Elakkan Diet Plateau dan kesan pemulihan dengan kalori peralihan

Elakkan Diet Plateau dan kesan pemulihan dengan kalori peralihan

Kebanyakan orang mengaitkan kalori perkataan dengan sesuatu yang “besar”, kerana ia adalah pengetahuan umum yang makan kalori yang berlebihan membawa kepada lebihan lemak. Oleh itu, Kesimpulannya adalah bahawa mengurangkan cara kembali pada kalori setiap hari adalah cara terpantas untuk menurunkan berat badan. Ini bermakna, apabila orang yang biasanya makan kalori 2,500 setiap hari ini memutuskan untuk memotong kembali kepada 1,500 kalori setiap hari, 1,000 kalori yang disimpan akan dimakan oleh simpanan lemak badan yang mengakibatkan penurunan berat badan.

Pengiraan ini adalah agak mudah untuk memahami tetapi malangnya ia tidak benar-benar berfungsi seperti ini.

Pengalaman menunjukkan bahawa mengurangkan kalori terlalu drastik, misalnya oleh skipping menu atau kebuluran diri sendiri, badan akan digunakan untuk mengurangkan kalori dan anda cepat mengalami apa yang dipanggil “diet tinggi”. Selepas satu permulaan stabil berat, tiba-tiba skala enggan menggugurkan mana-mana yang lebih rendah – tidak kira berapa kecil anda makan.

Semasa minggu pertama diet, tindak balas badan untuk pengambilan kalori yang berkurangan adalah amat menggalakkan. Pengambilan kalori adalah rendah, sedangkan metabolisma badan tinggi. Pada masa ini, badan adalah tertakluk kepada perubahan yang baru dari segi pengambilan makanan. Hasilnya ialah untuk mengurangkan berat badan segera, mantap, walaupun kebanyakan daripada pengurangan ini adalah disebabkan oleh kehilangan air. Kemudian tiba-tiba badan beralih kepada yang “survival mode”, melambatkan metabolisme untuk membiasakan diri kepada pengurangan kalori. Ini adalah titik apabila menetapkan Diet Plateau. Badan “ditala” untuk syarat-syarat baru dan telah menetap untuk menyesuaikan dengan membakar kalori yang lebih sedikit. Diet program dan rejim senaman tidak menghasilkan hasil yang diharapkan lagi dan ia semakin sukar dan sukar untuk kehilangan berat badan yang lebih. Ini merupakan satu titik yang sangat berbahaya seperti tempahan dan memberi orang sehingga tergelincir kembali kepada di mana mereka mula.

Bagaimana untuk mengelakkan Diet tinggi?
Banyak popular diet dan suplemen diet di pasaran membantu orang-orang yang kehilangan banyak berat badan dengan cepat tetapi apa yang mereka akan kehilangan pada dasarnya air dan hampir tiada lemak. Selain daripada perubahan metabolik yang dijelaskan, ini adalah salah satu sebab-sebab berjalan ke dataran tinggi Diet. Satu lagi masalah diet ini adalah kesan “pemulihan”. Kebanyakan berat badan yang hilang pada mulanya-— dan kadangkala lebih-— diperolehi kembali pesat ia hilang.

Tapi ada berita baik. Anda boleh mengelakkan dan mengatasi dataran tinggi diet. Satu cara yang terbukti adalah untuk memperdayakan badan anda berfikir bahawa anda memerlukan lebih banyak tenaga untuk terus hidup sementara makan kurang. Hasilnya adalah bahawa badan anda akan membakar lebih banyak kalori berbanding anda mengambil. Tetapi sebagai badan anda direka sebagai smart “kewujudan mesin” dan dengan mudah boleh digunakan untuk keadaan alam sekitar yang baru, ia secara automatik akan menyesuaikan dirinya untuk membakar kalori kurang untuk aktiviti harian anda. Silap mata adalah dengan menggunakan sistem makan yang unik yang dipanggil Diet kalori peralihan untuk mengelirukan badan anda dengan cara yang sihat.

Sebagai idea kalori peralihan adalah luar biasa dan bertentangan banyak peraturan diet dan piawaian, ia telah dipecat oleh ramai orang sebagai satu penipuan. Tetapi yang paling penting di sebalik semua ini: ia berfungsi dan sesiapa yang cuba diet ini cepat mendapati keluar adalah kesan kehilangan berat berapa mengejutkan. Ianya hanya sesuatu yang anda perlu cuba untuk mempercayai.

Berikut adalah peraturan-peraturan asas Diet kalori peralihan:
1. Berhenti makan sebaik sahaja anda akan berpuas hati – tidak makan sehingga anda terlalu penuh
2. Makan betul-betul 4 kali sehari, meninggalkan jurang 2.5 hingga 3 jam antara setiap waktu makan
3. Anda mempunyai pilihan untuk makan apa-apa dalam menu 4 dalam mana-mana perintah sepanjang hari.
4. Makan hanya makanan yang ditetapkan untuk anda mengikut pelan kalori makanan pertanian pindah randah
5. Makan setiap hari makanan yang berbeza, dari daging buah-buahan dan sayur-sayuran.
6. Ubah penyerapan kalori setiap hari secara rawak bagi mengelakkan metabolisme akan digunakan untuk diet.
7. Berehat 3 hari dari diet pada hari 12 melalui 14 dalam diet anda, sebelum anda boleh meneruskan diet lagi. Ini adalah penting untuk memberi badan anda berpeluang berehat daripada kehilangan berat badan yang cepat yang anda akan alami.
8. Berpegang kepada kalori yang beralih pelan – jujur kepada diri sendiri

Badan anda akan menerima kalori yang berbeza setiap hari. Satu hari anda akan mengambil 1500 kalori dan seterusnya dapat 1100 kalori, diperolehi daripada jenis makanan yang berbeza. Ini cara yang badan anda tidak menubuhkan mana-mana tabiat makan, ia terus membakar kalori dan mengekalkan kadar metabolisme yang tinggi walaupun anda makan kurang. Hasilnya ialah penurunan berat badan yang lebih cepat, dan mengelakkan Plateau Diet yang ditakuti dan kesan-kesan pemulihan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *