Faedah-faedah beri gandum

Faedah-faedah beri gandum

Tinggal di bandar-bandar moden kami kami terlupa adalah pertanian apa. Kita Jangan ingat apa yang ia adalah seperti hingga loji dan menanam tanaman. Dan terutama apa yang ia adalah untuk makan makanan mudah, sihat yang baik.
Namun pergerakan ekologi adalah mengingatkan kita bahawa alam sekitar kita adalah berharga dan bahawa produk semulajadi, tidak bertapis dan kadang-kadang belum masak, apa yang terbaik untuk kesihatan kita baik. Oleh itu, kita perlu membuat beri gandum, juga dikenali sebagai kernels gandum (dalam sebutir), satu bahagian penting dalam diet kita terima-kasih kepada sifat-sifat pemakanan mereka yang indah.
Kembali kepada cara sihat
Salah satu perkara-perkara yang hebat tentang beri gandum adalah bahawa ia boleh digunakan untuk membuat sendiri tepung gandum. Apabila tepung gandum duduk untuk beberapa ketika, ia hilang kelayakan kerana khasiatnya yang banyak. Tepung halus adalah lebih teruk lagi, kerana kebanyakan daripada bahagian-bahagian yang berkhasiat akan dihapuskan semasa proses penapisan. Untuk mendapatkan tepung gandum yang paling sihat, ianya terbaik untuk juta beri gandum dan membuat tepung kerana ia diperlukan. Ini memastikan tepung kekal dimuatkan dengan serat, besi dan vitamin.
Semua yang anda perlukan adalah beberapa kreativiti
Manakala ia mungkin pelik mula memasak dengan bijirin pada mulanya, dengan sedikit kreativiti anda akan perjalanan anda. Terdapat tan makanan seluruh resipi untuk dipilih. Hanya memilih sesuatu yang sesuai dengan mewah anda dan keluarga anda boleh menikmati. Mendapatkan kanak-kanak yang digunakan, makanan yang diproses yang makan makanan keseluruhan mungkin sukar kerana anda bermula. Tetapi bermula dari kanak-kanak makan makanan keseluruhan pada usia yang muda akan mendapatkan mereka ke dalam tabiat yang baik semasa mereka masih muda.
Menggunakan lebih banyak gandum
Anda boleh gunakan gandum beri untuk setiap kali makan? Ya, sudah tentu, kecerdikan anda adalah had sahaja. Sarapan pagi dihidangkan dengan beri gandum yang dimasak dan dicampur dengan yogurt dan buah-buahan boleh menggabungkan untuk hidangan lazat yang pada masa yang sama filling dan sihat. Makan Tengahari yang cepat boleh terdiri daripada sandwic roti gandum keseluruhan dan dengan jus kranberi, manakala makan malam harus merangkumi beberapa gandum pasta. Pakar pemakanan mengesyorkan antara 25 dan 35 g serat sehari, jadi Dapatkan resipi anda keluar dari almari dan mula memikirkan jumlah gram untuk setiap waktu makan. Tidak berhati-hati Walau bagaimanapun untuk melompat tiba-tiba dari sedikit serat banyak serat, kerana peningkatan boleh menyebabkan sakit perut dan gas-gas yang menyakitkan. Melakukannya secara beransur-ansur.
Mengkaji piramid makanan
Mengikut piramid makanan anda harus mempunyai enam hingga 11 hidangan gandum setiap hari. Manakala yang mungkin kelihatan seperti banyak, anda perlu sedar bahawa hirisan 1 roti atau setengah cawan bijirin dan pasta kiraan setiap sebagai satu hidangan yang tunggal. Jadi menambah lebih banyak bijirin dalam makanan anda benar-benar tidak sukar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *