Divya Amla untuk mencegah penuaan dan menggalakkan kemudaan

Divya Amla untuk mencegah penuaan dan menggalakkan kemudaan

AMLA mengekalkan sistem imun kuat yang sedang menghalang anda daripada struktur itu maut tidak kelihatan. Keluarkan imuniti untuk satu jam dan anda akan tidak ada lagi. AMLA memperbaiki dan meningkatkan kekebalan secara berterusan dan sentiasa berjaga-jaga badan harian jangkitan. Ia bukan sahaja mengekalkan badan yang disimpan dari kekotoran dalaman tetapi juga berfungsi sebagai Agen Pelindung terhadap semua mikroorganisma tersebut yang mengelilingi kita.

AMLA merupakan salah satu herba berprestij itu mencegah penuaan dan menggalakkan panjang umur & kemudaan. Ia telah mendapati punca paling banyak Vitamin c dalam kingdom tumbuhan yang mengandungi sebanyak 20 kali dengan oren satu. Ia sepatutnya memberi nafas baru semua organ sistem tubuh, memberi kekuatan dan kesihatan. Ia juga membantu kita untuk menjauhkan diri dari semua penyakit-penyakit dengan meningkatkan sistem imun kita.

AMLA merupakan salah satu herba yang digunakan secara meluas dalam ubat-ubatan Ayurveda. Charak dan sushrut meluas lagi penggunaan amla untuk tujuan penyembuhan. AMLA kerana sekeping virya kekuatan biasanya digunakan dalam penyakit-penyakit yang disebabkan oleh gangguan pitta. Persediaan Ayurveda juga terkenal seperti chawanprash, triphala dan amlaki rasayan mengambilalih dominasi Amla.

Sifat farmakologi AmlaAmla adalah antioksidan yang terbukti, yis anti-kulat, anti-bakteria, ciri-ciri anti-virus, anti-mutagenic, menghalang, nematicidal, anabolik, anti-hepatoxic, anti-hyperhidrosis, hypolipidemic anti-radang, anti-histaminic, anti-spasmodic, dan hypotensive yang melegakan hartanah. Menurut doktor Ayurveda, Amla mempunyai keupayaan untuk membuat hidup kami lebih banyak maka 100 tahun seperti belia.

Faedah-faedah Divya Amla:
Mengubati penyakit kulit: ia adalah sangat berguna untuk penyakit kulit kerana ia mempunyai kira-kira virya dalam potensi. Ia menghalang pitta dan seterusnya membantu dalam mendapat bantuan daripada semua penyakit kulit yang disebabkan oleh dominasi pitta. Pengambilan tetap Amla menggalakkan cahaya pada kulit dan kedutan kelewatan atau kelonggaran kulit.

Mengawal keguguran rambut: penggunaan dalaman serta permohonan tempatan pada membantu untuk mengawal keguguran rambut kulit kepala. Ia merangsang folikel rambut yang seterusnya menggalakkan pertumbuhan rambut dan juga meningkatkan tekstur rambut. Ia juga menghalang pramatang graying rambut dan kelemumur.

Meningkatkan penglihatan: ia adalah sangat berguna dalam meningkatkan penglihatan. Ia juga kaunter penyakit seperti reddening, gatal-gatal dan air mata. Ia juga telah menunjukkan beberapa keputusan yang baik dalam katarak.

Mengawal paras gula: ianya juga sangat berguna untuk mengawal tahap gula dalam darah. Menyediakan campuran amla, jamun dan mentimun pahit serbuk (kuantiti yang sama). Mengambil teaspoonful satu campuran ini sekali atau dua kali sehari untuk membuat anda kencing manis terkawal.

Lain-lain faedah Divya Amla (untuk mata, pencernaan dan Kesihatan umum)
1. Ia juga dikenali untuk mengelakkan proses penuaan pramatang.
2. Amla diberi sebagai ubat tonic, diuretik dan anti-bilious.
3. Amla ini juga membantu dalam pembakaran sensasi, dahaga, dispepsia dan lain-lain aduan sistem penghadaman.
4. Ini adalah ubat yang sangat berkesan untuk kekotoran hyperacidity, ulser dan darah.
5. Amla dikenali untuk membawa kekuatan di dalam badan, membantu dalam pengusiran toksin dari badan dan meningkatkan mekanisme Pertahanan tubuh.
6. Ia adalah vitamin sangat penting untuk penglihatan mata.
7. Cuci mata setiap hari, di waktu pagi dengan air Amla, direndam dalam air dan minum air untuk memperbaiki penglihatan ini dan menghapuskan sembelit.
8. Membantu dalam mengubati pendarahan dari hidung itu.
9. Mengawal tahap gula dalam darah.
10. Amla bertindak sebagai anti sangat kuat yang radang.
11. Bertindak sebagai antioksidan yang indah dan sumber semula jadi Vitamin C. Amla membantu scavenge radikal bebas.
12. Amla juga membantu mengekalkan fungsi hati.
13. Kenaikan sabit, kiraan sel darah merah.
14. Berguna untuk batuk, bronkitis, asma.
15. Amla membawa kira-kira pembersihan mulut, dan menguatkan gigi.
16. Maka apabila digunakan dengan madu bertindak sebagai anthelmintic untuk.
17. Amla meningkatkan penyerapan makanan.
18. Amla menghalang graying pramatang dan jatuh rambut.
19. Amla adalah sangat berguna dalam pelbagai jenis penyakit kulit.

Ingat kita hidup sekali. Untuk hidup sihat dan bahagia… Mengetahui apa yang badan anda perlukan adalah kunci…Kesihatan yang baik adalah kunci kepada hidup sihat & Happy.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *