Dubai antara paling mahal untuk pekerja asing

Dubai antara paling mahal untuk pekerja asing

Dubai, di Emiriah Arab Bersatu adalah 32 bandar termahal di dunia bagi ekspatriat untuk hidup secara keseluruhannya dan paling mahal di dunia untuk Restoran, Menu keluar dan Hotel, kata perbandingan Antarabangsa kos sara hidup di Xpatulator 228 lokasi antarabangsa. Perbandingan ini menggunakan harga pelbagai perkhidmatan dan barangan ekspatriat yang menghabiskan wang. Kumpulan bakul kos sara hidup termahal di Dubai, daripada 228 lokasi antarabangsa, adalah seperti berikut.

Dubai adalah yang termahal di dunia untuk Restoran, makanan dan Hotel, ke-4 yang paling mahal dalam dunia untuk pakaian dan kasut produk, ke-5 yang termahal di dunia bagi penginapan (iaitu tanah, gadai janji, air, elektrik, dll), 28 yang paling mahal di dunia untuk penjagaan kesihatan (perubatan dan perubatan insurans am), 32nd yang paling mahal untuk pelbagai barangan seperti pegunlinen, Ulangtahun yang paling mahal di dunia untuk rekreasi & budaya perbelanjaan seperti buku, panggung wayang, DVD, peralatan dan lain-lain sukan). Sebaliknya Dubai adalah ke-7 yang termurah di dunia untuk perbelanjaan komunikasi seperti telefon, internet dan telefon mudah alih perbelanjaan.

Aspek-aspek kedudukan yang tertinggi daripada kos sara hidup mempunyai implikasi yang penting bagi orang-orang yang berunding gaji seorang ekspatriat di Dubai. Dubai mempunyai 3 kategori bakul yang disusun di atas 5 tempat paling mahal di dunia. Ia akan menyelamatkan expatriate yang banyak wang untuk mencuba dan memasukkan barang-barang sebagai faedah-faedah yang disediakan oleh majikan, selain gaji. Pertama, Dubai adalah satu tempat yang paling mahal di dunia untuk Restoran, makanan dan Hotel. Kecuali kos ini dilindungi sedikit sebagai, contohnya perbelanjaan perniagaan dibayar, Makan di luar akan hampir dijangkau untuk kebanyakan ekspatriat. Kedua ia akan bernilai membawa pakaian dengan anda di mana anda adalah berdasarkan sebelum berpindah ke Dubai, seperti kos pakaian dan Kasut berada di kedudukan tempat ke-4 yang paling mahal di dunia bagi ekspatriat. Ketiga dan mungkin yang paling penting, ia adalah penting bahawa penginapan boleh dirundingkan sebagai manfaat yang disediakan. Kos penginapan (sewa atau gadai janji dan utiliti) di Dubai berada di kedudukan ke-5 yang termahal di dunia bagi ekspatriat. Jika anda ingin berunding untuk pakej ekspatriat yang tidak termasuk penginapan, anda akan mendapati sebahagian besar daripada gaji anda untuk dibelanjakan pada rumah atau rata, yang akan membuat ia amat sukar untuk menjimatkan wang semasa tinggal di Dubai.

Bagaimana maklumat kos sara hidup yang digunakan bergantung pada kaedah organisasi.

Kaedah kadar gaji menggunakan expatriate di rumah gaji sebagai asas dan membina pakej gaji untuk tugasan antarabangsa. Unsur-unsur yang ditambah gaji biasanya akan perbezaan kos sara hidup, kualiti hidup kesusahan) perbezaan dan kadar pertukaran. Seseorang yang berpendapatan AUD$ 100 000 di Sydney yang mengambil tugasan di Dubai akan mempunyai kadar berikut:

Asas gaji AUD$ 100 000 X kadar pertukaran Premium X COLI X kesusahan = pakej tugasan dalam dolar Amerika.

Menggunakan Xpatulator seseorang memperolehi AUD$ 100 000 di Sydney, akan mendapat pakej tugasan yang USD $ 710 89 di Dubai.

Pendekatan kuasa gaji (SPPP) berusaha mencapai pariti gaji antara lokasi antarabangsa. Apa yang akan menjadi setara dengan gaji di Dubai di tempat-tempat lain di dunia dari segi kuasa membeli? Kita berbanding kuasa membeli dengan membandingkan tahap gaji yang diselaraskan untuk perbezaan kos sara hidup, dan kesusahan yang relatif. Menggunakan pendekatan ini kita mengira gaji USD $75 000 di Dubai adalah bersamaan dengan USD$ 980 67 di Beijing, USD$ 57 812 di Johannesburg, USD$ 96 089 di London, USD$ 71 239 di New Delhi, dan USD$ 533 79 di Paris Perancis, untuk mencapai kuasa beli gaji sama di setiap lokasi.

Kaedah elaun kos sara hidup (COLA) menggunakan maklumat kos sara hidup untuk menentukan berapa banyak COLA untuk membayar untuk tugasan antarabangsa. COLA yang adalah elaun yang dibayar kepada seorang expatriate untuk memberi pampasan kepada mereka di mana kos hidup lebih tinggi. Di mana kos hidup lebih rendah, amalan lazim adalah tidak untuk melaraskan gaji ke bawah, iaitu semata-mata tidak membayar COLA yang di mana kos sara hidup lebih rendah. Seseorang yang berpendapatan AS$ 57 812 di Johannesburg dihantar pada tugasan antarabangsa ke Dubai, mereka akan dibayar COLA yang ditentukan sebagai berikut: USD$ 75 000 di Dubai kurang USD$ 57 812 di Johannesburg = USD$ 17 188 COLA di Dubai. COLA yang lebih ke atas dan dibayar kepada gaji semasa individu, dan biasanya dikaji semula secara tahunan, atau ketika perubahan COLI yang lebih daripada 10%.

Tidak kira pendekatan organisasi anda untuk menentukan gaji ekspatriat, realitinya adalah bahawa Dubai telah menjadi tempat yang sangat mahal untuk expatriate untuk hidup, dan sekarang di tempat yang paling mahal di dunia untuk Restoran, makanan dan Hotel, ke-4 yang paling mahal untuk pakaian dan Kasut, dan lima (5) paling mahal di dunia bagi ekspatriat untuk penginapan. Kedua-dua individu dan organisasi perlu mengambil kira untuk kedua-dua baru dan sedia ada expatriate yang berpangkalan di Dubai.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *