ERP bagi industri pembinaan

ERP bagi industri pembinaan

Kini ahli-ahli hari industri kejuruteraan, pembinaan, Contracting, dan hartanah akan menghadapi cabaran terbesar dan perlu memenuhi hari ini permintaan pasaran. Cabaran terbesar seperti menganggarkan kos pembinaan, mengurus aset mereka, pembekal, subkontraktor, “HRMS” dan sistem pengurusan kewangan.

Jabatan-Jabatan lain yang mengekalkan data dalam sumber-sumber yang berbeza dengan menggunakan fail yang berbeza. Sebagai contoh akaun-akaun Jabatan adalah mengekalkan pakej perisian, dan Jabatan-Jabatan lain telah menggunakan helaian excel dan tidak dikaitkan dengan perisian perakaunan. Dan sepanjang masa, banyak data ini tersedia dalam lokasi pejabat yang tidak disambungkan ke Ibu Pejabat.

Apabila terdapat permintaan daripada mana-mana data dan laporan, Semua Jabatan perlu menggali maklumat tersebut, dan menyatukan dalam laporan. Semua proses ini mengumpul data dari Jabatan-Jabatan lain dan menyatukan laporan-laporan yang dilakukan secara manual. Proses secara manual ini panjang teruk akan menjejaskan keputusan membuat proses.
Pendekatan yang berpusat untuk menguruskan data belat dan penyebaran maklumat yang diperlukan untuk memastikan nilai jangka panjang Syarikat-syarikat ini.

QUADRA ERP adalah Researched, direka dan maju oleh pakar-pakar fungsi pembinaan dengan kecemerlangan teknikal perisian profesional. Lebih daripada 20 tahun pengalaman domain pembinaan pasukan telah dilengkapi untuk menyampaikan penyelesaian bertaraf dunia untuk domain ECCR & O Kompleks ini. Pengetahuan yang khusus mengenai keperluan amalan perniagaan industri memberi leverage kepada pembangunan yang komprehensif dan bersepadu ERP pakej menyelaras semua aktiviti-aktiviti industri ECCR & O.

Quadra adalah satu penyelesaian ERP untuk ECCR & O yang mengintegrasikan semua utama aktiviti-aktiviti dan memantau keseluruhan proses dalam dasar yang berterusan. Ia adalah satu pakej perisian yang berfungsi, yang mengautomasikan aliran kerja antara Jabatan dengan kawalan dibina.
Seluruh sistem Quadra terdiri daripada modul-modul yang jelas untuk melaksanakan dan menguruskan proses-proses yang berbeza dalam pembinaan. Semua modul bersepadu antara satu sama lain. ERP Quadra bagi ECCR & O datang dengan di bawah modul-modul yang dinyatakan.

PRA PEMBINAAN:
Proses awal yang terlibat dalam projek yang dijaga. Modul seperti tanah, perhubungan dan modul undang-undang termasuk dalam bahagian ini. Modul tanah yang berkaitan dengan perkara-perkara yang terlibat dalam penyiasatan awal ke akhir pembelian tanah. Modul undang-undang yang membantu dalam mempunyai lanjutan semua perkara berkaitan undang-undang. Modul perhubungan membantu dalam automasi kerja dari satu jabatan yang lain.

PEMBINAAN BAHASA MELAYU:
Modul Kejuruteraan mengandungi semua aktiviti utama yang berlaku dalam sesuatu projek. Terdapat banyak modul dengan bantuan yang kerja menjadi lebih mudah. Di antara modul-modul teras yang akan jatuh di bawah Seksyen Pembinaan adalah pengurusan Tawaran Tender, anggaran, kontraktor bil, pengurusan bahan, pengurusan buruh, loji dan jentera, bil jualan kontrak, pengurusan aset tetap, penjadualan projek, laporan alat, MIS, Dashboard dan banyak modul-modul yang lebih banyak.
SELEPAS PEMBINAAN:
Bahagian pembinaan pos pada dasarnya memperkatakan bagaimana produk yang boleh berkesan mengekalkan keyakinan pelanggan oleh urusan harta dan menjaga hubungan baik dengan pelanggan. Modul-modul yang memainkan peranan utama dalam bahagian pembinaan pos adalah pajakan dan sewaan, penyelenggaraan projek, dan selepas jualan.

AKAUN KEWANGAN:
Kewangan merupakan salah satu bidang utama kebimbangan bagi mana-mana Syarikat untuk menentukan proses yang berterusan dan untuk projek-projek yang akan datang. Quadra memberikan anda penyelesaian pengurusan kewangan yang lengkap. Kewangan bersepadu dengan modul-modul lain dengan catatan automatik memberikan pengguna untuk mengurus, memantau dan mengekalkan kesihatan kewangan Syarikat. Modul ini menawarkan mendalam fungsi perakaunan, pelaporan dan analisis kewangan. Ini terdiri daripada carta penciptaan akaun, Lejar Am yang menghubungkan Syarikat, cukai Sarjana, kemasukan baki awal, belanjawan tunai, baucer kemasukan, baucar menyiarkan, Penyata penyesuaian Bank, pemindahan dana antara Syarikat, akaun pemiutang dan akaun belum terima.

“HRMS”:
Sistem “HRMS” melayani manusia sumber dan gaji fungsi sesebuah organisasi. Fungsi-fungsi yang dilakukan oleh “HRMS” Quadra termasuk definisi perunding, HR Pekeliling, pemberitahuan, Anugerah pekerja dan tindakan tatatertib terhadap seorang pekerja, penciptaan kod jawatan kosong, permintaan tenaga manusia dari Jabatan-Jabatan lain, Pemohon pendaftaran, penjadualan temuduga, penilaian pekerja, latihan pekerja, dan pekerja Portal.

CRM:
Dalam perniagaan yang bersaing hebat hari ini senario, memegang seorang pelanggan yang berjaya adalah seperti penting sebagai mencari prospek baru yang. Aktiviti-aktiviti yang melibatkan jualan dan pemasaran adalah juga sebahagian daripada CRM yang cekap. Modul ini membantu syarikat untuk mengesan semua pra jualan dan aktiviti jualan yang betul dari pertanyaan itu untuk penutupan jualan. Modul ini membantu untuk menjaga semua aktiviti-aktiviti pemasaran dan kewangan akan datang. Modul ini terdiri daripada pengurusan pertanyaan, pelanggan pengurusan dan pemasaran kewangan.

KESIMPULAN:
Semua data dan maklumat hendaklah tepat, tepat pada masanya dan konsisten. Lebih penting lagi, organisasi ECCR & O memerlukan sistem bersepadu yang standard dan lengkap untuk mengukuh dan mengendalikan data. Kekurangan sistem bersepadu yang lengkap tersebut boleh menjejaskan teruk untuk ECCR & O organisasi dalam jangka panjang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *