Enzim sistemik bantuan kecederaan sukan?

Enzim sistemik bantuan kecederaan sukan?

Sistemik enzim boleh membantu ramai orang yang sukan perkara-perkara dalam cara yang tertentu. Apabila anda bermain sukan atau latihan, kebanyakan masa anda akan mendapat cedera kemalangan. Apabila ia berlaku, anda perlu berhenti senaman anda untuk beberapa tempoh masa. Untuk atlet, ia bermakna mereka tidak boleh bermain dalam kejohanan ini. Ia adalah sangat mengecewakan tidak mampu untuk berbuat apa yang anda suka. Anda mungkin mahu untuk memahami pendekatan ini lebih baik untuk menangani isu-isu kecederaan sukan ini.

Berulang-ulang aktiviti/overused dan tekanan pada kawasan dan otot-otot seperti lutut, pergelangan kaki, bahu dan sendi akan kecederaan sukan yang paling biasa yang boleh berlaku kepada kita masing-masing. Untuk atlet, berjalan boleh Sukan berimpak tinggi paling lazim yang menyebabkan kecederaan. Lain-lain akan skate & papan salji, aerobik, Berbasikal gunung, Tenis, badminton, bola keranjang, bola sepak, bola sepak, Gimnastik.

Mengambil enzim sistemik sebelum bersenam akan menyokong badan anda. Memanaskan dengan betul sebelum usaha kuat benar-benar boleh membantu anda untuk menyediakan badan anda dan otot sebelum anda melakukan senaman yang lebih berat. Memberi pemulihan kawasan-kawasan yang cedera yang mencukupi dan berhenti melakukan sukan apabila kesakitan itu membangun anda akan membantu banyak. Semua orang boleh menghalang anda daripada syarat-syarat yang kronik atau lebih serius.

Penyediaan dengan terapi enzim akan membantu mekanisme pemulihan semulajadi badan anda untuk berurusan dengan lebih cepat dan berkesan dengan tekanan fizikal yang berlaku semasa sukan & aktiviti kerja-kerja berat.

Melakukan senaman adalah baik apa jua usia anda, tetapi yang lebih tua anda, pengeluaran enzim akan mengurangkan radikal. Sebaliknya anda perlu enzim yang lebih apabila anda Adakah berat barangan seperti kegiatan-kegiatan sukan. Seperti yang anda tahu mereka yang terlibat dalam setiap aktiviti yang kita lakukan. Menambahkan dengan mereka akan mengekalkan anda baki enzim, kesihatan sendi-sendi, secara keseluruhannya reaksi terhadap kecederaan, peredaran yang baik dan banyak lagi yang seimbang.

Keputusan klinikal walaupun dengan serrapeptase, enzim proteolytic ini, salah satu daripada bahan-bahan enzim sistemik menunjukkan lebih 70% daripada keberkesanan dalam membantu orang-orang yang mengalami kecederaan/trauma sukan. Keberkesanannya untuk mengurangkan keradangan menjadikannya sangat berguna dalam pelbagai isu-isu kesihatan, seperti meningkatkan kesihatan jantung anda bahawa ramai di antara kita benar-benar memerlukannya untuk menyokong prestasi sukan, mempercepatkan penyembuhan kecederaan tisu dan lebam, mengurangkan masa pemulihan, meningkatkan tahap tenaga anda dan banyak lagi.

Itu adalah mengenai enzim sistemik yang kelihatan sangat memberangsangkan untuk membantu anda, saya atau atlet untuk menangani kecederaan sukan. Nasihat saya baca lebih lanjut tentang terapi sistemik enzim, mencari salah satu yang fikir kerja untuk anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *