E Cig Kesihatan kebimbangan – kebimbangan Kesihatan umum dengan Rokok Elektronik

E Cig Kesihatan kebimbangan – kebimbangan Kesihatan umum dengan Rokok Elektronik

Dari tarikh e-rokok mula diperkenalkan ke pasaran Amerika Syarikat pada tahun 2007 telah banyak kebimbangan kesihatan ke atas alat-alat ini. Banyak kebimbangan awal ini telah jelas diilhamkan semata-mata oleh hakikat e-rokok kelihatan seperti rokok tradisional dan berusaha untuk meniru fungsi mereka (walaupun dengan cara yang selamat). Kebimbangan ini seterusnya telah diburukkan lagi oleh hakikat e-rokok boleh dibeli dengan mudah dan tanpa sebarang sekatan umur. Melihat anak-anak muda di bawah umur 18 dapat membeli dan menggunakan peranti yang menyerupai Rokok Elektronik adalah cukup untuk membuat bantahan awam yang berterusan ke atas e-rokok. Sudah tentu, kelantangan yang tinggi masalah kesihatan ini tidak dalam mana-mana cara bermakna kebimbangan ini benar-benar sah.

Kekaburan dalam masalah kesihatan E-Rokok

Ia harus jelas dari cepat melihat sejarah hysteria atas bahawa kebanyakan masalah kesihatan orang ramai ke atas alat-alat ini tidak bertapak di mana-mana jenis kajian saintifik atau statistik yang ketat mencapai e-rokok. Sebaliknya kebimbangan ke atas rokok ini mempunyai pelbagai “bersalah oleh Persatuan”. Jika mereka kelihatan seperti rokok dan jika mereka bertindak seperti rokok daripada mereka mestilah hanya sebagai tidak sihat seperti rokok.

Kecuali, ini tidak benar. E-rokok mungkin kelihatan seperti rokok tetapi mereka benar-benar tidak bertindak seperti rokok. Mereka tidak menghasilkan asap, mereka menghasilkan Wap. Mereka tidak bekerja dengan combusting perkara Kering, mereka bekerja dengan vaporizing cecair. Mereka mungkin kelihatan seperti rokok dan pengilang mereka mungkin telah bekerja keras untuk memastikan mereka wap yang mempunyai persamaan yang estetik dengan asap rokok, tetapi orang-orang senior deceiving.

Apa-apa masalah kesihatan yang samar-samar yang berkitar pada Persatuan yang cetek perlu segera tidak diambil kira.
Mendapatkan tertentu ke atas masalah kesihatan E-Rokok

Jika anda benar-benar melihat khusus Apakah e-rokok dan apa yang mereka berikan anda akan mendapati beberapa perkara untuk merasa khuatir. Orang-orang yang telah mempelajari alat-alat ini berasa bimbang tentang hakikat yang tiada siapa yang tahu apa yang berlaku dalam jangka masa panjang Bilakah anda menyedut wap Nikotin. Ada pakar bimbang katrij Nikotin cecair yang bocor. Orang lain akan mengambil berat tentang bahan-bahan kimia berpotensi berbahaya yang dimasukkan ke dalam katrij ini. Banyak orang bimbang bahawa ia adalah lebih mudah untuk Merokok terlalu banyak e-rokok kerana mereka tidak diukur dengan cara yang sama sebagai rokok yang tradisional. Masih lain merasa bimbang terhadap Nikotin kandungan katrij ini dan sama ada mereka akan tepat dilabelkan.

Ini adalah semua kebimbangan kesihatan yang sah yang mengisahkan e-rokok dan mereka semua mempunyai satu persamaan-sangat spesifik! Kebimbangan ini berputar di sekitar unsur-unsur fakta e-rokok yang kita semua menyedari dan yang telah dibuat awam (sama ada oleh Syarikat sendiri atau oleh organisasi siasatan yang berwibawa seperti FDA).

Tetapi bagaimana pula dengan kanak-kanak?

Ia sepatutnya jelas kini satu-satunya cara untuk mempertimbangkan kebimbangan kesihatan ke atas e-rokok boleh dipercayai jika ianya sangat khusus berkaitan dengan data sebenar atau unsur-unsur yang jelas khusus untuk peranti ini.

Malangnya majoriti menangis lebih bahaya Kesihatan potensi e-rokok berkisar kebimbangan yang samar-samar mengenainya menyebabkan pada asasnya masalah yang sama kesihatan seperti rokok walaupun bekerja dari satu set mekanisme yang sama sekali berbeza. Jika anda melihat contoh-contoh bantahan awam yang panjang cukup anda melihat benang antara mereka, dan itulah kebimbangan ke atas kanak-kanak fakta yang mampu membeli Rokok Elektronik.
Kerana mereka tidak menggunakan tembakau terdapat tiada undang-undang persekitaran e-rokok dan mereka tidak dikawal selia. Terdapat sekatan umur untuk membeli mereka dan mereka boleh dibeli dalam talian dengan mudah oleh sesiapa sahaja yang ingin mendapatkan set atau sesetengah katrij.

Sementara kebimbangan ke atas kanak-kanak menggunakan e-rokok sudah tentu juga diasaskan, itu tidak bermakna kita harus menerima kebimbangan yang samar-samar dan tidak jelas dan membiarkan mereka awan pendapat kami ke atas alat-alat ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *