Ekonomi bandar untuk mengubah Medak Daerah

Ekonomi bandar untuk mengubah Medak Daerah

Medak Daerah terletak di Andhra Pradesh, India. Sangareddy adalah ibu pejabat daerah Medak. Menteri utama industri J. Ridzuan Reddy Tempahan mendakwa bahawa daerah Medak telah menyaksikan pembangunan yang multi-fold. Taman Perindustrian penggalakan eksport Medak Daerah mempunyai keluasan 300 ekar, dan kompleks pakaian di Gundla Pochampally di Daerah Medak mempunyai keluasan seluas 170 ekar. Nagarjuna tarit pertanian dan pembangunan Institut (NARDI) mempunyai sebuah ladang penyelidikan 107-ekar, terletak di Wargal, Daerah Medak, 50 km dari Hyderabad Rajiv Gandhi di lebuh raya.

Cadangan Hyderabad ekonomi bandar (HEC) akan mengubah Medak jauh. Ras Al Khaima kuasa (RAKIA), dan APIIC menandatangani memorandum persefahaman di September yang lepas untuk pembangunan hek dengan pelaburan yang dicadangkan sebanyak RM 20,000 crore. Kerajaan Andhra Pradesh Tempahan diperuntukkan 471 ekar tanah di Daerah Kampung Medak Sultanpur bagi fasa pertama Hyderabad ekonomi bandar yang sedang dibangunkan bersama oleh APIIC dan RAS AL-KHAIMAH. RAK adalah cabang pelaburan Kerajaan UAE yang telah meminta sebanyak 2000 ekar untuk projek. Tanah baki akan diperuntukkan masanya mengikut rasmi APIIC. Ia akan menjadi hab kewangan bersepadu dengan kemudahan infrastruktur untuk perkhidmatan kewangan operasi perbankan, insurans dan aset syarikat pengurusan. Projek ini juga perlu untuk bandar Kesihatan bersepadu yang termasuk kemudahan klinikal dan bukan klinikal Perkhidmatan, hospital dan Kolej perubatan, penyelidikan Perkhidmatan ujian klinikal, sistem penyampaian ubat, penyelidikan sel stem dan penyelidikan genetik antara lain, menurut sumber. Ini adalah terbesar hartanah dan projek infrastruktur yang datang di Andhra Pradesh dan dijangka memberi kualiti pekerjaan kepada beribu-ribu orang. RAKIA adalah sebuah dunia yang terkenal dan banyak badan pelaburan yang dihormati yang kaya tunai. Melaksanakan projek magnitud ini adalah dalam kemampuan mereka. Kawasan perumahan yang bersebelahan dengan Sultanpur seperti Ayilapur, Kistareddypet dan patelgudem akan menjadi yang paling dicari selepas destinasi dan cenderung menghargai nilai dengan ketara.

Projek ini adalah Kerahmatan Medak daerah yang akan menganggap kepentingan yang besar dalam infrastruktur yang disediakan dan pekerjaan luar biasa yang berpotensi. Sultanpur terletak di abutting Jalan Lingkaran luar dan kini boleh diakses dari Lebuhraya Mumbai melalui Beeramguda yang merentasi yang merupakan dua Km selepas BHEL. Km pemanduan yang tiga dan setengah akan membawa anda ke Kistareddypet village. Had Sultanpur bermula hampir separuh di Km di sebelah kanan Kistareddypet yang telah pun telah menyaksikan pembangunan hartanah dalam bentuk komuniti berpagar, susun atur kediaman dan apartmen. Sultanpur terletak pada jarak 16 hingga 18 Km dari hab-hab yang penting seperti kawasan bandar yang berteknologi tinggi, kampus Microsoft, daerah kewangan dan lain-lain. Hyderabad IIT berprestij yang kampus juga datang dalam Medak Daerah sekitar 20 km dari Sultanpur.

Untuk menyokong pelaburan sekitar Daerah Medak, kerajaan Andhra Pradesh proaktif mengambil beberapa langkah penjanaan kuasa. Andhra Pradesh kuasa generasi Corp (APGENCO) telah melaksanakan 7..5 2 x MW Singur hydel projek di kepala Singur empangan merentasi Sungai Manjira di Daerah Medak. Projek, anggaran kos RM 405.8 juta adalah dibiayai oleh kerajaan AP Karnataka serta dana daripada kuasa kewangan Corp (Rs. 160 juta). BHEL dibekalkan dengan turbin penjana. Unit MW pertama 7.5 ditauliahkan pada Disember 1999 manakala unit kedua ditauliahkan pada bulan Januari 2000.

Untuk berita hartanah terkini di Hyderabad
Sila layari:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *