Dubai Healthcare City

Dubai Healthcare City

Dubai HealthCare City adalah unik, kerana ia adalah sebuah bandar di dalam bandar, di mana kedua-dua industri farmaseutikal dan penjagaan kesihatan berada di bawah satu bumbung.Pemaju dan pemilik akan Dubai Holding. Projek ini akan melibatkan kos $1.8 bilion.Institusi-institusi berikut akan ditempatkan di sini:

* Penyelidikan – dan pusat-pusat pemulihan, * perubatan latihan Institut, * hospital swasta dan klinik, * pejabat-pejabat farmaseutikal dan Spa.

Projek ini telah dirangka untuk menggalakkan pelancongan kesihatan. Atas sebab ini terdapat juga beberapa rumah pangsa, villa kediaman dan Hotel bintang yang lima, yang dikelilingi oleh sebuah Tasik buatan manusia.HealthCare City di Dubai akan terletak di jalan lama Metha, di sebelah anak sungai dan berhampiran hospital Al-Wasl dan Wafi City.By awal 2010, ia akan mempunyai stesen Dubai Metro sendiri di laluan hijau. Pada penghujung 2008, 17 Hospital dirancang untuk DHCC dengan jumlah katil 780. Hospital-hospital yang sedang dalam pembinaan boleh dikategorikan seperti berikut:

* Hospital Ketua saya – kardiologi * Hospital besar II – III Hospital Obstetrik * Agung (150 buah katil) * Kemudahan penjagaan jangka panjang (100 katil) * rumah jagaan kejururawatan (50 katil) * Otopedik Hospital (20 katil) * Hospital pembedahan plastik saya (25 katil) * pembedahan plastik Hospital II (25 katil) * Rehabilitation Hospital (300 katil) * sukan Perubatan Hospital (100 katil) * Kemudahan penjagaan jangka panjang (100 katil) * Urologi Hospital (30 katil) * Hospital Universiti (400 katil)

Di Hospital Universiti dijangka akan siap pada penghujung 2008. Pada masa ini, calon-calon untuk kursus Pascasiswazah akan dihantar ke Boston (Amerika Syarikat). Tetapi matlamat utama untuk menubuhkan sebuah pusat latihan Siswazah perubatan, yang akan dikaitkan dengan sekolah perubatan Harvard dan hospital latihan. Pusat akademik ini menjanjikan Cari rujukan perubatan Tempahan lengkap di dalam negara, dengan mempunyai sebuah pusat penyelidikan sains kehidupan dan Al Maktoum perubatan Library.The Pusat penyelidikan sains kehidupan, adalah sebuah auditorium dengan 300 kerusi.Oleh itu ia adalah satu projek yang besar dengan juga sebuah sekolah kejururawatan jangkaan, yang akan memuatkan 200 pelajar, menawarkan asas dan latihan peringkat Sarjana.

Semasa menunjukkan fungsi bandar Dubai HealthCare sebahagiannya. Terdapat kira-kira 760 kakitangan, doktor mana 130. Mengikut jangkaan Fasa 1 & 2 akan beroperasi sepenuhnya menjelang 2010.

Seterusnya senarai hospital-hospital swasta dan pejabat telah diumumkan sehingga kini:

* American Academy pembedahan kosmetik Hospital * Universiti Amerika di Beirut Perubatan Pusat * Dr. Sulaiman Al Habib Perubatan Pusat * Eleva wanita di Hospital * London besar Ormonde jalan Hospital Dubai pejabat * Mayo klinik Timur * The City Hospital (Welcare, Varkey Kumpulan) * The Dubai Creek Hospital (Welcare, Varkey Kumpulan) * Universiti Hospital * Universitatsklinikum Hamburg-Eppendorf syarikat-syarikat farmaseutikal yang berikut adalah sudah beroperasi dengan pejabat-pejabat dan makmal di Dubai City penjagaan kesihatan: * AstraZeneca * Johnson & Johnson * Novo Nordisk * Wyeth Pharmaceuticals

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *