Elliptical kelengkapan: Sekeping terbaik peralatan kecergasan untuk rumah anda

Elliptical kelengkapan: Sekeping terbaik peralatan kecergasan untuk rumah anda

Peralatan kardio yang terbaru yang telah melanda pasaran kecergasan adalah peralatan latihan elliptical. Ia memberikan individu-individu yang penuh dan rendah kesan senaman badan. Walau bagaimanapun, orang mesti belajar jika mesin ini mempunyai hidup pada tuntutan manfaat.

Penyelidik di University of Wisconsin, yang dikenali sebagai La Crosse mempunyai berbanding treadmill bermotor dari jurulatih elliptical bujur NordicTrack. Mereka memberi tumpuan kepada bahagian-bahagian seperti kitaran ergometer dan stairstepper untuk menentukan perbezaan antara jenis kedua-dua peralatan senaman yang disediakan. Kajian mereka menunjukkan bahawa berjalan di treadmill dan bujur memaparkan perbezaan penting dalam kadar jantung, perbelanjaan kalori dan penggunaan oksigen. Kedua-dua peralatan telah menyediakan latihan yang unggul pada subjek ujian dengan ergometer kitaran dan stairstepper.

Penyelidik juga mendapati bahawa kuasa-kuasa impak yang dihasilkan oleh bujur yang serupa dengan berjalan kaki, sambil berjalan di treadmill menjadi nombor satu aktiviti dalam menyediakan jumlah maksimum kesan senaman, yang boleh menyebabkan sakit lutut dan sendi. John Porcari yang merupakan Ketua penyelidik menjelaskan bahawa reaksi Tentera Darat bujur adalah kurang daripada separuh, berbanding treadmill berjalan, oleh itu pergerakan setiap peralatan memberi latihan dengan keamatan yang serupa. Selain itu, kecederaan Ortopedik adalah kurang berkemungkinan akan diambil.

ACE (American Majlis mengenai senaman) ditauliahkan kajian diketuai oleh doktor Len Kravitz. Ia dijalankan di University of Mississippi camparing 4 elliptical pelatih di keseluruhan kualiti.

Peralatan yang diuji adalah bujur NordicTrack yang menjual pada $ dolar 599.95, ikon kesihatan dan Kecergasan, diperbadankan di HealthRider Elliptical Crosstrainer pada $499.99 ringgit, kuasa Guthy-Renker Kereta Api pada $199.80 ringgit dan Crosstrainer Cyclone kuantum televisyen pada $399 dolar.

Tujuh wanita dan tujuh lelaki dilakukan jurulatih elliptical ketat ujian. Empat jurulatih elliptical menghairankan dipaparkan sama hasil ujian termasuk penarafan kepenatan, perbelanjaan kalori, kadar nadi dan stride kelajuan. Dalam kepenatan penarafan antara 12.5-13 correlating untuk mencabar lagi senaman yang selesa. Kajian di ACE setiap peralatan mendedahkan bahawa senaman yang berkesan diberi kepada kedua-dua lelaki dan wanita. Kalori terbakar mereka adalah bersamaan dengan satu km 11.5 saat berjalan atau aerobik kuat menari.

Penyelidik Universiti Mississippi juga dikaji setiap mesin peribadi maklum balas subjek ujian yang disediakan. Keutamaan keseluruhan yang berasaskan daripada empat belas peserta mempunyai kedudukan peralatan dari bahagian atas untuk sekurang-kurangnya kegemaran mereka. Bujur yang terletak di atas senarai, kedua adalah HealthRider, ketiga adalah Keretapi kuasa, dan yang terakhir adalah diikuti. Walau bagaimanapun, pengguna laporan majalah Tempahan telah melaporkan masalah pada bujur dalam bentuk ketahanan kegagalan. Dikatakan penyelidik dan subjek ujian telah membuktikan keberkesanan bujur di NordicTrack.

Kumpulan kajian Dr. Kravitz juga diberikan komen mereka. Lima daripada tujuh wanita telah memukul pada lutut oleh panel pengawal Pusat di Cyclone. HealthRider yang mula untuk membuat satu sangat bising pada bahagian-bahagian logam itu selepas satu jam menggunakan.

Selain itu, Kravitz menyatakan bahawa diikuti dan Keretapi kuasa nampaknya dibuat telah mempunyai harga yang kompetitif. HealthRider ini adalah produk yang dilancarkan sebelum ia bersedia tetapi ia sangat licin ketika berjalan di atasnya dan memberikan perkhidmatan yang amat memuaskan walaupun kualiti telah diuji. Bujur yang berbanding lain-lain peralatan lebih daripada dibina, terasa lancar, berjalan lancar, dan yang paling tahan lama.

Kajian daripada kedua-dua Universiti meminjamkan kredibiliti keberkesanan pelatih elliptical. Pastikan anda benar-benar melakukan penyelidikan anda sendiri sebelum membeli sebarang peralatan kecergasan yang termasuk jurulatih elliptical.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *