Faedah Acai Berry telah ditunjukkan untuk membantu dengan kencing manis

Faedah Acai Berry telah ditunjukkan untuk membantu dengan kencing manis

Bilangan orang di Amerika Syarikat menghidap kencing manis terus berkembang setiap tahun lulus. Mempunyai kencing manis boleh membawa kepada beberapa isu-isu kompleks kesihatan yang lain. Malah, dalam sesetengah kes kencing manis boleh menyebabkan orang yang buta. Monavie acai berry sebenarnya boleh membantu mengelakkan komplikasi kencing manis ini serius.

Retinopathy adalah salah satu daripada pelbagai komplikasi kesihatan yang serius yang boleh menyebabkan dari seseorang yang mempunyai penyakit kencing manis. Keadaan ini boleh menyebabkan kebutaan mata tetapi ia boleh dicegah dengan minum jus acai berry. Keadaan ini berlaku apabila badan cuba untuk membaiki kapilari yang bocor dan rosak akibat penyakit kencing manis. Apabila rakyat mempunyai syarat ini menyebabkan mereka lebih hasil protein yang tidak normal.

Salah satu manfaat banyak acai berry adalah tahap tinggi anthocyanins. Anthocyanins yang didapati dalam jus acai berry boleh membantu menghalang retinopathy. Ini adalah kerana mereka melindungi kapilari tersebut daripada menjadi rosak dan mereka menghalang pengeluaran protein yang tidak normal. Jadi, minum segelas acai berry buah-buahan setiap hari boleh membantu melindungi pesakit kencing manis dari komplikasi serius ini.

MonaVie acai berry mempunyai tahap anthocyanins yang lebih tinggi daripada banyak sumber lain yang diketahui. Ia mempunyai sekurang-kurangnya 10 kali lebih daripada wain merah dan sekurang-kurangnya tiga kali lebih daripada blueberry dan sekurang-kurangnya dua kali lebih daripada pomegranates. Itulah kelebihan acai berry akan fikir akan jadi lebih besar daripada buah-buahan yang berpigmen untuk pesakit-pesakit dengan kencing manis.

Walau bagaimanapun kerana buah-buahan ini ripens dengan cepat ia adalah sukar untuk mendapatkan segar acai beri kerana mereka merosakkan begitu cepat itulah sebabnya kebanyakan orang untuk mengambil kesempatan daripada kelebihan acai berry berbuat demikian dengan membuat acai berry tambahan sebahagian daripada rejim harian mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *