E.Excel – pembelajaran kemajuan dan pengecualian osteoporosis

Orang-orang dengan bahaya besar untuk membangunkan osteoporosis yang berbingkai kecil wanita lebih than umur 50 tahun. Sekitar, 2 dalam 5 wanita di atas 50 di Amerika Syarikat akan tertakluk kepada pinggul, tulang belakang atau pergelangan tangan patah kadang-kadang sepanjang hari-hari selebihnya existense mereka. Wanita hitam pengalaman kecenderungan yang menurun daripada patah pinggul disebabkan osteoporosis berbanding wanita yang putih di Amerika Syarikat, tetapi kejadian osteoporosis di kalangan wanita Hispanik dan Asia adalah berkaitan dengan yang ditemui di kalangan wanita yang putih. Lelaki, terutamanya warga tua lelaki, mungkin juga mengalami osteoporosis. Memandang ke hadapan, AS kesihatan dan manusia Jabatan menyimpulkan bahawa dalam bahaya keretakan seumur hidup pasti akan merangsang bagi semua kumpulan etnik seperti orang wujud lagi. Menjelang 2020, salah satu dalam dua rakyat Amerika yang lebih daripada 50 dijangka mengalami atau pada bahaya mendapat osteoporosis dalam hip. Dan risiko untuk membangunkan osteoporosis di tempat-tempat yang berbeza dalam rangka yang lebih besar.

Bagaimana boleh kita lihat selepas diri kita ini menacing gangguan?

Di mana astuteness tipikal menegaskan devouring banyak produk tenusu untuk menguatkan kalsium, Immunologi pemakanan theorizes kacang soya dan kalsium dari loji bekalan mengadakan jawapan. Isoflavones mengalami telah diturunkan untuk meningkatkan ketumpatan tulang, dan soyfoods adalah, bagi maksud-maksud yang mudah, hanya bekalan nutrisi pemakanan berkaitan isoflavones. Chickpeas dan lain-lain kekacang juga mengandungi isoflavones, tetapi dalam kuantiti yang banyak kurang ketara.

Soya Isoflavones

Isoflavones yang utama dalam kacang soya adalah genistein dan daidzein. Dalam subclass flavonoid, isoflavones mempunyai kimia Perlembagaan setanding dengan 17 beta-estradiol Tempahan memujuk, biologi berlaku estrogen, jadi ia biasanya diistilahkan sebagai fitoestrogen. Mereka mengikat dua penerima estrogen dan perubahan proses-proses dikawal estrogen. Banyak daripada mereka keputusan akhir, walaupun pelbagai melibatkan alpha penerima estrogen yang tipikal.

Sains Tempahan telah mendedahkan penerima estrogen yang segar, beta estrogen-penerima. Beberapa jenis tisu di dalam badan bercabang dalam penyebaran mereka estrogen-penerima alpha dan beta estrogen-penerima. Sebagai contoh, sel-sel pembiakan adalah sedalam-dalamnya di alpha penerima estrogen, manakala tisu tulang yang mempunyai jumlah yang lebih besar daripada beta estrogen-penerima. Soya isoflavone, genistein, menyatukan lebih mudah untuk beta estrogen-penerima berbanding kepada kepada penerima estrogen alpha. Perdagangan pelbagai tisu reseptor alpha dan beta mempamerkan bahawa isoflavones mungkin mempunyai keputusan akhir tisu khusus. Isoflavones, oleh yang demikian, mungkin mengawal beberapa proses biologi yang dikawal selia oleh estrogen, termasuk tulang metabolisme. Maklumat semasa, Dr. Bahram Arjmandi, soya atas penyiasat Jabatan manusia, pemakanan dan Dietetik, Universiti Illinois di Chicago berkata, “kami menyedari bahawa ketumpatan tulang dikukuhkan dengan mengasingkan pemakanan soya, lebih penting lagi, tulang kualiti dipertingkatkan. Ini adalah sangat penting untuk populasi yang semakin meningkat rakyat Amerika yang menjalani awal osteoporosis.”

Mengapa osteoporosis bukanlah hanya kira-kira kalsium?

Fungsi kalsium di dalam badan adalah rumit. Bukan sahaja ianya satu komponen utama dalam tulang-tulang kita, namun ianya juga penting untuk fungsi otot yang betul. Badan menggunakan tulang-tulang kita kepada longgokan kalsium, menambah kepada mereka dan mengurangkan daripadanya kerana masa yang timbul. Semakin kita berusia, keupayaan untuk adjoin kalsium untuk tulang-tulang kita merosot kerana banyak berkaitan umur faktor, antaranya ialah penurunan ketumpatan tulang dalam badan kita. Tapi diet juga mempengaruhi kuantiti kalsium dalam badan kita, kita boleh melihat bahawa persamaan kalsium sangat rumit.

Protein membina tisu-tisu dalam kemajuan dan pembaikan dan redeems tisu seluruh kehidupan kita. Walau bagaimanapun, protein haiwan juga meningkatkan keperluan kalsium badan oleh rembesan kalsium yang semakin meningkat. Jadi, yang menegaskan ‘ berkesan ‘ kalsium, seperti susu, hasil tenusu dan produk lain dari sumber haiwan, yang juga cara terbaik untuk menggugurkan kalsium sejak kandungan protein mereka! Kalsium yang diperolehi daripada sumber tumbuhan seperti kacang soya, wakame dan pearl boleh dapat cepat devoured ke dalam tubuh dengan tiada kerugian.

Natrium dan klorida, unsur-unsur garam, menambah keperluan kita untuk kalsium, oleh rembesan kalsium di dalam air kencing yang semakin meningkat. Individu yang membelanja diet garam yang berkurangan boleh memartabatkan baki kalsium pada satu pengambilan kalsium yang rendah, namun orang-orang dengan pengambilan garam yang tinggi akan masa lebih banyak kalsium.

Oxalate exalts keperluan kalsium oleh menghalang dengan penyerapan kalsium daripada makanan yang di mana ia didapati. Beberapa makanan kesihatan yang mempunyai kalsium menyediakan tiada kalsium kepada badan kerana kalsium kimia mereka dipaksa untuk oxalates yang sedia ada dan badan tidak boleh memecah pautan untuk imbibe kalsium.

Vitamin A adalah penting untuk kesihatan tulang. Walau bagaimanapun, terlalu banyak vitamin A telah dikaitkan untuk tulang dan maklum dalam bahaya itu daripada patah pinggul. Saintifik penganalisis percaya bahawa jumlah yang tidak perlu vitamin a menghimpunkan untuk merancakkan lagi osteoclasts, sel-sel yang melanggar ke tulang. Mereka juga dianggap campur bahawa lebihan vitamin A mungkin tangan dengan vitamin D.

Ketahanan yang berbeza terhadap osteoporosis

Immunologi pemakanan juga mempunyai pertahanan yang ditambah bagi osteoporosis: senaman, salah satu daripada empat kepercayaan penting Immunologi pemakanan.

Bersenam pada usia awal aggrandizes ketumpatan mineral tulang yang masih berkembang. Meneruskan latihan sepanjang hidup anda mengurangkan kehilangan tulang sebaik sahaja. Senaman bukan sahaja menggalakkan kesihatan tulang, ia juga exalts otot kuasa, penyelarasan, kestabilan, keanjalan dan seterusnya meningkatkan tahap kesihatan dan kualiti hidup. Beberapa jenis senaman, berilah tulang pembangunan dan membina otot-otot yang menyokong tulang yang terbaik berjalan, senaman aerobik, dan tai chi. seperti yang kita menjadi tua, kekuatan latihan juga pilihan yang baik untuk kesihatan tulang. Seperti kita membentuk otot, badan kita secara automatik membina tulang tambahan mengekalkan jisim otot.

Menggunakan senaman, apa jua usia anda, adalah bukan sahaja diperlukan yang utama daripada Immunologi pemakanan, malah Ketua keutamaan untuk mencegah osteoporosis.

Menyelesaikan persamaan

Mengikut kami kesihatan dan manusia Jabatan, berjuta-juta individu-individu yang lebih besar daripada umur 50 di Amerika Syarikat mempunyai osteoporosis dalam pinggul atau osteopenia pinggul yang dan risiko osteoporosis dan komplikasinya. Walaupun kita mempunyai yang mengatakan dalam sama ada atau tidak kami menggulung ukuran. Immunologi pemakanan telah diiktiraf kami dengan cara: loji sumber kalsium dan soya isoflavones dengan senaman membantu menyelesaikan persamaan osteoporosis dan menyebabkan tulang-tulang yang sihat sepanjang hayat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *