Elemen penting dalam Kesihatan dan kecergasan perisian Bahagian 2

Elemen penting dalam Kesihatan dan kecergasan perisian Bahagian 2

Program kesihatan dan kecergasan yang baik perlu memberi tumpuan kepada faktor-faktor yang menghalang kita daripada menjadi tidak sihat. Salah satu faktor yang pasti satu korelasi dengan unhealthiness adalah obesiti. Akibat Kesihatan kerana berat badan berlebihan atau obes amat besar dan mungkin termasuk tekanan darah tinggi, kencing manis, penyakit jantung, strok, penyakit pundi hempedu, ‘ sleep apnea ‘ tidur dan sesetengah kanser untuk menamakan beberapa.

Mengurangkan berat badan dan menjadi sihat bagi orang-orang yang obes dan berlebihan berat badan adalah penting dan perisian serta kemudahan kecergasan boleh menyokong ini. Salah satu cara yang boleh membantu adalah untuk mengira imbangan kalori seseorang dan menghubung kaitkan nombor-nombor ini dengan ukuran badan dan tanda-tanda vital. Ia sangat memberi galakan dan memotivasi untuk melihat diri anda menurunkan berat badan dan dalam hal yang sama tekanan darah dan paras kolesterol anda turun.

Kehilangan berat badan semua tertakluk kepada baki kalori anda. Jika pengambilan adalah tinggi maka anda berbelanja, anda mendapat berat badan. Dalam Bahagian 1, kita bercakap tentang bahagian pengambilan kalori daripada persamaan keseimbangan kalori. Bahagian 2 menghuraikan keperluan kalori yang menghabiskan modul.

Mari kita bermula dengan anggapan bahawa kalori yang menghabiskan beza ketara antara orang dan tidak boleh teritlak antara tahap aktiviti tinggi, sederhana dan rendah. Kita memerlukan satu kaedah yang lebih tepat daripada itu. Jika kita lihat hanya jelas pada faktor-faktor yang mempengaruhi perbelanjaan tenaga kami, kita boleh menyimpulkan perkara-perkara berikut:

Orang-orang yang lebih besar akan menghabiskan lebih banyak tenaga daripada orang-orang kecil. Masuk akal bahawa apabila anda menggerakkan lebih berat yang kosnya lebih banyak tenaga. Orang muda akan menghabiskan lebih daripada orang yang lebih tua. Lelaki akan menghabiskan lebih daripada perempuan. Orang kurus yang tinggi akan menghabiskan lebih banyak tenaga daripada yang pendek stocky dengan berat yang sama. Orang kurus tinggi mempunyai lebih banyak permukaan badan dan kehilangan haba yang lebih banyak. Orang-orang muscled yang bersandar menghabiskan tenaga yang lebih banyak daripada orang yang purata atau berat badan berlebihan dengan berat yang sama. Otot menggunakan lebih banyak tenaga daripada sel-sel lemak. Orang yang aktif akan menghabiskan lebih banyak tenaga daripada sedative orang.

Dalam sehari kita melaksanakan pelbagai aktiviti dengan panjang yang berbeza tahap masa dan intensiti. Antara aktiviti-aktiviti boleh ada perbezaan yang besar di tahap intensiti. Sebagai contoh Memancing adalah cara kurang sengit daripada mendayung bot. Juga dalam aktiviti yang sama tahap intensiti yang berbeza wujud. Misalnya 30 minit berjalan kos tenaga yang lebih banyak maka 30 minit berjoging atau berjalan kaki. Melaksanakan sesuatu aktiviti dengan tahap intensiti yang tinggi akan menghabiskan lebih banyak tenaga per unit masa.

Apabila mengira baki kalori, perisian kecergasan perlu mengambil semua faktor-faktor di atas ke dalam formula yang dan menyesuaikan pembolehubah secara automatik. Sebagai contoh jika seseorang kehilangan berat badan, ini hendaklah dengan serta-merta dipaparkan dalam hasil. Katakan aku menimbang pada hari Isnin dan sistem mengira 2500 kalori menghabiskan dua minggu kemudian aku menimbang semula dan syarat aktiviti harian saya adalah sama tetapi saya kehilangan dua paun, sistem perlu secara automatik mengira baru kalori yang dibakar mengambil pound 2 hilang ke dalam akaun.

Anda harus mempunyai keupayaan untuk mencipta pelbagai aktiviti rancangan dalam sistem ini, individu setiap orang. Kebanyakan orang mengulangi aktiviti-aktiviti harian mereka pada setiap minggu, jika hari Selasa, Selasa depan saya aktiviti akan lebih kurang sama. Dari hari Isnin hingga Jumaat aktiviti mungkin sama, tetapi mereka boleh berbeza hujung dengan ketara dari hujung minggu ke minggu.

Untuk mengira kalori menghabiskan sepanjang hari tepat, anda akan perlu untuk merakam semua aktiviti, tempoh masa bagi setiap aktiviti dan keamatan peringkat ia dihukum. Berbuat demikian boleh bermakna banyak masa di sebalik komputer yang memasukkan semua data ini. Untuk mengelakkan masalah ini, perisian harus membenarkan anda untuk mencipta satu pelan yang diulangi pada setiap minggu dengan nilai-nilai lalai. Sekarang anda perlu untuk hanya menyalin pelan ini dan mengemaskini perbezaan dari apa yang sebenarnya berlaku. Aktiviti-aktiviti yang sebenar dengan tempoh masa mereka dicatatkan pada lembaran kerja aktiviti yang boleh dicetak secara harian. Dengan cara ini data anda boleh dirakam dalam masa 30 minit.

Seterusnya, kita perlu dapat membandingkan kalori kami menghabiskan masa dengan pengambilan kalori kami. Ini boleh dilakukan dalam bentuk Carta yang mempamerkan kira-kira kalori setiap orang dari semasa ke semasa. Lihat contoh berikut: analisis kalori. Carta ini menjadikan, jelas apa yang anda kira kalori dan seterusnya menunjukkan sebab mengapa anda menurunkan berat badan atau tidak menurunkan berat badan dengan banyaknya.

Dalam artikel akan datang saya akan bercakap tentang ukuran badan dan penting tanda bacaan dan bagaimana mereka menghubung kaitkan untuk out kerja-kerja anda, tambahan etcetera pengambilan

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *