleh mendapatkan yang terbaik itu apabila menghadapi cabaran sukan, kerja dan kehidupan?

Baik, berita baik ini, anda dengan mudah boleh meningkatkan cara anda melihat, merasa dan menjalankan dengan menggunakan bodyweight calisthenics!

Mari kita lihat beberapa kelebihan bodyweight calisthenics dengan lebih terperinci…

-Bodyweight calisthenics boleh dilakukan di mana-mana, di dalam atau keluar. Ini adalah satu kebaikan yang kuat kerana ia menghapuskan apa-apa alasan yang anda boleh datang dengan. Rain shine atau, jika anda mempunyai sebuah badan yang berfungsi dan ruang lantai (atau tanah) yang sedikit, anda bersedia untuk pergi!

-Bodyweight calisthenics boleh dilakukan bila-bila masa. Siang atau malam, tidak kira. Anda mahu bersenam pada waktu pagi, pergi ke depan. Anda tidak perlu menunggu di gimnasium untuk membuka. Sekali lagi, tiada alasan!

-Anda boleh melakukan bodyweight calisthenics dengan peralatan tiada. Apa-apa untuk membeli, anda boleh mulakan hari ini. Sudah tentu, jika anda mahu tarikan sehingga bar atau lain-lain peralatan yang anda boleh menggunakannya. (Saya sebenarnya mengesyorkan). Tetapi badan anda yang benar-benar anda perlukan. Apa-apa kelengkapan adalah pilihan.

-Latihan Bodyweight boleh disesuaikan untuk mana-mana tahap kecergasan. Hanya mendapat bermula, besar. Saya cadangkan semua orang memulakan perjalanan mereka kecergasan dengan bodyweight calisthenics. Tetapi, tahap kesukaran dan intensiti boleh dipasang memberi walaupun atlet jangka untuk wang mereka. Jadi, dari pemula untuk elit, Terdapat satu program bodyweight mencabar anda!

-Anda boleh mendapatkan senaman badan yang menyeluruh dengan bodyweight latihan. Dan badan penuh maksud saya upper, teras lebih rendah, dan jantung dan paru-paru. Saya sebenarnya percaya bodyweight senaman adalah lebih baik untuk membina ketahanan cardiorespiratory yang boleh anda gunakan dalam dunia yang nyata daripada latihan aerobik yang panjang, perlahan.

-Anda boleh pada masa yang sama membina sebuah badan yang kuat, otot dan membakar lemak. Boleh anda fikirkan cara yang lebih baik untuk melihat terbaik anda lebih cepat daripada membina otot dan membakar lemak pada masa yang sama? Apa yang tinggal ialah badan yang kuat, tanpa lemak yang bertukar kepala!

-Last but not least, saya fikir bodyweight senaman sangat berharga kerana ia melatih anda untuk semua bentuk latihan. Malangnya, dalam masyarakat moden, lelaki dan wanita adalah tidak seperti semulajadi Olahraga kerana mereka sekali. Melompat ke dalam bentuk-bentuk latihan yang lain tanpa mendapat pertama digunakan untuk keupayaan badan anda sendiri dengan menambah rintangan boleh menjadi tidak produktif dan bahkan berbahaya. Belajar bagaimana untuk menggunakan badan anda terlebih dahulu, maka anda akan mendapat lebih banyak daripada kaedah latihan lain!

Saya fikir anda akan bersetuju, bodyweight calisthenics harus menjadi titik permulaan bagi sesiapa yang baru bermula. Tetapi lebih penting lagi, senaman bodyweight harus tetap merupakan sebahagian daripada mana-mana program latihan yang serius. Jangan terlepas keluar pada manfaat yang banyak daripada bodyweight calisthenics. Mereka benar-benar boleh meningkatkan kualiti kehidupan anda!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *