DIY berkebun kilang makanan bagi pakar tukang kebun

DIY berkebun kilang makanan bagi pakar tukang kebun

Penanaman sayur-sayuran adalah hobi yang hebat bagi keluarga yang ramai. Tetapi bangunan keindahan Taman anda peranan yang mencabar. Penanaman bunga dengan tangan anda sendiri memerlukan banyak pengekalan. Perkara-perkara yang membolehkan pertumbuhan tumbuhan betul terdiri daripada cuaca dan iklim bandar anda, tanah yang anda masukkan dan umumnya pendekatan penanaman yang digunakan oleh seseorang. Anda perlu mengambil kira unsur-unsur ini sebelum anda memilih untuk berkebun.
Sebelum anda mula taman peribadi sendiri faktor yang paling kritikal yang anda benar-benar harus menyedari adalah tanah yang anda gunakan. Ia mesti berikan tumbuh-tumbuhan dan bunga-bunga semua nutrien yang diperlukan untuk pertumbuhan yang sesuai yang meliputi fosforus, kalium, magnesium dan kalsium. Dan ph 6.0 sekitar dan 7.5. Anda mungkin mempunyai diperiksa oleh mungkin memperolehi yang berpatutan ph tester atau mendapatkan bantuan kesihatan tempatan atau Jabatan Air.
Faktor-faktor cuaca adalah satu faktor tambahan bagi pertumbuhan tumbuh-tumbuhan anda terbaik. Anda akan perlu untuk menanam benih dan tumbuh-tumbuhan yang sesuai untuk iklim kawasan anda.
Tumbuh-tumbuhan memerlukan nutrien yang sesuai untuk mengembangkan bintang. Tukang kebun yang serius boleh menggunakan Sally loji makanan untuk memberi makan tumbuh-tumbuhan mereka. Unsur semulajadi dan organik makanan Khas loji ini memastikan pertumbuhan yang sempurna daripada tumbuh-tumbuhan di Taman dalaman atau luaran anda. Majoriti pembolehubah tersebut adalah yang paling penting untuk menghasilkan taman indah dan muktamad bahawa impian anda.
Terdapat tiada seperti penanaman sayur-sayuran di rumah anda sendiri peribadi di sebelah. Di samping itu, ia adalah satu cara yang amat berkesan untuk memotong perbelanjaan membeli-belah anda. Dapur sayur-sayuran seperti tomato dan beberapa herba yang penting untuk anda memasak hanya boleh ditanam di Taman diy anda. Berkembang dan mempunyai sebuah Taman organik yang betul di kawasan anda pasti akan diperolehi dengan bantuan Sally kilang makanan. Anda boleh menemui banyak sayur-sayuran dan herba yang boleh ditanam di Taman diy sendiri organik. Apa yang perlu lakukan adalah untuk mencapai beberapa pengetahuan mengenai cara untuk pergi tentang perkara-perkara.
Taman penuh bunga multi-colored dan cantik adalah impian setiap tukang kebun. Untuk ini, anda akan perlu untuk memastikan beberapa perkara dalam fikiran. Anda perlu menggunakan baja organik yang baik. Kompos yang baik bukan sahaja memberikan anda nutrien dan air ke loji tetapi juga mengurangkan penyakit. Semasa menanam benih muda, anda mesti berhati-hati untuk tidak merosakkan akar. Perennials harus ditanam dengan atas akar-akar mereka hanya sedikit di atas tanah. Hal ini memaksa kilang untuk berkembang maju dan menghasilkan bunga yang lebih banyak. Menguji kandungan nutrien tanah anda dan menggunakan makanan tumbuhan Sally apabila anak-anak pokok telah ditanam untuk sekurang-kurangnya satu bulan penuh. Satu lagi faktor penting untuk berkebun adalah rawatan rumpai kerana mereka boleh memusnahkan tumbuh-tumbuhan anda. Untuk mengelakkan ini merebak sungkupan organik sekitar loji anda untuk menyekat pertumbuhan rumpai.
Ini adalah pasti beberapa idea-idea yang berguna untuk tukang kebun bercita-cita tinggi dan ghairah, yang disediakan oleh Sally makanan tumbuhan Taman impian anda yang sempurna.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *