Enrique Pena Nieto mencapai mercu kejayaan politik

Enrique Pena Nieto mencapai mercu kejayaan politik

Enrique Pe? Nieto yang merupakan calon Presiden rasmi Partido Revolucionario Institucional atau cetakan untuk Pilihanraya Presiden Mexico 2012. 45, Beliau adalah seorang calon Presiden yang muda, tetapi mempunyai pengalaman seorang ahli politik yang lebih tua. Walaupun politik dalam darah-Nya, jadi untuk bercakap, beliau telah Walau bagaimanapun dikaji dan sendiri, memperolehi Ijazah dalam kedua-dua undang-undang dan perniagaan.

Beliau telah disambung untuk Tempahan sejak tahun 1984. Pada mulanya, beliau bekerja sebagai seorang pengajar di pusat latihan di PRI pilihan raya dan kemudian menjadi penyelaras bagi Kumpulan Parlimen parti di dalam badan perundangan kawasan pemprosesan kenderaan ringan. Beliau juga berfungsi sebagai Pengerusi Lembaga penyelarasan politik badan perundangan sama.

Beliau membelanjakan kira-kira satu dekad memberi atau mengambil beberapa tahun, kerajaan Mexico. Semasa di Maktab Kerajaan Negeri Mexico, dia bertindak sebagai, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Presiden arahan Majlis Institut Keselamatan Sosial, Presiden Majlis dalaman Institut Kesihatan dan Naib Presiden Lembaga Kerajaan bagi penting keluarga pembangunan sistem dalam tempoh ini, beliau juga berjaya mendapatkan keahlian di Institut Tadbiran Awam Negara dan Majlis pentadbiran bagi agensi-agensi awam Decentralized.

Enrique Pena Nieto telah ditunjukkan beliau serba boleh juga bekerja sebagai Penasihat politik kepada negara PRI. Beliau dedikasi jangka panjang kepada parti telah berhasil dengan ketinggian beliau untuk meletakkan calon Presiden. Seterusnya, Pena Nieto dibuat Nya langkah strategik ke arah pemilihan jawatan.

Dia tahu proses yang baik kerana dia sudah telah menamakan calon-calon bagi jawatan Gabenor di Mexico, pada tahun 2004. Beliau mengalahkan calon lain dalam proses Pencalonan, iaitu Guillermo Gonz? lez Mart? nez, Gustavo C? rdenas Monroy, Jaime V? zquez Castillo, Eduardo Bernal Mart? nez, Fernando Alberto Garc? Cuevas, Cuauht? moc Garc? yang Ortega Isidro paderi Medrano, Enrique Jacob Rocha, H? ctor Luna de la Vega dan Carlos Hank Rhon. Tempahan lantik dia sebagai calon Gabenor mereka, pada bulan Februari 2005.

Kemenangan hari ini 3 Julai 2005. Beliau memenangi 49 peratus undi. Pada 15 September 2005, beliau mengangkat sumpah sebagai Gabenor Perlembagaan Negeri Mexico di teater Morelos di Toluca sebelum orang ramai daripada 5,000 orang.

Agenda politik Gabenor dilantik termasuklah advocacies alam sekitar, pembaharuan tenaga dan pembangunan mapan dan pecutan pembaharuan pendidikan bagi menyokong penjanaan pekerjaan dan Pemerkasaan belia. Hakikat bahawa beliau telah berjaya mencapai apa-apa dalam sebuah parti yang penuh dengan konflik, bercakap kepada keupayaan politik beliau. Negeri ekonomi, perumahan dan pertanian perniagaan semua mendapat manfaat daripada masa di pejabat.

Beliau menunggu sehingga tamat tempoh perkhidmatan beliau untuk bertanding jawatan Presiden. Queerly, Senator Manlio beradiknya Fabio Beltrones telah tiba-tiba memutuskan untuk tidak jalankan terhadap lawannya, Enrique Pena Nieto. Pengeluaran di Beltrones ini membuka jalan untuk Pe? Nieto yang jawatan sebagai pembawa standard parti untuk pilihan raya presiden 2012.

Walaupun mafia seperti peningkatan kuasa, Pena Nieto dijangka Presiden seterusnya Mexico. Andres Manuel Lopez Obrador daripada parti berhaluan kiri PRD dan Mota Vazquez Josefina Parti pemerintah akan PAN adil Permainan, dan Pena Nieto tidak sia-sia bila-bila masa untuk mencemarkan kredibiliti mereka dan kini memegang membentuk politik undian di mana, agak secara semulajadi, Dialah pemenang. Rakyat Mexico akan menentukan pemenang sebenar pada 1 Julai tahun ini.

Tempahan berharap untuk kemenangan yang menyeluruh kerana populariti calon mereka. Kebimbangan dan kerja-kerja yang baik bagi orang-orang di Mexico telah meletakkan asas bagi persepsi Pena Nieto bahawa Presiden Demokratik seperti Presiden lepas yang lebih banyak seperti diktator. Beliau menjangkakan untuk memperbaharui harapan antara Mexicans dan menggesa mereka untuk membina sebuah negara yang lebih baik dan sebuah negara aman.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *