Eecp – Counterpulsation luar yang dipertingkatkan

Eecp – Counterpulsation luar yang dipertingkatkan

EECP adalah counterpulsation luar yang dipertingkatkan. Ia adalah kos efektif, bebas invasif, pembedahan bebas, bebas farmaseutikal, keluar terapi pesakit pesakit Angina, serangan jantung dan kegagalan jantung. Ia adalah FDA (USA) dan NHS (UK) yang diluluskan.

Apakah EECP yang dilaksanakan pada masa ini?
Semasa pesakit EECP pembohongan atas katil Mesin. Tiga atau lima elektrod digunakan pada dada untuk merakam pemalar ECG. Plethysmograph yang digunakan pada jari telunjuk untuk mengesan yang mewakili tekanan darah dan oksigen tepu. Set 3-4 cuffs dibalut di sekitar betis, paha dan punggung. EECP sistem menggunakan isyarat ECG untuk untuk menyegerakkan secara elektronik inflasi dan Deflasi di cuffs.

Apakah tempoh rawatan?
Tempoh pesakit angina dan kegagalan jantung yang kronik adalah 35 jam biasanya sejam sehari, lima hari seminggu. Sesetengah pesakit memilih 2-jam setiap hari Rejimen, yang mengurangkan masa siap rawatan. Tempoh rawatan dan tempoh rehat bergantung kepada keadaan pesakit, berapa banyak pembesaran diastolic diperolehi, toleransi pesakit dan tanda-tanda untuk penggunaan EECP.

Apakah mekanisme EECP?
Kajian klinikal menunjukkan bahawa rawatan EECP boleh mewujudkan ‘semulajadi’ jalan pintas arteri yang disekat. Pada dasarnya terdapat dua mekanisme terlibat dalam terapi ini. Apabila kita mengeluarkan diastolic pembesaran, ini menyebabkan pembukaan banyak saluran darah yang tidak aktif di tengah-tengah yang membantu di melangkau saluran yang disekat. Selain itu, rawatan ini menggalakkan saluran darah untuk membentuk colletrals iaitu kapal-kapal kecil yang baru. Saluran atau cagaran ini akhirnya boleh menjadi laluan yang tetap kepada otot jantung yang sebelum ini dinafikan aliran darah dan oksigen yang mencukupi.

Apakah tanda-tanda EECP?
Pesakit-pesakit angina yang tidak lega dengan ubat-ubatan, pesakit yang tidak berhasrat untuk pembedahan pintasan, pesakit yang contraindicated untuk melangkau atau Angioplasti seperti kegagalan buah pinggang, kegagalan hati, kes-kes COPD yang teruk, meresap penyakit kencing manis, sangat usia pesakit Sindrom x, penyakit microvessel iaitu, iskemia dan dilated kardiomiopati pesakit semua boleh pergi EECP.

Apakah kontra EECP?
Teruk regurgitation aortic dan aortic stenosis tulang belakang, kaedah temubual mendalam urat, kehamilan, tekanan darah tinggi sangat dan teruk penyakit vaskular periferi yang kontra bagi EECP

Kesan-kesan sampingan EECP
EECP tidak mempunyai kesan sampingan kecuali sedikit kulit lebam Khas Bilakah pesakit tidak memakai seluar betul kulit semasa rawatan. Berbeza dengan Angioplasti atau pintasan, ia adalah prosedur yang benar-benar selamat tanpa sebarang risiko yang besar kepada pesakit.

Manfaat kepada pesakit
Selepas EECP, pesakit boleh berjalan kaki jarak yang lebih lama tanpa rasa sakit dada atau sesak. Meningkatkan kualiti hidup pesakit luar biasa. Dia boleh mengambil bahagian dalam aktiviti harian. Lebih-lebih lagi, ubat-ubatan pesakit juga menurun, kurang perlu mengambil sub lingual nitrat. Selepas rawatan kegagalan jantung pesakit tidak perlu mengambil kuantiti tinggi diuretics.

Pengesahan keputusan EECP.
Sebelum dan selepas rawatan kami melakukan ECG, Echocardiography, TMT ujian dan imbasan thallium tekanan. Semua ujian ini mengesahkan keputusan EECP. Di ECG terdapat penurunan ST mark segmen kemurungan atau lain-lain perubahan iskemia, terdapat pertambahan lenting pecahan dalam Echo, TMT ujian menunjukkan bahawa pesakit yang boleh berjalan jarak yang lebih lama tanpa sakit dada, dan thallium ujian tekanan juga menunjukkan bahawa terdapat tarikh berkesan lebih kurang atau tiada di dalam hati.

Apakah kos EECP?
Caj EECP adalah kira-kira satu pertiga daripada Angioplasti dan seperenam kos arteri koronari pembedahan pintasan. Di Pakistan EECP caj adalah AS $ 2400 di tengah-tengah Dr. Armughan EECP Sialkot klinik.

Insurans & liputan Medicare
Di Amerika Syarikat, lebih 120 penanggung insurans akan meliputi EECP. EECP telah telah dilindungi tempatan oleh Paramount, John Hancock, kanan rasa, Paramount Elite, pekerja Comp, Ohio HMO Kesihatan, Messa, Acordia, akses, Envirosource, EV manfaat, kesihatan pertama, manfaat Harrington, Fortis, manfaat Gallagher, Ng Amerika, penjagaan kesihatan United, kesihatan Perikatan pelan, perubatan bersama, lagu, kebanyakan Blue Cross/Blue perisai rancangan, Aetna, pelan Kesihatan Keluarga, dan Fountainhead. Pra-kebenaran yang diperlukan untuk pesakit FHP, Paramount, kanan rasa, Paramount Elite dan HMO Kesihatan Ohio. Medicare dan Medicaid melindungi EECP di pesakit kelas 3 atau 4 kelas angina (sakit dada) yang bukan calon-calon yang baik bagi pembedahan pintasan (CABG)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *