Faedah cukai bagi membeli peralatan perubatan

Faedah cukai bagi membeli peralatan perubatan

Jika anda seorang pengamal perubatan atau pusat perubatan seperti Klinik, Pusat diagnostik atau hospital; anda mungkin akan tahu bahawa bagaimana keras ia boleh untuk bersaing dengan kemajuan teknologi perubatan baru. Ia adalah berguna untuk mempunyai peralatan terbaik yang mampu anda supaya anda boleh mendiagnosis pesakit dengan betul. Teknologi berubah begitu pantas sentiasa ada produk baru di pasaran yang boleh membantu anda membantu pesakit anda lebih baik. Sudah tentu, beberapa peralatan seperti pam IV adalah tidak pernah keluar daripada gaya dan ia boleh digunakan di mana-mana institusi perubatan bagi tahun dan tahun sehingga mereka akan dipakai. Jika anda sedang mencari peralatan lama Gantikan ot, atau masuk ke dalam jenis kerja yang lain untuk menyediakan aliran pendapatan yang berbeza, anda mungkin akan mempunyai pembelian besar setiap tahun.

Pelbagai kemudahan telah sedikit Tunai di tangan untuk meletakkan toword pembelian baru. Pajakan banyak kali mungkin menjadi pilihan yang baik. Dengan kelembapan ekonomi banyak kali ini mungkin pilihan anda sahaja. Terdapat beberapa sebab untuk membeli peralatan anda sebelum akhir tahun ini.

Semasa tahun pertama anda beli anda boleh menyusut peralatan anda. Membeli peralatan anda sebelum akhir tahun akan membolehkan anda untuk deprectiate ia pada akhir tahun. Banyak masa anda boleh menyusut peralatan anda sehingga 50% dalam tahun pertama. Susutnilai pada dasarnya bermakna bahawa anda boleh rendahkan nilai peralatan anda dengan penggunaannya dalam tahun yang ia telah digunakan tempahan dalam talian kami yang selamat dan hantar. Dengan masa penggunaan, peralatan anda menjadi kurang berharga. Peralatan anda kehilangan nilai akan mendapatkan anda datang masa cukai. Kos peralatan adalah lebih tinggi daripada sebelumnya, an adalah begitu faedah cukai kerana amaun dolar yang besar berkaitan dengan membeli peralatan baru. Jadi tidak menunggu pada tahun akan datang dan membeli peralatan perubatan anda sebelum akhir tahun ini boleh bermanfaat dari segi Susutnilai, kerana anda akan menolak beberapa peratus (sehingga % 50) pada tahun ini dan anda akan juga menyusut beberapa nilai tahun depan (sehingga % 10). Oleh itu, anda mendapat manfaat daripada sekurang-kurangnya dua tahun atau lebih apabila anda membeli peralatan perubatan sebelum akhir tahun ini. Ini boleh memberikan manfaat yang besar kepada anda.

IRS kod cukai baru yang diumumkan baru-baru. Mereka menawarkan untuk susut nilai dalam beberapa kes. Ini akan membolehkan anda untuk mendapatkan manfaat cukai lebih cepat daripada kemudian. Seksyen 179 kod cukai adalah kod yang anda perlukan untuk mempelajari lebih lanjut tentang. Anda boleh mencarinya dengan melakukan carian di enjin carian kegemaran anda. Di samping itu, jumlah pelaburan yang anda akan dapat membuat melalui Seksyen 179 telah meningkat kepada $ 400,000 setiap tahun.

Dengan pengetahuan yang baru ini, ia mungkin akal untuk membeli peralatan anda sebelum akhir tahun ini. Mereka adalah insentif yang cukup baik dan membeli peralatan perubatan daripada walaupun $ 100,000 boleh ditolak sehingga 100% susut nilai insentif dan dengan 179 Seksyen digabungkan. Menjimatkan wang boleh menjadi lebih mudah dengan kod cukai baru ini. Banyak kali anda boleh menyimpan besar dengan penjimatan cukai yang telah sedia ada. Bukan untuk menyebut anda akan membantu merangsang ekonomi negara. Jika anda tidak mempunyai aliran wang tunai untuk membeli peralatan yang anda perlukan, berkali-kali terdapat cukai deductable pilihan disediakan untuk anda.

Sentiasa semak dengan Penasihat cukai anda untuk semua cukai berkaitan nasihat. Memberitahu Akauntan anda kod cukai yang dinyatakan dalam artikel ini.

Seperti yang anda lihat mungkin ada beberapa Manfaat cukai untuk membeli dalam tahun kalendar ini. Penting juga harga pembelian anda yang berdaya saing untuk memaksimumkan proses pembelian. Pastikan anda bekerjasama dengan Pro peralatan perubatan untuk memastikan bahawa anda membeli peralatan yang betul pada harga yang terbaik.

Rujukan

Jurnal perniagaan CNY

Kent Harlan (CPA) “Manfaat deduktibel cukai bagi peralatan perubatan”

AS kod tajuk 26 – kod hasil dalaman

Dalaman hasil perkhidmatan penerbitan borang saya-944

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *