Duit boleh beli kebahagiaan-Adakah ia benar-benar benar?

Duit boleh beli kebahagiaan-Adakah ia benar-benar benar?

Seseorang berkata, wang boleh membeli segala-galanya, termasuk kebahagiaan. Wang memainkan peranan yang penting dalam kehidupan seharian kita. Tanpa Wang, kita boleh melakukan apa-apa. Undoubtly, wang membawa kita dan Keselamatan bahawa ia merupakan asas kebahagiaan. Tidak mengatakan perlu menjadi kaya, terdapat perasaan berpuas hati yang anda dapat apabila semua bil-bil yang dibayar penuh dan makan malam di atas meja.

Kajian-kajian baru menunjukkan bahawa wang sebenarnya, boleh beli kebahagiaan. Ramai responden percaya bahawa wang hanya seperti lampu hijau dan tiada siapa akan menolak ia, yang adalah termasuk kebahagiaan. Adakah ia benar-benar benar? Beberapa suara yang akan datang.

“Saya tidak bersetuju dengan itu. Ramai orang mengadakan idea bahawa perkara-perkara yang terbaik dalam kehidupan kita adalah bebas. Separuh yang tepat. Sebagai contoh, Allah memberikan kita sebuah badan yang baik apabila kita datang ke dunia ini, tetapi sesetengah orang tidak hargai, bahkan membazir. Tanpa kesihatan yang baik, bagaimana anda boleh mengatakan kau kebahagiaan? Wang tidak boleh membeli kesihatan untuk anda. ”

“Saya bersetuju di atas. Salah satu rakan saya miskin sebelum dia berkahwin, suaminya suka dia begitu banyak. Walaupun hidup miskin, beliau telah masih memberikan beberapa suprises melalui kesan Nya, seperti makan malam yang lazat, cincin yang serba boleh, tiba-tiba muncul dalam syarikat beliau di tingkat bawah. Mereka akan gembira dan berpuas hati dengan itu. Segala-galanya berubah selepas suaminya yang dinaikkan pangkat. Dia adalah sibuk dengan kerja-kerja beliau, beliau intercourses sosial. Mereka akan kaya dan kaya, tetapi dia tidak berpuas hati dan tidak berpuas hati. Akhirnya, mereka mendapat perceraian kerana suami jatuh cinta dengan orang lain.”

“Saya seorang yang amat gembira. Saya mempunyai kehidupan yang selesa, seorang suami penyayang yang hebat dan menarik anak-anak. Saya tinggal di rumah yang kecil, tetapi teratur dan dihias indah. Saya biasanya selalu sangat berharap dan mempunyai sikap yang positif mengenai kehidupan. Kerana saya sudah orang yang bahagia, yang datang ke dalam sedikit wang tambahan, seperti Hadiah, kerja sambilan, kerja berbayar yang tinggi, yang akan membeli saya kebahagiaan beberapa. Bagi saya, wang membeli sekuriti. Ia bermaksud tertanya-tanya tidak sama bagaimana saya akan mampu untuk membaiki kereta, atau bagaimana aku akan membayar bil perubatan, atau worring mengenai apa yang akan berlaku jika saya kehilangan insurans kesihatan atau jika suami saya akan mendapat sakit. Mempunyai wang boleh memberi jaminan bahawa semua kebimbangan saya boleh dikendalikan dengan cara yang terbaik. Saya juga boleh melakukan perkara-perkara yang saya selalu ingin berbuat demikian, seperti Tempahan Lawatan dunia, atau mengambil saya seisi keluarga serta-merta dan lanjutan percutian Disney yang besar atau pelayaran. Saya dapat membeli sebuah rumah di tepi pantai, dan membayar untuk tuisyen sekolah perubatan anak saya tanpa dia perlu mengambil pinjaman. Wang boleh membeli kebahagiaan tambahan, tetapi saya fikir ada untuk menjadi seorang yang agak gembira di tempat yang pertama.”

Lazimnya bercakap, orang lain memegang pendapat yang berbeza tentang hubungan antara duit dan kebahagiaan. Dalam kes itu, kajian ini mencadangkan bahawa anda mempunyai wang yang cukup untuk menampung perbelanjaan asas, anda harus merasa berpuas hati dan tidak perlu risau masalah wang. Apa yang perlu anda lakukan sekarang? Menikmati kehidupan anda dan memberi lebih banyak masa untuk keluarga anda, sudah tentu juga untuk badan anda. Mereka adalah semua sumber kebahagiaan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *