Drixoral ketersediaan pada masa hadapan

Drixoral ketersediaan pada masa hadapan

Sudah hampir satu dekad sejak orang menggunakan Drixoral sejuk dan Alergi ubat untuk kelegaan segera dalam gejala sejuk seperti bersin, berair mata dan hidung yang sedang berjalan. Ia menjadi sebagai salah satu yang paling disyorkan perubatan oleh doktor atau profesional penjagaan kesihatan untuk rawatan alahan sejuk mana-mana gejala-gejala yang berkaitan.

Ia digunakan oleh orang-orang dari semua peringkat umur dari kanak-kanak kecil untuk orang berumur 70 tahun. Tetapi mulai 2010, terdapat kekurangan yang besar Drixoral ubat di Amerika Syarikat dan akhir-akhir ini ia telah ditamatkan di Amerika Syarikat. Masih terdapat beberapa farmasi Kanada yang menjual Drixoral yang berjenama perubatan dengan satu lagi jenama sejuk Drixoral & sinus.

Ianya hampir serupa daripada sejuk Drixoral & Alergi ubat walaupun pil yang baru datang dalam warna hijau. Bahan-bahan yang digunakan dalam kedua-dua ubat-ubatan juga hampir sama dan dikeluarkan oleh Syarikat yang sama juga.

Melihat kekurangan besar dadah Drixoral, farmasi beberapa cuba untuk membuat lebih banyak wang dengan mengenakan bayaran tambahan bagi ubat-ubatan yang ada sekarang tidak kami lagi. Mereka mengimport dadah dari negara-negara seperti Eropah, Jepun dan lain-lain.

Tetapi masih terdapat beberapa farmasi Kanada yang baik yang menjual pil oral Drixoral & sinus yang berjenama pada harga yang berpatutan. Kini hampir menjadi mustahil bagi orang-orang untuk membeli ubat-ubatan Drixoral tanpa sebarang preskripsi daripada doktor atau pakar kesihatan profesional.

Perubatan Drixoral & Sinus tidak dijual kepada orang-orang dalam kuantiti yang besar oleh farmasi seperti pewaris mereka. Selain itu, FDA juga meletakkan amaran khas pada ubat ini bahawa isi rumah tidak perlu dijual lebih dari 2.5mg ubat-ubatan setiap bulan.

Bukan sahaja di kedai-kedai farmasi tetapi ia adalah juga menjadi tanggungjawab rakyat untuk terus membeli sejuk Drixoral & Sinus dalam talian dari farmasi-farmasi Kanada dengan mengikuti garis panduan yang ditentukan oleh FDA dan farmasi, lain hari akan datang bahawa tablet Drixoral sejuk & Sinus akan hilang tidak lama lagi seperti ubat sejuk Drixoral & Alergi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *