Enam terapi anti-kedut yang berguna yang boleh anda cuba di rumah anda

Enam terapi anti-kedut yang berguna yang boleh anda cuba di rumah anda

Untuk merawat kedutan secara efektif di rumah, urut muka anda secara kerap, menggunakan minyak Argan untuk kedutan, membuat Topeng muka telur putih, guna nenas untuk kedutan halus, urut minyak kelapa ke kulit berkedut, dan menggunakan minyak kastor longgar kulit dan kedutan.

Mempunyai kedutan adalah salah satu mimpi buruk yang terburuk bagi setiap wanita. Walaupun penuaan yang tidak dapat dielakkan, masih terdapat beberapa perkara yang anda boleh lakukan untuk mengurangkan dan merawat kedut walaupun di keselesaan rumah anda sendiri. Berikut adalah beberapa rawatan anti-kedut kuat yang anda boleh cuba di rumah anda sendiri:

Perkhidmatan Urutan muka anda secara tetap

Walaupun ini boleh menjadi satu proses yang lambat, mengurut muka serta leher anda, kerap boleh mengurangkan kedutan secara efektif. Dengan menaikkan darah pada tempat-tempat yang pekat, firma mengurut otot muka anda, menyebabkan untuk wajah kelihatan lebih muda. Perkhidmatan Urutan yang bermula di leher anda sehingga dahi anda dalam gerakan bulat dengan satu krim pelembap.

Menggunakan minyak Argan untuk kedutan

Satu penemuan yang menakjubkan di Salun Kecantikan umum manfaat kesihatan minyak Maghribi untuk kulit, kunci, kuku, dan banyak lagi. Salah satu kegunaan diraikan adalah mengurangkan kedutan pada kulit. Ianya banyak dengan E Vitamin, skualena, dan juga ejen-ejen anti-radang bahawa semua kerja bersama-sama untuk menjaga kulit anda yang fleksibel dan memastikan ia dilindungi dari toksin yang menyebabkan kedutan. Hanya menggunakan beberapa titis minyak tertentu dan urut ke leher dan muka kerap sebelum pergi ke katil.

Membuat Topeng muka telur putih

Putih telur adalah banyak dengan protein, dan juga vitamin A, yang, apabila digunakan pada kulit, membantu mengurangkan kedutan. Apa yang anda perlu lakukan adalah membuat Topeng muka telur putih yang dengan menewaskan putih telur dari telur 2 sehingga frothy. Menggunakan buih ke muka dengan jari, dan membenarkan ia untuk setengah jam. Basuh dengan berhati-hati menggunakan air yang sejuk dan kering menggunakan tuala mandi. Menggunakan pelembap kemudian untuk hasil yang lebih baik.

Guna nenas untuk garis-garis halus yang muka

Nenas mempunyai enzim yang diperlukan untuk membuat kulit anjal dan moisturized; oleh itu, membantu anda menghadapi kedut-kedut di muka, terutama orang-orang halus. Hanya gosok teras nenas ke muka anda untuk menghapuskan garisan wajah. Anda juga boleh memotong atau potong nenas beberapa dan biarkan ia duduk di muka anda semasa berbaring. Biarkan ia rehat pada kira-kira sepuluh minit untuk membantu mengurangkan garis-garis muka.

Perkhidmatan Urutan minyak kelapa ke kulit berkedut

Lebih banyak sangat murah dan cepat sehala untuk menyembuhkan kedutan di rumah adalah dengan menggunakan minyak kelapa. Letakkan beberapa jumlah minyak kelapa ke kapas. Gunakan pada kulit yang berkedut dan rub perlahan-lahan, tetapi benar-benar. Minyak kelapa mempunyai antioksidan yang membantu peperangan menyebabkan kedutan radikal. Ianya juga pelembap besar yang membantu menghentikan kedutan.

Menggunakan minyak kastor untuk kulit kendur dan kedut

Salah satu punca kedutan adalah kulit kering. Minyak kastor adalah sangat cekap pelembap yang hydrates kulit anda, membantu merawat kedutan. Ia juga mengekalkan kulit firma dan anjal dengan meningkatkan aliran darah di kawasan di mana ia digunakan, membolehkan kulit untuk menyerap lebih banyak nutrien. Ianya amat hebat merawat kedutan mata, serta kendur kulit pada bahagian leher. Rawatan dilakukan dengan menjatuhkan sederhana sejumlah bau minyak kastor percuma pada kapas dan menggunakannya pada kawasan yang terjejas. Urut perlahan-lahan untuk hasil yang lebih baik.

Selain berguna, rawatan-rawatan ini rumah bagi garis dan kedutan akan semua semulajadi yang membantu anda mengelakkan kesan-kesan ubat-ubatan lain yang tidak diingini. Mereka akan lebih selamat dan sangat berkesan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *