Enam pemahaman pemulihan jantung sasaran pasaran

Enam pemahaman pemulihan jantung sasaran pasaran

Jika anda dalam penjagaan kesihatan profesional ingin menentukan pasaran sasaran utama pemulihan jantung, kemudian menjawab enam soalan-soalan berikut.

Pemulihan jantung sasaran pasaran 1 – umur dan jantina

Pemulihan jantung sasaran pasaran adalah terutamanya lelaki pertengahan umur. Lelaki masih mempunyai penyakit jantung yang lebih banyak berbanding wanita dan lelaki pertengahan umur lebih cenderung untuk hidup memerlukan pemulihan jantung berbanding lelaki yang lebih tua.

Pemulihan jantung sasaran pasaran 2 – mereka telah diabaikan kesihatan mereka.

Kebanyakan lelaki pertengahan umur telah meletakkan segala-galanya sebelum mengambil penjagaan kesihatan mereka. Mereka tidak mengambil masa untuk bersenam. Mereka makan terlalu banyak dan makanan yang salah. Mereka mengelakkan peperiksaan kesihatan yang betul. Ramai yang berlebihan berat badan dan/atau perokok

Pemulihan jantung sasaran pasaran 3 – tabiat kerja

Lelaki ini adalah Boomers, dan sebagai satu generasi, telah gila kerja kebanyakan generasi mana-mana hari. Mereka bekerja secara purata 60 hingga 90 minit seminggu. Namun, kini yang diluluskan ke atas untuk promosi. Ramai merasakan bahawa kerjaya mereka akan terhenti atau lebih. Ini menjadikan mereka calon-calon utama untuk masalah jantung.

Pemulihan jantung sasaran pasaran 4 – bagaimana akan mereka membetulkan ke umur pertengahan?

Lelaki selalunya tidak mengambil perubahan pertengahan umur serta wanita lakukan. Mereka berasa kurang seperti lelaki yang rayuan seks mereka dan selera makan berkurangan. Mereka kehilangan banyak rasa mereka sendiri kerana mereka kehilangan kekuatan fizikal. Ini meninggalkan mereka perasaan buruk tentang diri mereka dan menambah tahap tekanan mereka, membuat mereka lebih cenderung untuk membangunkan keadaan jantung.

Walaupun kemurungan dan perasaan negatif mereka, ramai gagal mencari jalan keluar untuk mengurangkan tekanan mereka. Mereka tidak bercakap tentang perasaan mereka. Sebaliknya, mereka botol mereka sehingga, menyatakan mereka hanya melalui tingkah-laku self-destructive. Ini seterusnya meningkatkan kecenderungan mereka untuk mempunyai masalah jantung.

Pemulihan jantung sasaran pasaran 5 – mereka mempunyai sambungan keluarga yang kukuh

Di antara orang-orang menjadi bermotivasi untuk mengubah tingkah laku mereka kerana mereka mahu tinggal dengan ahli keluarga mereka. Walaupun orang-orang yang pada asalnya menentang perubahan boleh kadang-kadang dipujuk oleh ahli keluarga yang penyayang untuk meningkatkan tahap kesihatan mereka. Hidup untuk diri mereka sendiri mungkin mendorong mereka untuk berubah, tetapi cinta untuk ahli keluarga kadang-kadang tidak.

Pemulihan jantung sasaran pasaran 6-bagaimana bersedia akan mereka untuk menukar?

Selepas keadaan jantung yang memanifestasikan dirinya melalui serangan jantung, penginapan hospital atau pembedahan, sesetengah lelaki menukar cara mereka yang tidak sihat. Lain-lain enggan membuat perubahan yang diperlukan untuk pulih. Orang-orang yang bersedia untuk berubah, dan mengamalkan gaya hidup yang sihat terdiri daripada pasaran sasaran terbaik untuk pemulihan jantung. Orang-orang, yang enggan mengubah, sering mati dalam tempoh lima tahun.

Oleh itu, pemulihan jantung sasaran pasaran yang terbaik adalah lelaki pertengahan umur. Orang yang mahu hidup cukup untuk menukar cara mereka akan melengkapkan pemulihan jantung mereka. Mereka juga akan mempelajari alat baru dan teknik-teknik bagi reklamasi kesihatan mereka. Mereka akan terus menjalankan lebih dan makan makanan yang lebih sihat walaupun selepas latihan pemulihan selesai.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *