Doxycycline dan Cefixime – rawatan Popular dulan

Doxycycline dan Cefixime – rawatan Popular dulan

Jangkitan seksual dihantar telah telah semakin mempengaruhi di orang di seluruh dunia. Jangkitan ini boleh sama ada bakteria atau virus dalam alam semula jadi. Dulan, jangkitan bakteria seks dihantar, menjadi sangat biasa di kalangan lelaki dan wanita. Jangkitan seksual dihantar ini biasanya memberi kesan kepada lelaki yang adalah di antara 20 hingga 24 tahun dan wanita yang berumur 16 hingga 19 tahun. Kerana jangkitan ini adalah bakteria dalam alam semula jadi, orang hampir tidak pernah mengalami gejala-gejala yang menjadikan ia sukar untuk mendiagnosis jangkitan. Walau bagaimanapun, anda boleh mendiagnosis jangkitan dengan bantuan STI ujian seperti ujian gonorrhoea.

Adalah dinasihatkan untuk mengambil ujian tersebut sekurang-kurangnya selepas dua minggu selepas mempunyai unprotected hubungan seks, kerana bakteria yang mengambil masa yang banyak untuk muncul sebagai jangkitan pada ujian. Anda boleh mengambil ujian ini berdasarkan tanda-tanda yang anda mengalami. Gejala-gejala paling biasa yang lelaki pengalaman dijangkiti termasuk betina sakit atau bengkak. Wanita boleh mengalami gejala-gejala seperti membakar atau menyakitkan sensasi semasa membuang air kecil, faraj pendarahan antara tempoh dan peningkatan keputihan. Ia adalah penting bahawa anda mendiagnosis jangkitan pada masa dan mendapatkan ia dirawat. Jika jangkitan ini tidak dirawat, ia boleh menjadi jika ia merebak ke sendi dan darah yang mengancam nyawa.

Bagaimana boleh gonorrhoea dirawat?

Jika keputusan ujian ujian gonorrhoea positif, ia menunjukkan bahawa anda telah mengidap jangkitan. Mujurlah, jangkitan bakteria boleh diubati sepenuhnya dengan bantuan antibiotik yang tersedia di pasaran. Begitu juga, rawatan gonorrhoea boleh juga didapati dalam bentuk ubat-ubatan antibiotik. dan dalam dua paling popular dan biasa digunakan antibiotik untuk merawat gonorrhoea. Doxycycline adalah antibiotik yang popular, yang telah terbukti berkesan dalam rawatan jangkitan bakteria, jangkitan seperti gonorrhoea yang dihantar terutama seks. Kerja-kerja ini pil oleh menghalang proses sintesis protein di dalam sel-sel bakteria.

Apabila sintesis protein menghalang, sel-sel bakteria tidak dapat meniru dan merebak dalam badan anda. Ini memberikan Sistem Pertahanan semulajadi anda cukup kekuatan untuk melawan jangkitan. Untuk merawat jangkitan bakteria seks dihantar seperti gonorrhoea, anda perlu mengambil satu pil Doxycycline dua kali setiap hari selama tujuh hari. Satu lagi ubat antibiotik popular sebagai rawatan gonorrhoea ialah Cefixime. Ia adalah antibiotik yang sangat pekat, yang benar-benar boleh membunuh jangkitan selepas mengambil hanya satu dos. Kerja-kerja pil ini dengan menggalakkan keupayaan sel-sel bakteria untuk borang dinding.

Keupayaan ini sel-sel bakteria adalah digalakkan, ia rosak mereka dan mereka akhirnya mati. Ini membantu Sistem Pertahanan semulajadi badan anda untuk memusnahkan dan membuang sel-sel sepenuhnya. Anda boleh Cefixime jika anda berumur 18 tahun atau lebih tua. Anda perlu mengambil satu 400mg dos rawatan gonorrhoea ini untuk merawat jangkitan. Adalah dinasihatkan untuk mengelakkan pengambilan alkohol untuk sekurang-kurangnya 48 jam selepas anda telah mengambil pil. Wanita harus Elakkan daripada mengambil pil ini jika mereka mengandung atau yang menyusukan anak. Anda juga mesti Elakkan mengambil pil ini jika anda menderita daripada penyakit kencing manis, penyakit buah pinggang dan penyakit hati.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *