Empat kepercayaan palsu yang diketahui mengenai kehamilan

Empat kepercayaan palsu yang diketahui mengenai kehamilan

Mana-mana wanita yang ingin hamil perlu mengumpul semua maklumat dia perlu tentang konsep. Di sisi lain, anda harus tidak benar-benar percaya semua yang anda dengar atau Baca tentang hamil. Berikut adalah 4 salah faham umum yang berkaitan dengan kehamilan.

Hamil akan sentiasa mudah

Ini adalah kes ke kes. Yang perempuan hamil yang anda tahu tidak menandakan bahawa ianya memudahkan anda untuk hamil. Teman boleh menjadi separuh jalan melalui kehamilan beliau. Anda mungkin mendapat berita bahawa anak anda sudah mengandung. Anda juga boleh menerima berita bahawa mate pejabat anda dijangka beranak. Tengah-tengah semua cerita ini, anda mungkin tertanya-tanya mengapa anda tidak lagi hamil. Malah, ia benar-benar adalah perkara biasa untuk mengambil masa 6-12 bulan sebelum anda boleh hamil. Di samping itu, Terdapat beberapa sebab lain yang boleh mengubah bakal konsep. Perkara-perkara yang mungkin anda berfikir adalah tidak ketara boleh menjadi sebab utama di sebalik tidak hamil. Mungkin ada gementar di tempat kerja. Dalam gementar kerana terdapat banyak orang yang bertanya soalan yang sama “Sudah anda hamil”?”

Seks yang lebih banyak akan meningkatkan kemungkinan kehamilan

Hal ini benar-benar tidak berlaku. Berapa kali yang anda mempunyai hubungan seks tidak akan meningkatkan peluang anda hamil. Telur wanita hanya boleh bertahan selama 36 jam selepas ovulasi beliau. Selepas ejakulasi, sperms seorang lelaki hanya boleh bertahan selama kira-kira 72 jam. Untuk hamil, ia adalah penting bahawa wanita mengetahui Bilakah dia Tempahan subur. Ini dianggarkan 2 minggu sebelum tempoh itu seterusnya akan bermula. Ia adalah penting bahawa pasangan yang mempunyai perhubungan seks hanya kira-kira 5 hari sebelum tarikh tertentu itu. Mempunyai hubungan seks 2 hari terlebih dahulu, sebelum hari, pada hari itu, hari berikutnya dan 2 hari selepas adalah masa yang terbaik, Bilakah anda akan mungkin hamil.

Kitaran wanita bermula apabila dia mula tempat

Satu lagi cara untuk menjadi berjaya hamil adalah masa sesuai untuk hubungan seks. Ovulasi transpires hanya untuk masa yang singkat. Anda perlu tepat dengan anggaran anda. Ia akan menjadi percanggahan besar jika anda mati oleh walaupun sehari. Hasilnya, ia adalah penting untuk memulakan kiraan dari hari pertama aliran biasa. Mengira dari bercak awal pada permulaan tempoh anda adalah salah.

Menunggu sehingga anda 40 ok?

Cuba untuk hamil semasa anda muda adalah satu idea yang bijak. Ia adalah sepenuhnya keistimewaan anda apabila anda ingin memulakan sebuah keluarga. Sedih untuk mengatakan, tetapi jika anda mahu hamil maka umur adalah satu lagi perkara penting yang anda perlu untuk mempertimbangkan. Kemungkinan hamil setiap bulan adalah dikurangkan kepada 5% untuk wanita lebih daripada 40. Ini adalah mengapa pasangan yang lebih tua akan terlibat dalam hampir semua keadaan kesuburan. Peningkatan tahap FHS atau folikel merangsang hormon wanita lebih daripada 40 adalah tanda-tanda menopaus yang dijangka berlaku. Hasilnya, tidak logik dan cuba untuk hamil semasa anda masih muda. Ia mungkin terlalu lambat jika anda menunggu terlalu lama. Lihatlah pilihan yang berbeza dan membuat yang terbaik daripada ia sebelum anda memadam 40.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *