Etika Perniagaan di Rusia

Etika Perniagaan di Rusia

Menjalankan perniagaan di Rusia boleh menjadi satu pengalaman yang baru untuk pengeksport yang profesional yang telah berpuluh-puluh tawaran asing sebelum. Persekutuan Rusia adalah di mana Barat bertemu Timur dan ia adalah tempat yang telah terputus dari seluruh dunia dagangan selama beberapa dekad, dari bahagian Sosialis itu juga.

Jadi apa yang anda harapkan apabila anda mempunyai mesyuarat perniagaan anda yang pertama dengan seorang rakan kongsi Russia?

Well, Mesyuarat pertama adalah ujian pertama profesionalisme, kredibiliti dan kepakaran anda. Pastikan anda mempunyai sisi lain dari kad perniagaan anda diterjemahkan ke dalam Bahasa Rusia, jadi tajuk anda menunjukkan kedudukan yang anda pegang dalam syarikat anda. Datang ke mesyuarat yang dijadualkan pada masanya. Walaupun ketepatan masa mungkin tidak titik kuat rakan Rusia, anda hanya tidak boleh menyinggung mereka dengan mengubah lewat.

Kemahiran berbahasa yang baik dan persembahan jurusan adalah penting. Walaupun sesetengah orang Russia perniagaan berbahasa Inggeris, ia adalah sentiasa terbaik tidak untuk mengambil peluang dan Penyewaan penterjemah Rusia yang profesional serta mendapatkan apa-apa dokumen yang anda ingin Bincangkan diterjemahkan ke dalam Bahasa Rusia. Selain daripada membantu anda berdua dengan masalah komunikasi, ia juga menunjukkan fleksibiliti dan kesanggupan pihak anda untuk pergi jauh itu.

Rundingan boleh menjadi sukar. Russia tidak memberi konsesi dengan mudah dan satu bahagian lain agar elaun pertama. Anda tidak perlu untuk memberi dalam sebaik sahaja sebagai, seperti mana-mana sahaja, ia adalah satu proses dua hala dan anda hanya perlu pergi dengan aliran sedikit. Russia bergantung pada gerak hati mereka banyak. Kadang-kadang mereka pergi dengan rasa kelima mereka daripada dipengaruhi oleh persembahan mewah. Tetapi tidak ada perkara yang seperti keputusan yang segera, sudah tentu. Membina hubungan kerja yang boleh menjadi satu proses yang panjang.

Mana-mana mesyuarat boleh juga mendapat jemputan untuk minum atau makan. Beralih ke bawah akan sangat kurang ajar. Jika anda untuk beberapa alasan tidak boleh minum sekali, ia akan memberikan alasan yang boleh dipercayai, masalah kesihatan, sebagai contoh. Jemputan untuk dachas (rumah musim panas) atau banyas (rumah mandian) biasanya berlaku di peringkat yang lebih maju daripada hubungan perniagaan dan adalah tanda-tanda kepercayaan dan persahabatan yang baik.

Pada Nota yang lebih umum, Persekutuan Rusia adalah semua tentang orang yang anda tahu dan siapa tahu anda. Ia adalah penting untuk mempunyai hubungan yang baik kerana ia boleh membawa anda setakat dan membuang banyak halangan dalam perjalanan. Ia adalah berfaedah untuk mempunyai orang hubungan rantaian kerana mereka boleh meletakkan anda dalam berhubung dengan sebagainya yang anda perlukan untuk bercakap, mengelakkan ceramah yang tidak perlu kepada banyak orang-orang yang diberi kuasa untuk membuat keputusan yang dibuat yang anda akan selepas.

Menghormati Rusia dan semua Rusia dan ia akan membayar kembali.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *