Empat senaman Ab cepat & mudah yang boleh anda lakukan di meja anda

Empat senaman Ab cepat & mudah yang boleh anda lakukan di meja anda

Kita semua menggunakan alasan yang diberikan sebelum ini, ‘saya tidak mempunyai masa untuk bersenam’. Sekarang, tiada lagi excuses wanita! Berikut adalah empat senaman ab yang cepat dan mudah yang boleh anda lakukan apabila anda di tempat kerja tanpa meninggalkan Meja anda.

1 Senaman mengecilkan Ab.: Ini adalah salah satu yang paling mudah tetapi sangat berkesan ab senaman yang boleh dilakukan di meja anda. Untuk bermula, terus duduk di kerusi anda dan pastikan anda menjaga kaki anda rata atas lantai. Anda ingin memastikan bahawa anda kembali kekal lurus sepanjang masa dan abs anda akan menguncup. Perlahan-lahan menyedut dan kontrak otot perut anda, fikirkan menarik di butang perut anda ke arah tulang belakang anda. Memegang jawatan ini selama kira-kira 10 hingga 20 saat, dan kemudian berehat. Senaman ini adalah salah satu yang anda boleh ulangi 8 – 10 kali pada waktu siang.

2. Tempat duduk Ab Twists: Inilah satu lagi senaman mudah yang boleh anda lakukan betul-betul di meja anda. Untuk latihan ini, Semua yang anda perlukan adalah sebotol air. Untuk melakukan langkah ini, mulakan dengan menjaga di bahagian pinggang dan kness ke hadapan, memegang permukaan botol dengan dada anda. Seterusnya, mengekalkan tahap botol pada dada, sentuhan kiri dari pinggang anda setakat yang anda boleh. Ingat untuk nafas dalam sebelum twist dan menghembus nafas seperti anda twist. Anda harus berasa kontrak abs anda. Memegang jawatan selama 3-5 saat dan kemudian kembali semula ke kedudukan asal anda. Ulang 10 kali dan kemudian, lakukan senaman yang berpusing ke kanan. Usaha ini mensasarkan abdominals yang lebih rendah.

3. Tempat duduk kaki menimbulkan: Ini adalah senaman yang bagus untuk membantu nada dan mengukuhkan abs anda semasa duduk di meja anda. Mulakan dengan duduk tegak di kerusi anda dan letakkan kedua-dua tangan di atas kaunter. Perlahan-lahan mengangkat kedua-dua lutut ke arah dada anda dan memegang jawatan selama 3 saat sebelum perlahan-lahan mengurangkan mereka kembali ke bawah. Menghembus nafas dan kemudian mengangkat lutut lagi, menyedut sambil menaikkan mereka. Cuba melakukan ulangan 5-10, bermula secara perlahan-lahan sehingga ia menjadi sedikit mudah. Sebaik sahaja anda abs telah menjadi lebih kuat, anda boleh cuba meningkatkan jumlah wakil.

4. Tarik lutut: Senaman perut ini boleh membantu anda nada abs, memantapkan rendah anda kembali dan punggung flexors. Mulakan dengan menekan anda kembali terhadap kerusi anda dan memegang tangan kerusi. Menjaga bahagian belakang anda lurus, tarik dalam otot abdomen manakala memanjangkan kaki anda keluar di hadapan anda. Meningkatkan kaki anda kira-kira 24 inci dari tanah dan tarik lutut anda ke arah dada anda. Jangan lupa Pastikan belakang anda tegak semasa dalam kedudukan ini dan tahan selama kira-kira 3 saat sebelum menghulurkan kaki keluar lagi. Jangan biarkan kaki anda menyentuh tanah di antara ulangan. Bermula dengan melakukan 5 wakil dan meningkatkan abs anda akan menjadi lebih kukuh.

Ini adalah sebahagian daripada senaman ab yang boleh dilakukan di meja anda dan boleh dilakukan secara kerap. Jadi ingat, Bilakah anda berfikir untuk diri sendiri, ‘Saya tidak mempunyai masa untuk bersenam’, cuba senaman ab mudah ini yang akan membantu nada dan mengukuhkan abs anda dalam masa yang singkat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *