Discectomy yang serviks, tulang belakang Discectomy serviks Anterior India

Discectomy yang serviks, tulang belakang Discectomy serviks Anterior India

Bahagian tinjauan Discectomy yang serviks

Serviks anterior

Serviks anterior ialah pembedahan untuk membuang satu atau lebih cakera dari leher. Cakera itu pad yang memisahkan vertebra leher; ectomy bermaksud untuk mengambil. Biasanya discectomy yang digabungkan dengan gabungan dua vertebra yang dipisahkan oleh cakera. Dalam sesetengah kes, prosedur ini dilakukan tanpa gabungan. Discectomy yang serviks tanpa gabungan boleh dicadangkan untuk pesakit-pesakit yang lebih muda antara 20 hingga 45 tahun yang mempunyai gejala-gejala yang disebabkan oleh cakera herniated.

Bahagian pangkal tulang belakang gabungan pembedahan biasanya dilakukan bersama-sama dengan yang serviks anterior. Bagi ramai pesakit, pembedahan fusion tulang belakang pangkal rahim (fusing vertebra yang satu kepada yang lain) sering dilakukan untuk menghapuskan gerakan pada segmen yang menggalakkan. Mengurangkan pergerakan pada segmen menyakitkan gerakan perlu mengurangkan kesakitan pada segmen itu. Mencapai penggabungan juga berperanan mengekalkan ruang yang mencukupi untuk decompressed saraf tunjang dan/atau akar saraf. Gabungan ini juga boleh menghalang tulang belakang daripada jatuh ke dalam kecacatan runtuh (kyphosis).

RISIKO:

Ada sentiasa risiko dengan pembedahan. Anda boleh berdarah lebih daripada biasa atau mendapat jangkitan (di-fek-melakukannya). Anda boleh mempunyai masalah pernafasan atau mendapatkan darah beku.

Anda mungkin mempunyai serak selepas pembedahan kerana pembedahan dilakukan berhampiran saraf yang mengawal kotak suara anda. Penjaga akan melihat anda rapat bagi masalah-masalah ini. Tanpa pembedahan, masalah leher anda boleh menjadi lebih buruk dan tidak lebih baik.

Mengapa saya memerlukan prosedur ini?

Jika anda mempunyai cakera herniated, ini bermakna bahawa pulposus nukleus – lembut, gel-seperti pusat cakera – telah ditolak melalui anulus fibrosus, cakera itu sukar, luar Lingkaran. Spurs tulang, juga dikenali sebagai osteophytes, boleh membentuk apabila sendi tulang belakang calcify. Serviks anterior dengan gabungan

Tekanan yang diletakkan pada akar saraf, ligamen atau saraf tunjang dengan herniated cakera atau tulang yang merangsang boleh menyebabkan:

* Sakit di leher dan/atau senjata
* Kekurangan penyelarasan
* Kebas atau lemah tangan, forearms atau jari.

Tekanan yang diletakkan di saraf tunjang kerana ia melalui tulang belakang pangkal rahim yang boleh menjadi serius, sejak kebanyakan saraf bagi seluruh badan (contohnya, lengan, dada, abdomen, kaki) mesti melalui leher dari otak. Discectomy yang serviks boleh meringankan tekanan pada saraf, seterusnya memberikan kelegaan kesakitan.

Yang serviks anterior dengan gabungan tulang belakang biasanya disyorkan hanya selepas kaedah rawatan bukan pembedahan gagal. Pakar bedah anda akan mengambil beberapa faktor pertimbangan sebelum membuat cadangan ini, termasuk keadaan yang dirawat, umur, kesihatan dan gaya hidup dan tahap jangkaan aktiviti selepas pembedahan. Sila Bincangkan pilihan rawatan ini benar-benar dengan pembekal penjagaan tulang belakang.

KAMI MENGAMBIL PERKHIDMATAN KESIHATAN:

Kami mempunyai model perniagaan yang sangat mudah yang membolehkan anda sebagai pusat.” Kami adalah syarikat antarabangsa pesakit Facilitation hanya profesional yang mewakili semua JCI / Hospital Bertauliah ISO di India. Akreditasi memastikan mematuhi dengan ketat perubatan, perenggan perubatan & keseluruhan norma…

Mempunyai industri paling rumit dan eksklusif penjagaan pesakit dan penyelarasan klinikal pasukan ditempatkan di setiap hospital rakan kongsi, kami menyediakan anda pernah membayangkan penjagaan yang mungkin smoothest dan lancar. Dengan nisbah daripada satu penjagaan pesakit Pengurus kepada lima pesakit pesakit standard penjagaan kita yang tiada bandingannya di seluruh benua kecil.

Untuk maklumat lanjut, penilaian kesihatan dan perubatan quote
menghantar sejarah perubatan yang terperinci dan laporan perubatan
sebagai lampiran e-mel kepada
E-mel:
Panggilan: +91 9029304141 (10 am. Untuk 8 pm. IST)
(Hanya untuk pesakit-pesakit Antarabangsa mendapatkan rawatan di India)

Sila log masuk ke:
Sila log masuk ke:
Hubungi e-mel:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *