DIY Kemenyan herba untuk aromaterapi

DIY Kemenyan herba untuk aromaterapi

Sekarang, ramai di antara kita tahu dan menikmati faedah-faedah kesihatan herba incenses tujuan aromaterapi. Kita tahu bahawa herba incenses melegakan gejala-gejala kemurungan, kebimbangan dan insomnia dengan menggalakkan kelonggaran minda dan badan.

Kita tahu, terlalu, incenses herba boleh mengurangkan gejala-gejala fizikal kesakitan, kesakitan dan kebas berkaitan dengan penyakit-penyakit tertentu terutamanya apabila digunakan bersama-sama dengan terapi sentuhan.

Walau bagaimanapun, anda mungkin bimbang tentang kos incenses herba terutamanya apabila anda adalah seorang pengguna yang gemar.

* Menambah dalam laporan tersebut bahawa sebahagian daripada incenses herba yang dijual di kedai-kedai telah didapati mengandungi kesan ketara ganja sintetik dan anda mempunyai sebab untuk melihat ke dalam membuat incenses sendiri herba.
* Well, dalam kes tersebut, anda boleh mulakan projek DIY anda dengan tips ini.

Langkah-langkah dalam penyediaan

Internet adalah dengan dada harta daripada langkah-langkah untuk incenses herba buatan sendiri serta alat-alat dan bahan-bahan mereka. Biasanya, laman yang menjual berkata, bahan-bahan yang sering menawarkan langkah-langkah ini sebagai bonus walaupun alat-alat yang terdapat di dapur anda.

* Anda harus menyediakan bahan-bahan resipi sebelum mengukur mereka.
* Ambil perhatian bahawa ia adalah lebih baik untuk mengisar ramuan pertama sebelum mereka untuk memastikan pembahagian yang berhampiran-tepat mengukur.

Apabila mencanai herba, pastikan untuk menggunakan mortar yang kuno dan pestle. Jika anda menggunakan pengisar elektrik pada daun, pergerakan pantas bilah-bilah ini mencipta haba yang merompak herba hartanah mereka aromatik, oleh itu, mengalahkan tujuan. Anda boleh menggunakan Gurinda elektrik ini, Walau bagaimanapun, bagi bahan-bahan kayu yang sukar.

* Selain itu, anda mesti mengisar bahan-bahan mengikut perintah mereka bau – bau yang ringan untuk Nota atas pertama, diikuti dengan aroma kuat Nota tengah dan kemudian berakhir dengan bau kuat Nota asas.
* Jika anda menarik balik Perintah ini, anda akan lebih cenderung untuk mencipta “keliru” akhir herba Kemenyan, dalam cara bercakap.

Sekarang, anda mesti letakkan bahan-bahan ke dalam sebuah beg Ziploc dan kemudian goncang dengan teliti menggabungkan mereka. Anda kemudian perlu menambah minyak pati pilihan kepada kejatuhan satu bahan-bahan kering pada satu masa sebelum mencampurkan sekali lagi untuk membentuk keseragaman yang lancar.

Langkah seterusnya adalah untuk menambah minyak asas sehingga anda telah mencapai bau yang diingini.

* Ini bermakna menambah minyak asas satu penurunan kecil pada satu masa untuk mengelakkan bahan-bahan lain yang terlampau.
* Anda boleh membentuk damar herba ke dalam bentuk yang diingini, dengan kon sebagai yang paling popular.

Tips dalam penyediaan

Agar projek DIY anda lebih berjaya, tips yang akan membantu:

* Hanya menggunakan minyak pati daripada minyak wangi kerana komposisi tidak sesuai dengan herba Kemenyan.
* Bersabar bila menggunakan Kemenyan. Biasanya, ia akan mengambil masa 1-2 minggu untuk matang dan jika anda menggunakannya sebelum tarikh tersebut, anda akan mempunyai sangat berasap Kemenyan sesungguhnya. Jika anda ingin menggunakan Kemenyan selesai hampir serta-merta, hanya membuang minyak asas daripada senarai bahan-bahan.
*
Akan sangat berhati-hati apabila menggunakan bahan-bahan tersebut. Anda perlu menentukan sekiranya mana-mana daripadanya boleh menyebabkan reaksi alahan, yang Cokmar dan lada adalah yang paling terkenal.

Dengan langkah-langkah dan tips DIY Kemenyan herba, apa sedang menghalang anda daripada melakukan salah satu daripada anda sendiri?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *