Doktor gigi dan bagaimana untuk meringankan sakit sakit gigi yang

Doktor gigi dan bagaimana untuk meringankan sakit sakit gigi yang

Doktor akan memberitahu anda bahawa yang sakit gigi adalah tanda bahawa anda perlu membuat temujanji secepat mungkin. Ia boleh menjadi tanda rongga yang, penyakit gusi, atau jangkitan gigi. Dalam mana-mana kes-kes ini, rawatan harus dicari segera untuk memastikan masalah boleh dapat sembuh, dan bukannya hanya masked. Mencari tempat untuk pergi dengan sakit gigi yang sememangnya tidak semudah hanya bersiar-siar ke ER. Oleh kerana itu, kebanyakan orang perlu mencari jalan untuk menghadapi kesakitan sehingga mereka boleh mendapatkan temujanji. Berikut adalah beberapa cara yang anda boleh meringankan kesakitan anda sementara anda menunggu.

Bilas

Banyak toothaches berlaku kerana makanan akan terperangkap di kawasan di mana pulpa yang terdedah kepada tahap yang tertentu. Walaupun ini adalah tanda bahawa rongga yang terdapat, makanan yang terperangkap di sana membuat ia lebih buruk daripada Ia biasanya akan menjadi. Ia boleh memulakan jangkitan dan mencipta banyak kesakitan. Doktor mengesyorkan menggunakan bilas yang untuk mendapatkan apa-apa makanan yang longgar dan keluar dari jalan. Jika makanan yang terperangkap dalam masalah, kesakitan boleh pergi hampir serta-merta. Jika anda mempunyai jangkitan gigi Bongsu, anda mungkin mahu menggunakan air garam untuk bilas anda.

Ais

Selalunya, sakit gigi yang akan disertai dengan bengkak. Bengkak, seterusnya, boleh sakit teruk sakit gigi. Mengambil sebuah beg yang beku dan kacang pis (Pek ais) Jika anda memiliki satu dan meletakkannya terhadap bahagian muka anda di mana bengkak yang sedang berlaku. Bahkan jika ia tidak berbuat banyak untuk bengkak, anda mungkin perasan bahawa rasanya sedikit lebih baik ketika anda sedang terganggu oleh compress sejuk terhadap kulit anda. Ini sudah tentu tiada pengganti untuk mendapatkan profesional penjagaan doktor gigi, tetapi apabila anda sedang writhing dalam kesakitan, anda akan mengambil apa-apa yang kerja walaupun sedikit.

Ekstrak pudina

Jika gusi anda sekitar sakit gigi ini akan memberikan anda banyak sakit, anda mungkin cuba menggosok sedikit ekstrak pudina sekitar kawasan yang terlibat. Ekstrak adalah hampir tulen alkohol dan ia akan kebas kawasan agak cepat. Kesan tidak akan bertahan selagi yang mungkin anda suka, tetapi hasilnya adalah biasanya agak sedikit lebih baik daripada yang dihasilkan oleh Ambesol dan Orajel. Selain itu, ianya lebih mudah melekat di Q-tip ke dalam ekstrak dan memohon kepada gusi daripada memohon remedi perdagangan sakit gigi tersebut.

Relievers sakit

Ramai doktor mengesyorkan menggunakan kombinasi ibuprofen dan acetaminophen untuk menangani sakit yang sakit gigi. Ubat-ubatan dua bekerja dalam cara yang berbeza dan boleh digabungkan dengan beberapa masalah. Pastikan anda tidak keterlaluan itu, sudah tentu, dan Jangan melebihi dos yang disyorkan oleh mana-mana produk.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *