Dulan baru mungkin ubat tahan

Dulan baru mungkin ubat tahan

Clap, atau dulan dikenali dalam masyarakat perubatan mempunyai kebimbangan baru tentang penyakit jangkitan seks ini tidak berbahaya. Lebih 700,000 kes baru yang dilaporkan setiap tahun dan ini dapat memberi isyarat awal wabak yang baru dengan STD ini kerana ground zero jika ia tidak ditangani secepat mungkin.

Sekian lama dulan telah telah dianggap sebagai benar-benar tiada masalah besar. Pada dasarnya dengan sesetengah antibiotik timbuh ia pergi dengan tiada kesan yang berpanjangan. Baru-baru Walau bagaimanapun tekanan baru PCB ini telah bertutup dan satu ini berbeza dengan Vista adalah salah satu yang tahan dadah.

Salah satu kebimbangan terbesar adalah isu sekitar penyebaran penyakit ini kerana ia adalah salah satu yang paling biasa penyakit di Amerika Syarikat tetapi boleh mengambil masa sehingga 30 hari untuk mempamerkan gejala-gejala yang pada dasarnya membenarkan tingkap besar yang penyakit ini boleh dihantar dari satu orang kepada seterusnya. Lebih menyusahkan daripada itu adalah hakikat bahawa ramai wanita bertindak sebagai pembawa penyakit dan tidak pernah benar-benar membangunkan apa-apa gejala daripadanya. Melainkan mereka mendapatkan diuji mereka hanya tidak tahu bahawa mereka memilikinya.

STD pakar percaya bahawa dulan adalah hanya salah satu contoh penyakit yang keminatan ke pepijat super dan telah berubah menjadi yang tahan kepada senjata semasa ubat-ubatan yang digunakan untuk merawat clap itu. Ini juga boleh menjadi permulaan pencerobohan super clap yang akan mendapat tanah baru dan causalities sehingga dan jika rawatan perubatan yang baru ditemui. Ubat-ubatan semasa hanya boleh berkesan jika ia adalah merawat penyakit itu tidak berubah menjadi satu strand lebih virile. Penyelidikan menunjukkan bahawa STD akan kembali lebih kuat daripada pernah sebelum dan sukar untuk merawat. Ini baru super dulan gejala termasuk oozing dan keradangan lengkap kehilangan kesuburan untuk wanita dan lelaki.

Tidak dilindungi seks dengan berbilang pasangan di luar hubungan monogami adalah tingkah laku disyaki yang menyebabkan STD yang biasa. Apabila terlibat dalam aktiviti seks jenis ini adalah sangat penting untuk menggunakan kondom yang dengan setiap rakan kongsi. Sudah hari-hari yang banyak STD seperti dulan adalah apa-apa melayan mudah dan penyembuhan dan sikap “tiada masalah besar”. Bilangan STD yang tahan dadah akan meningkat dan ia juga penting untuk ingat bahawa tidak menunjukkan sebarang gejala tidak bermakna anda tidak sebuah pesawat atau memberikan penyakit kepada orang lain, yang akan seterusnya memindahkannya kepada lebih ramai orang yang tidak curiga. Cara selamat untuk dilindungi seks dan mempunyai ujian berkala untuk mengetahui pasti anda akan bebas daripada penyakit dan tidak alasan bahawa STD ini sedang tersebar jika tidak perlu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *