Faedah daripada mana-mana pemilihan Quinoa

Faedah daripada mana-mana pemilihan Quinoa

Walaupun jenama mencadangkan, quinoa hitam tidak benar-benar benar-benar tidak benar-benar hitam dalam pewarna, sama ada ianya sebutir. Ia sebenarnya benih serta adalah saudara ipar kepada chard atau keluarga hijau leaved gelap, Namun memandangkan bahawa ia mempunyai persamaan untuk satu bijirin seluruh itulah apa yang ia biasanya dipanggil.

Ia adalah dengan sebenar-benarnya yang gelap pewarna, walaupun quinoa hitam tidak benar-benar tidak benar-benar hitam dalam warna; Ia adalah lebih kombinasi hitam, putih, dan light Brown, dan benih yang bujur kontur dan agak kecil, mereka kelihatan seperti hitam chia benih atau biji poppy.

Hitam Quinoa adalah fleksibel pelbagai makanan ajaib Quinoa bijirin, makanan memasak yang cepat dan sangat sihat. Ia mempunyai crunchiest tekstur dan rasa yang lebih besar, pada dasarnya mineral seperti, menjadikannya menarik Nota tambahan bijirin atau julat Quinoa. Apabila panggang, hitam quinoa adalah mengingatkan kaviar; berfikir tentang salting ia serta Nikmatilah versi asal yang mampan dan vegetarian.

Pada masa kini, quinoa bahkan dijadikan pasta, roti dan lain-lain barangan yang dibakar. Ia boleh digantikan dalam mana-mana resipi yang meminta apa-apa jenis bijirin, luar biasa bagi sup serta pilafs. Apabila meningkat sup, gulai atau casseroles, mereka membuat mereka lebih stuffing serta menyuburkan tambahan. Quinoa hitam menjadikan kelebihan cemerlang kursus serta waldorf salad. Bukan croutons, menyediakan quinoa untuk salad anda untuk lebih menggigit. Membuat kursus muka makan protein dengan quinoa, chickpeas tin serta alternatif anda rempah. Membuat quinoa yang tumis dengan sayur-sayuran dan kacang untuk hidangan makan serat, protein yang penuh. Campurkan quinoa disediakan untuk anda sandwic yang tercinta pemadat seperti anak ayam atau tuna dengan mayones dan quinoa.

Faedah kesihatan daripada pelbagai hampir mana-mana jenis quinoa adalah menakjubkan. Ia adalah protein lengkap perlu. Profil protein sihat quinoa hitam menyerupai yang susu tenusu sehingga ianya benar-benar hebat pengemaskinian untuk vegetarian. Ia merangkumi 8 gram protein sihat satu menawarkan (1 cawan) iaitu hampir dua kali ganda daripada barli, padi atau jagung, 39 gram karbohidrat, asid lemak tak tepu 4 gram serat pemakanan 5 gram, 22% besi dan mineral ini. Ia mempunyai semua yang 9 asid amino perlu untuk pembangunan otot. Ianya gluten percuma kos dan sangat mesra kepada sistem penghadaman.

Quinoa adalah benih yang purba, ditanam dan dimakan oleh Inca yang ratus tahun. Ia mempunyai lapisan semulajadi pahit yang dipanggil saponin yang membela dari serangga dan sunshine altitud tinggi yang luar biasa di mana ia ditanam. Meliputi ini perlu dibersihkan untuk membuat bijian yang sedap. Quinoa banyak mempunyai sememangnya kini telah dicuci secara komersial untuk menghilangkan garisan penamat tetapi masih boleh dibersihkan dalam penapis semasa membersih kelas pertama di bawah air sejuk yang menguruskan sehingga air menjalankan jelas mendahului memasak untuk menghapuskan apa-apa jenis sisa yang berulang.

Quinoa Chef hitam, kerana anda akan padi. Bagi 4 cawan quinoa panggang, basuh 1 cawan quinoa serta paip. SautA lembut? bijirin quinoa jika mahu; ini memberikan asas yang lebih kukuh. Di dalam periuk, termasuk quinoa untuk 2 cawan air atau saham dan membawa ke mendidih. Menghidupkan kehangatan, perlindungan serta mereneh selama kira-kira 10-15 minit sehingga semua air diasimilasikan. Anda akan dapat menggunakan stok ayam atau veggie sebagai cecair anda untuk memasak quinoa bijirin untuk hidangan lebih rasa. Menghapuskan dari kehangatan, fluff dengan salah satu cabang serta dibentangkan.

Termasuk bijirin hitam quinoa ini pelan anda makan sekurang-kurangnya 6 kali seminggu adalah sangat baik untuk kesihatan dan kecergasan keseluruhan kerana ia anti-oxidant yang mengagumkan; Ia membantu melegakan simptom Migrain, memperbaiki kesihatan kardiovaskular dan Kesihatan; serta ia mengurangkan bahaya tekanan darah tinggi dan serangan jantung, serta banyak lagi. Ini adalah mudah untuk menyediakan merasa hebat dan barang makanan yang berkhasiat, Semua siap untuk dihidangkan pada jadual anda serta memikat selera anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *