Enam kelebihan penggantian paip Trenchless berbanding dengan kaedah tradisional

Enam kelebihan penggantian paip Trenchless berbanding dengan kaedah tradisional

Terdapat enam sebab mengapa hidraulik paip meletakkan & memuatkan teknik-teknik laying paip jauh berfaedah berbanding tradisional. Membaiki, mengganti dan memasang paip saiz hampir mana-mana biasanya melibatkan beberapa keburukan, kelemahan dan risiko. Kaedah penggantian paip trenchless hari semuanya tetapi kesukaran ini dihapuskan, dan membentangkan faedah-faedah yang sangat nyata kepada syarikat-syarikat utiliti, perniagaan, kontraktor, dan orang-orang yang tinggal, bekerja atau memandu di sekitar tempat kerja mengambil.

Mengurangkan kerosakan. Sama ada menggantikan paip-paip yang sedia ada, menjalankan pembaikan atau meletakkan paip-paip yang baru, pasti salah satu menganggap bahawa Parit yang besar perlu akan digali. Apa-apa bentuk penggalian yang mendalam akan melibatkan merosakkan stretches besar daripada tanah, dan sama ada ini adalah jalan, Taman, jalan masuk rumah atau tempat letak kereta membuatkan perbezaan sedikit. Jika paip yang wujud, kemudian menggunakan kaedah tradisional satu-satunya cara untuk mencapainya adalah untuk membuang tanah yang adalah menanam ia.

Walau bagaimanapun, penggantian paip trenchless bermakna sebenarnya. Dengan menggunakan paip melintang yang penuh Mesin, ia adalah mungkin untuk menggantikan paip-paip yang sedia ada yang sepenuhnya bawah tanah. Apa yang diperlukan adalah untuk menggali sebuah lubang gerek kecil pada akhir setiap bahagian paip memerlukan pembaikan atau penggantian, rendah paip pecah jentera ke dalam lubang tersebut dan panduan di sepanjang laluan yang mendatar yang kini diduduki oleh paip sedia ada. Terowong yang baru ditubuhkan oleh pecahan selain dinding paip. Dengan menarik dalam paip yang baru di belakang, Mesin ini dapat menggantikan paip sedia ada dengan sepenuhnya tanpa perlu Parit satu. Dengan cara ini, no kerosakan permukaan atau heave disebabkan.

Mengurangkan gangguan. Dengan penggalian Parit menggali dan paip selalunya terdapat jumlah yang signifikan gangguan. Tetapi dengan pengenalan paip pecah Mesin seperti di WR33, penggantian paip trenchless kini boleh didapati. Sama ada paip yang terletak di bawah jalan raya, landasan keretapi atau bangunan, gangguan tidak perlu disebabkan. Keseluruhan pembaikan atau penggantian berlaku dalam tanah, dan selain daripada kedua-dua mempunyai lubang kedua-dua hujung, adalah disebabkan oleh sebarang gangguan trafik. Ini merupakan kelebihan yang tertentu di jalan-jalan pun sesak dan sistem pengangkutan yang ketat timetabled hari ini.

Mengurangkan masa. Setakat mengganti paip, membaiki mereka atau bahkan meletakkan paip baru berkenaan, majoriti masa yang selalunya diambil dengan hanya berbuka selain permukaan, menggali Parit, Parit kembali dalam mengisi dan membaiki permukaan. Walau bagaimanapun, dengan menjalankan operasi keseluruhan bawah tanah, ada tidak perlu untuk Parit pada semua. Membaiki paip trenchless bermaksud bahawa sejumlah besar masa disimpan, mempercepatkan tugas.

Mengurangkan kos. Secara semulajadi, bila-bila masa pekerjaan berkurangan dengan ketara rantai, mendapatkan potongan harga boleh dijangka. Dengan membuang keperluan untuk sebuah Parit, bukan sahaja wang disimpan melalui penjimatan masa yang diambil untuk membuat dan membaiki Parit, tetapi ia selalunya tidak perlu untuk jentera loji berat yang biasanya akan diperlukan. Dengan menjimatkan masa, tenaga kerja dan peralatan, tugas keseluruhan paip trenchless penggantian atau pembaikan boleh dilakukan dalam masa yang kurang, pada kos ditolak.

Mengurangkan bunyi bising. Pembaikan paip trenchless menggunakan sistem hidraulik paip pemasangan & berbaring. Bagi menggali Parit yang biasa ianya sering kes itu bahawa pneumatik jentera digunakan. Walau bagaimanapun, masalah dengan jentera pneumatik adalah bahawa ia sangat bising, mengganggu dan mengganggu sesiapa yang tinggal atau bekerja berhampiran. Bukan itu sahaja, tetapi terdapat kebimbangan kesihatan dan Keselamatan tentang tahap bunyi bising yang dialami oleh orang-orang yang bekerja dengan peralatan tersebut. Tambahan pula, getaran jarring dari jentera pneumatik boleh menyebabkan kerosakan kepada paip atau kabel. Pemasangan jentera hidraulik paip bukan sahaja lebih berkuasa, ianya sangat lebih senyap. Hampir keseluruhannya berjalan lancar, ia akan tidak mengganggu berdekatan paip, kabel atau asas walaupun mereka milimeter jauhnya semata-mata.

Mengurangkan kelewatan. Jika Parit yang digali untuk kerja-kerja pembaikan paip standard, dan tidak diketahui kabel atau paip yang berpengalaman, terpulang sama ada untuk meneruskan dengan Parit dan bekerja di sekitar ia, atau meluaskan Parit untuk membolehkan kerja-kerja mengambil tempat yang sedikit daripada paip yang sedia ada. Ini boleh menyebabkan kerosakan tambahan kepada permukaan, tambahan masa dan kos tambahan. Hidraulik paip pemasangan & meletakkan melibatkan penggunaan pengesan yang boleh mengesan sebarang objek pepejal di dalam tanah, sama ada akar kabel, paip, asas atau pokok. Menggunakan sistem bimbingan ia adalah mungkin untuk menyesuaikan laluan paip, bekerja dengan selamat dan lebih efisien.

Dengan menawarkan keuntungan signifikan ini enam, ianya sememangnya mudah untuk melihat mengapa hidraulik paip pemasangan & meletakkan meraih sokongan daripada banyak syarikat-syarikat utiliti utama dan kontraktor. Walaupun sebahagian besarnya tidak kelihatan kepada orang-orang yang bekerja, memandu atau tinggal berdekatan, kaedah kerja penggantian paip trenchless menyediakan faedah-faedah utama ke kedua-dua syarikat yang menjalankan kerja-kerja serta orang-orang yang jika tidak akan terjejas oleh kerja-kerja pembaikan Parit terbuka tradisional.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *