Elakkan pengambilan kakitangan perubatan palsu: Memahami pentingnya pengesahan sumber utama

Elakkan pengambilan kakitangan perubatan palsu: Memahami pentingnya pengesahan sumber utama

Sebelum pergi ke kawasan utama perbincangan, kita perlu memahami Apakah sumber utama pengesahan? Sumber utama pengesahan atau PSV adalah perbuatan mendapatkan kelayakan Pemohon dari sumber asal. Bermaksud bahawa pendidikan, pengalaman, lesen etcetera pemohon kerja yang perlu disahkan daripada sumber asal. Dan apabila kita bercakap tentang sumber utama pengesahan untuk pemeriksaan perubatan sebelum pengambilan kakitangan perubatan, ia adalah sangat penting bagi majikan untuk mengesahkan kelayakan Pemohon seperti bidang perubatan adalah sangat sensitif dan berkaitan dengan kehidupan manusia.

Sekarang mari kita membincangkan mengapa pengesahan sumber utama kakitangan perubatan yang mempunyai kepentingan yang tinggi semasa pemeriksaan perubatan. Dalam senario global, kekurangan profesional kesihatan yang berkelayakan telah majikan di negara-negara yang banyak untuk mencari profesional asing yang berkelayakan untuk mengisi peluang yang tidak didiami. Dan apabila ini profesional berkelayakan meninggalkan negara asal mereka, sebilangan besar penduduk tempatan yang tidak bermula untuk mengisi jawatan yang ditinggalkan kosong oleh mereka. Ramai di antara mereka mungkin mempunyai sijil dan Ijazah yang diperolehi dari Institut unaccredited atau palsu.

Oleh kerana bidang perubatan adalah sangat sensitif, oleh itu pengesahan sumber utama telah muncul sebagai tugas amat penting bagi majikan. Program PSV juga direka bentuk dan dilaksanakan memberikan keselamatan yang maksimum kepada majikan dan menghalang kakitangan perubatan yang mempunyai pendidikan yang palsu, pengalaman pekerjaan atau lesen amalan sebagai seorang profesional perubatan.

Selain itu, saringan perubatan profesional kesihatan juga merupakan satu keperluan yang wajib daripada pengawal selia yang banyak, tetapi disebabkan oleh masalah latar belakang menyemak di peringkat antarabangsa, PSV kakitangan perubatan yang sering telah dilaksanakan dengan buruk atau ditinggalkan dari kes itu. Kecuaian ini semasa pemeriksaan latar belakang boleh membawa kepada penyelewengan perubatan yang dilakukan oleh orang perubatan palsu.

Latar belakang profesional yang pemeriksaan Syarikat boleh membantu banyak dalam hal ini. Menulis surat atau e-mel kepada sumber utama dan harapan untuk maklum balas tidak mungkin alat yang berguna lagi. Pemeriksaan latar belakang syarikat-syarikat yang mempunyai pengalaman untuk melakukan pemeriksaan dengan jayanya dan memberi keputusan yang tepat. Bilik-bilik ini mempunyai prosedur yang standard untuk melaksanakan proses saringan dari awal hingga akhir dengan cekap. Oleh itu, pengambilan Perkhidmatan Syarikat semak latar belakang untuk pemeriksaan perubatan akan kelebihan yang pasti.

Ingat!

Mengabaikan pengesahan sumber utama semasa pemeriksaan perubatan profesional perubatan yang boleh membawa kepada kehidupan dan kematian manusia. Oleh itu, ia adalah tanggungjawab sosial dan majikan untuk melakukan pemeriksaan latar belakang dutifully pengawal-selia untuk memastikan cek ketat pada pemeriksaan latar belakang perubatan semua kakitangan perubatan yang mengupah samada di dalam atau dari luar negara.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *