Dua jurang yang terbesar dalam setiap Pelan insurans yang bersalin

Dua jurang yang terbesar dalam setiap Pelan insurans yang bersalin

Walaupun “Kesantaian” pelan insurans kesihatan meninggalkan lubang bagi ramai pasangan dengan bersalin di fikiran mereka. Dan bukan tiap-tiap pelan membayar faedah atas-of-the-line. Ramai datang dengan deduktibel dan co-payments yang meninggalkan pasangan dengan bil-bil perubatan yang belum dibayar.

Insurans kesihatan direka untuk memberi manfaat secara langsung kepada penyedia penjagaan kesihatan: doktor, hospital, dan lain-lain. Tetapi bagaimana pula meninggalkan Mama hilang pendapatan semasa bersalin? Atau bagaimana jika dia perlu meninggalkan kerja-kerja awal akibat komplikasi, tentu terlambat masa tambahan selepas bersalin disebabkan oleh gangguan selepas bersalin?

Ramai bayi dilahirkan pramatang atau dengan kesakitan yang serius. Kadang-kadang satu atau kedua-dua ibu bapa mungkin perlu mengambil cuti tanpa gaji dari bekerja untuk menjaga bayi di rumah. Apabila anda menganggap bahawa ramai pasangan yang mencari ia sukar untuk bertemu sebelum anda hamil, bayangkan kesusahan kewangan yang berkaitan dengan lanjutan masa dengan hilang atau pendapatan berkurang berserta perbelanjaan tambahan perubatan dan kanak-kanak yang kos ternakan. Insurans tambahan melegakan tekanan kewangan ini.

Pelan insurans mungkin mempunyai jurang

Pelan “Kesantaian” boleh meliputi hampir setiap perbelanjaan perubatan langsung yang berkaitan dengan kehamilan dan bersalin. Mungkin ada co-pays yang sangat kecil, dan sedikit atau tiada deduktibel untuk memenuhi untuk beberapa. Tetapi ini sangat jarang berlaku, kerana kos premium yang sangat tinggi. Lebih biasa adalah pelan dengan co-pays yang lebih besar dan deduktibel. Co-pay $20 yang boleh menambah dengan cepat apabila ibu perlu melawat doktor secara tetap sepanjang kehamilannya. Dan potongan hospital boleh meletakkan penyok serius dalam mana-mana belanjawan keluarga yang semakin meningkat.

Insurans kesihatan mempunyai had

Tidak kira apa jenis pelan insurans kesihatan anda, Yakinlah bahawa ia tidak bertujuan untuk menggantikan pendapatan. Kecacatan jangka pendek menggantikan pendapatan. Melainkan anda mempunyai polisi hilang upaya jangka pendek yang berasingan selain insurans kesihatan utama anda, kemungkinan yang anda akan menghadapi cuti bersalin yang tidak dibayar. Peninggalan ini diburukkan lagi jika ibu mengalami komplikasi yang memerlukan tidur rehat sebelum penghantaran, atau jika cuti bersalin dilanjutkan disebabkan oleh gangguan selepas bersalin.

Keluarga tidak bergaji meninggalkan pendedahan diabaikan

Setiap pasangan yang mempertimbangkan kehamilan ini penuh harapan. Kita semua mempunyai impian memiliki kanak-kanak sihat, gembira dan juga diselaraskan. Tiada siapa suka memikirkan perkara-perkara yang mungkin berlaku. Perkara-perkara yang boleh berlaku bagi orang lain. Tetapi 12% daripada kehamilan akan dihantar pramatang dan bayi ini sering sakit teruk dan mungkin memerlukan individu penjagaan di rumah untuk suatu tempoh masa. Apabila ini berlaku kadang-kadang kedua-dua ibu dan ayah perlu mengambil masa dari kerja untuk menjaga bayi mereka di rumah.

Bukan sahaja insurans kesihatan anda tidak akan menggantikan kerugian pendapatan ini, tidak akan hilang upaya jangka pendek insurans. Insurans Kurang Upaya melindungi pendapatan Mama sepanjang cuti bersalin dan pada bila-bila masa yang dia tidak dapat bekerja kerana had fizikal. Tetapi sekali dia telah pulih dari segi fizikal menghentikan pembayaran manfaat, dan pasangan yang terpaksa membayar bil-bil semasa hilang paychecks satu atau lebih.

Insurans tambahan mengisi lubang utama

Insurans tambahan mengisi lubang-lubang besar yang dua ini dalam hampir setiap Pelan insurans kesihatan ibu mengandung. Insurans Kurang Upaya tambahan mencipta gaji cuti bersalin bagi buruh biasa Mama dan penyampaian, dan menggantikan pendapatan beliau perlu miss dia bekerja sebelum penghantaran, atau memberikan cuti bersalinnya. Hospital insurans indemniti juga merangkumi Mama buruh biasa dan penyampaian, dan membayar manfaat tambahan sekiranya bayi memerlukan penjagaan khusus di hospital. Kedua-dua dasar isi utama jurang dalam mana-mana pelan insurans yang bersalin, dan apabila dibeli pada masa yang tepat boleh membayar faedah-faedah dalam yang lebih daripada anda membayar premium.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *