Excoriated jerawat – punca & rawatan

Excoriated jerawat – punca & rawatan

Excoriated jerawat adalah satu bentuk ringan keadaan yang dikenali sebagai jerawat vulgaris, tetapi ia seolah-olah diiringi lebih gatal-gatal. Gatal-gatal yang membawa kepada menggaru, yang menyebabkan mudah terkena jangkitan untuk membentuk dan meningkatkan risiko parut. Ia adalah masalah yang sangat biasa.

Selain jerawat, bintik hitam dan whiteheads, gejala-gejala mungkin termasuk kulit merah scaly. Bisul dan/atau sista tidak luar biasa. Parut berlaku disebabkan radang di lapisan dermis kulit. Keadaan yang menyakitkan fizikal dan psikologi.

Apakah yang menyebabkan Vulgaris jerawat dan Excoriated jerawat?

Hormon dan genetik sering dipersalahkan. Tiada siapa yang tahu apa yang menyebabkan gatal meningkat atau dorongan tidak terdidik untuk menggaru.
Tiada dipercayai akan overgrowth satu daripada bakteria acnes P dalam liang-liang kulit. Antibiotik adalah pada satu masa yang biasanya ditetapkan untuk merawat keadaan ini, tetapi kajian telah menunjukkan bahawa bakteria akan menjadi lebih tahan kepada antibiotik tersebut. Bukannya menyelesaikan masalah, menggunakan Sabun antibakteria atau washes jerawat yang mengandungi triclosan menyumbang kepada ketahanan bakteria.

Sebum yang berlebihan atau minyak adalah satu lagi perkara yang boleh menyebabkan jerawat. Tetapi, rawatan pengeringan yang sering digalakkan sebenarnya boleh merangsang kulit untuk menghasilkan lebih sebum untuk mengatasi kekeringan.

Keradangan adalah sekarang. Jadi, fungsi sistem imun adalah sekurang-kurangnya “terlibat” dalam keadaan. Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa makan makanan dengan Indeks glisemik yang tinggi yang worsens syarat-syarat. Ini adalah kerana peningkatan bengkak seluruh badan disebabkan oleh darah tinggi tahap glukos dan insulin.
Tekanan mungkin menjadi lebih teruk wabak, gatal-gatal dan menggaru, tetapi bukan punca masalah yang sebenar. Tahap darah rendah vitamin A dan E yang dikaitkan dengan keadaan.

· Apakah penyelesaian kepada Vulgaris jerawat dan Excoriated jerawat?

Penyelesaian adalah diet yang sihat dan rutin penjagaan kulit yang baik. Penggunaan produk penjagaan kulit yang baik akan memberi faedah-faedah berikut:

· Mengurangkan gatal-gatal
· Jerawat Kurang
· Penyembuhan yang lebih cepat
· Mengurangkan risiko parut
· Pudar parut yang sedia ada
· Mengurangkan keradangan
· Mengurangkan kemerahan

Produk-produk penjagaan kulit hanya boleh memberi faedah jika ia mengandungi bahan-bahan yang betul.

· Apa yang anda perlu lakukan secara konsisten

Pembersihan yang lembut adalah satu kemestian. Penggunaan pembersih yang keras hanya akan memburukkan lagi bengkak, kemerahan dan gatal-gatal. Syarat-syarat yang tidak disebabkan oleh kebersihan.

Pembersih yang berasaskan sulfur yang akan membantu untuk mengekalkan keseimbangan pH semulajadi kulit, yang pada gilirannya akan membantu untuk memastikan tahap bakteria di bawah kawalan. Alternatif kepada sabun antibakteria adalah satu produk yang mengandungi madu manuka yang aktif, yang mempunyai aktiviti anti-bakteria semulajadi. Agen-agen antibakteria yang semulajadi tidak menyumbang kepada penghasilan bakteria lebih tahan.

Sebaik sahaja anda mencuci muka anda, anda perlu menggunakan pelembap, terutamanya jika anda menggunakan benzoyl peroksida untuk kelajuan penyembuhan jerawat. Benzoyl peroksida akan menyebabkan peningkatan kemerahan dan gatal-gatal.

Terdapat hanya tertentu pelembab yang patut anda gunakan. Mereka mestilah bebas daripada minyak mineral, petrolatum dan bahan-bahan lain menyumbat liang. Cadangan saya adalah pemutihan hari krim.

· Mengapa dalam pemutihan hari krim?

Parut adalah satu risiko yang sebenar untuk semua jenis jerawat. Hari krim pemutih mengandungi satu bahan yang dikenali sebagai Xtrapone Nutgrass, yang mengurangkan risiko hyperpigmentation.

Xtrapone juga adalah untuk anti-irritant. Akar Nutgrass digunakan sejarah untuk melegakan gatal-gatal dan menyembuhkan bisul. Ia juga digunakan untuk mengurangkan lebam.
Juga hari krim pemutih mengandungi Keratin yang berfungsi, yang mempunyai aktiviti anti-radang semulajadi. Ia akan mengurangkan kemerahan dan bengkak.
Lagi bahan dalam produk ini adalah maracuja. Maracuja datang dari buah Markisa. Ia berfungsi bagi mengawal pengeluaran sebum. Jadi, anda tidak perlu bimbang tentang kulit anda menjadi berminyak ke atau terlalu kering.

Babassu adalah ramuan bermanfaat yang lain dalam pemutihan hari krim. Ia mempunyai manfaat yang terbukti untuk mengurangkan gatal-gatal dan radang.
Akhirnya, ada vitamin E semulajadi dan minyak biji anggur. Vitamin E adalah nutrien yang penting untuk kesihatan kulit dan seperti yang disebutkan di atas, darah rendah tahap nutrien adalah berkaitan dengan semua jenis jerawat.

Minyak biji anggur mengandungi vitamin E dan lain-lain antioksidan. Ia membantu untuk mengurangkan jerawat masa depan dengan menghalang kotoran daripada tersumbat liang.
Untuk menutup semula, krim hari pemutihan yang akan memberikan manfaat-manfaat berikut:

· Parut akan hilang kerana Xtrapone Nutgrass
· Gatal-gatal akan dikurangkan kerana Xtrapone dan Babassu
· Radang, bengkak dan kemerahan akan berkurangan kerana Keratin dan Babassu
· Pengeluaran sebum yang berlebihan akan dapat diselesaikan kerana maracuja
· Kurang jerawat akan muncul pada masa hadapan, kerana formula lengkap

Produk-produk lain boleh memberikan satu atau dua kelebihan. Hanya di Xtendlife pemutihan hari krim menyediakan mereka semua. Itulah apa yang menjadikannya unik.

· Apa yang perlu anda lakukan sekarang
Di sini merupakan langkah seterusnya untuk penjagaan kulit yang lebih sihat, lebih berseri – tanda untuk panduan penjagaan kulit percuma dan surat berita kami. Hanya klik pada pautan yang menyatakan panduan penjagaan kulit yang percuma dalam kotak sumber di bawah. Pergi sana sekarang. “Anda akan suka cara anda melihat.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *