E Cig risiko kesihatan

E Cig risiko kesihatan

Digunakan untuk Ijazah yang meningkat ke atas bukan semata-mata Amerika tetapi di seluruh dunia, e-rokok merupakan yang berkembang amat cepat dan teknologi baru yang popular. Manakala di luar e-rokok seolah-olah benar-benar selamat terdapat elemen yang menyusahkan untuk pertumbuhan mereka, dan itulah hakikat yang tiada siapa yang benar-benar tahu banyak tentang mereka atau Apakah implikasi Kesihatan jangka panjang ke atas mereka Merokok.

Ia terpulang kepada setiap individu untuk menentukan tahap risiko yang mereka bersedia untuk mengambil dalam kehidupan mereka dan dengan tabiat yang mereka menerima pakai apa. Masih, itu tidak bermakna anda harus memulakan (atau Teruskan) untuk e-rokok asap tanpa beberapa idea apa masalah mereka boleh menyebabkan anda.

Risiko kesihatan hanya sebenar jangka panjang

Terdapat risiko kesihatan hanya satu yang berkaitan dengan e-rokok yang kita benar-benar sedar dan itulah hakikat yang kita adalah sebahagian besarnya jahil ke atas mereka. Risiko kesihatan terbesar sekitar e-rokok adalah ketidaktentuan mereka. Mereka boleh menghasilkan lebih banyak risiko kesihatan yang kita tidak sedar dan yang tidak akan datang kepada cahaya untuk dekad baru.

Sebaliknya mereka juga mungkin benar-benar selamat. Pertimbangkan contoh lazik rawatan mata. Borang Pembetulan penglihatan bertemu tahap awam permusuhan dan penggera yang serupa apabila ia mula-mula tiba di pasaran. Orang datang dengan segala macam cerita-cerita seram ke apa lazik rawatan mungkin tidak.

-Sesetengah orang merasakan lazik rawatan pada mulanya akan bekerja dan kemudian mata anda akan kembali ke keadaan awal mereka dengan cepat

-Sesetengah orang fikir lazik rawatan akan menyebabkan masalah yang serius untuk beberapa minggu pertama selepas rawatan dan kemudian tidak bahkan meningkatkan wawasan

-Sesetengah orang meramalkan lazik rawatan akan menyebabkan kebutaan selepas beberapa tahun

Jadi apa yang terjadi dengan semua orang-orang Terhos yang lazik, tidak menyebut berjuta-juta orang-orang lain yang telah mendapat ia baru-baru ini? Tidak ada yang buruk. Beberapa orang mempunyai pengalaman buruk atau dua tetapi keseluruhan majoriti besar, menggalakkan orang-orang yang telah mendapat lazik menerima manfaat visi besar-besaran yang berlangsung. Selain itu rawatan itu sendiri telah bertambah baik berbanding tahun-tahun dan menjadi lebih cepat, lebih berkesan dan lebih selamat.

Ia adalah mudah untuk berfikir sehingga cerita-cerita seram untuk e-rokok tetapi peluang yang kebanyakannya kebimbangan berasas dan tidak akan berdiri untuk penelitian dari semasa ke semasa. Serupa dengan lazik, teknologi e-rokok akan juga meningkatkan selama bertahun-tahun dan meminimumkan apa-apa masalah yang mungkin muncul dengan mereka beberapa tahun yang pertama di pasaran.

Kita boleh spekulasi endlessly ke atas risiko-risiko kesihatan persekitaran e-rokok tetapi pada akhir hari risiko hanya sebenar sedang menggunakan peranti yang kesan jangka panjang yang tidak diketahui. Seperti kebanyakan perubatan teknologi baru terdapat di peluang baik e-rokok mempunyai tiada kesan kesihatan jangka panjang yang negatif. Peluang e-rokok seperti lazik, akan membuktikan dari semasa ke semasa supaya tidak memudaratkan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *